Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Kibékültek a csongrádi állatvédők

Csongrád - Helyreállt a rend, és most már teljes az egyetértés a tavaly még egymással perlekedő csongrádi állatvédők között. Menhelyüket, ahol jelenleg 88 kutyát gondoznak, folyamatosan fejlesztik.
Az év elején az összes ellenőrző szerv szabályosnak találta a Csongrádi Fauna Állatvédő és Állatmentő Egyesület működését, s ezzel véget is ért a helyi állatvédők közötti ellenségeskedés. A menhellyé átalakított tanya megvásárlását is sikerült rendezni, mégpedig úgy, hogy az ingatlan magánszemélyek tulajdonába került, de a használati jogot örökre átadták az egyesületnek. A körülmények javítása érdekében tucatnyi aktív tag fogott össze: idén hat tágas kifutó épült a már meglévő kettő mellé, és körbekerítették a tanyát. A kölyökkutyáknak külön kennelt alakítottak ki.

Kormányos Lajos szerint a kutyusok is sokkal jobban érzik magukat a folyamatosan fejlesztett menhelyen. A szerző felvétele
Kormányos Lajos szerint a kutyusok is sokkal jobban érzik magukat a folyamatosan fejlesztett menhelyen. A szerző felvétele

– Kiváló kapcsolatot ápolunk az új gyepmesterrel, mióta ő fogja be a kóbor kutyákat, egyetlen egészséges állatot sem oltottak el Csongrádon. Tavaly 250, idén eddig 186 kutyának és 30 macskának találtunk gazdát. Jelenleg 79 felnőtt és 8 kölyökkutyát gondozunk a menhelyen – tudtuk meg Kormányos Lajostól. Az aktivista elmondta, sikerült állandó gondozót találniuk a kutyáknak, ő ingyenes lakhatásért cserébe eteti és itatja az állatokat. Az Optanet Kft. felajánlásának köszönhetően már internet-hozzáférés is biztosított a tanyán, ahová nem sokára térfigyelő kamerákat telepítenek. Thirring Ákos személyében állandó állatorvosa is van a menhelynek, ahová még Dunaújvárosból és Újlengyelből is hoztak gazdátlan ebeket, mert ott bezártak a telepek.

Szerencsére támogatókból sincs hiány: a szentesi Frigó Kft. például korlátlan mennyiségű fagyasztott húsáruval segíti a menhely működését, sokan adójuk 1 százalékát ajánlották fel az egyesületnek, de akad olyan magánszemély is, aki idős kedvencét vitte ki a telepre, és a gondozásért cserébe félévente 50 ezer forintot utal a szervezet számlájára.

Elvihető labrador kölykök

Ismét nyílt napot tartanak ma reggel 8 és délután 6 óra közt a Szegedi út mögötti csongrádi menhelyen, amit csütörtökön négy helyi iskola diákjai is meglátogattak. A gyerekek körében azok a fajtatiszta labrador kölykök voltak a legnépszerűbbek, amelyeket színhibájuk miatt néhány napja tett utcára egy tenyésztő. A kutyasimogatás mellett természetesen kedvencet is választhatnak az érdeklődők.

Olvasóink írták

 • 4. spagetti 2008. október 06. 07:10
  „utó
  a "sarok" tanyától balra a gyepen egészen a almáskertig most reggel is itt voltak, 1 fehér 1 barna 6 fekete, de ezek közt 4 kölyök ,de mér elégnagyok!”
 • 3. utó 2008. október 05. 11:42
  „spagetti: pontosan hol vannak?”
 • 2. spagetti 2008. október 04. 20:36
  „Csongrád külterületén ki szedi össze a kobor kutyákat? Mifelénk csak 8 koborkutya található, minden reggel itt portyáznak, kergetik a nyúlakat, lassan már nem merünk ki menni a bekötö úton csak lapáttal, meg vas villával, kinek a feladata őket befogni? Egyébként a Petőfi TSZ fele vannak.”
 • 1. szemlelodo 2008. október 04. 04:24
  „Ez ám a karrier közgazdászból helyettes sintér.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulmány készült a csongrádi duzzasztóról

Csongrád - Elkészült a Csongrádra tervezett tiszai duzzasztómű megvalósíthatósági tanulmánya. A terjedelmes anyagot napokon belül bemutatják, és a szakmai vita sem várat magára Tovább olvasom