Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Kifutóra termett a 8 éves Csenge

Csongrád - Bár még csak 8 éves, de úgy mozog a színpadon és pózol a kamerák előtt a csongrádi Szabó Csenge, mint egy igazi manöken.
A kislány több gyermekszépségversenyen kápráztatta már el a zsűrit bájos arcával, határozott fellépésével. Csenge állatorvos szeretne lenni, de a kifutók világa is vonzza. A modellkedés a vérében van, igazi őstehetség – mondják róla a hozzáértők.

Míg az ő korában a legtöbb kislány még javában babázik, addig a 8 éves Szabó Csenge inkább házi szépségversenyekkel és divatbemutatókkal kápráztatja el a családját. A csongrádi lányka számára nem idegen a kifutók világa, több gyermekszépségversenyen szerepelt már, amelyeken korát meghazudtolva, akár egy igazi manöken lépkedett a színpadon.

– Tavaly júliusban Balatongyörökön nyaraltunk, ekkor indult Csenge karrierje – halljuk a kislány édesanyjától, Szabó Andreától. – A strandon szépségversenyt rendeztek, és mivel Csenge nagyon szeretett volna részt venni rajta, beneveztük. Bár akkor még csupán 7 éves volt, valami miatt mégis az egy évvel idősebbek közé tették. Először úgy volt, nem jutott tovább a döntőbe, de később egyszer csak bemondták a nevét. A megmérettetés előtt ugyanis fotót készítettek minden indulóról, és egy kislány ez alapján folytathatta a versenyt. Csenge a bejelentéskor éppen a vízben lubickolt, egy óránk volt, hogy felkészüljünk a döntőre. Ráadásul egyedül kellett felmennie a színpadra, de nagyon ügyesen helytállt a "nagyok" között. Idén nyáron ismét a Balatonnál nyaralt a család, és természetesen Csenge újra kérte, hogy indulhasson egy szépségversenyen – folytatta a történetet a háromgyermekes anya. – Két versenyre neveztük be, az egyik döntőjét Gyenesdiáson tartották, itt első udvarhölgynek választották, míg a másodikat Siófokon rendezték, amelyről elhozta a legszebb népviselet díját.

A 8 éves csongrádi Szabó Csengének vérében van a modellkedés. Fotó: Bridget B. Modellügynökség
A 8 éves csongrádi Szabó Csengének vérében van a modellkedés.
Fotó: Bridget B. Modellügynökség

A szépségversenyeken azonban nem volt elegendő csak a bájos arc és az angyali mosoly, különböző produkciókkal kellett bizonyítaniuk a résztvevőknek, hogy mennyire bátran mozognak a színpadon, illetve a fényképezőgépek objektíve előtt. A csongrádi kislány néptánccal és énekkel vette le a zsűrit a lábáról. Több anyuka kisminkelte csemetéjét a megmérettetés előtt, de Csengére csupán egy kis rózsaszín rúzs került, másra nem is volt szüksége.

Még szebb mosoly

A 8 éves Szabó Csengének valószínűleg egy ideig fogszabályzót kell majd viselnie. A hír hallatán a csongrádi kislány egyáltalán nem rémült meg. – Nem érdekel, ha emiatt csúfolnak majd a suliban, hiszen később még szebb lesz a mosolyom! – mondta a kis manöken.

– Nagyon élveztem a versenyeket! – árulta el csillogó szemmel Szabó Csenge, aki a helyi ének-zenei általános iskola diákja. – Koreográfiát is tanultuk, nekem elég volt egyszer megmutatni – tette hozzá, és máris bemutatót tartott nekünk. Kecses mozdulatait, határozott járását bármelyik profi manöken megirigyelhetné.

Csengére Siófokon felfigyelt egy székesfehérvári ügynökség, amely modellként alkalmazta. A hozzáértők szerint a kislány igazi őstehetség, vérében van a modellkedés. Ezt bizonyítja portfóliója is, amelynek készítésekor a fényképésznek semmilyen utasítást nem kellett adnia. Csenge magától tudta milyen testhelyzetet, arckifejezést kell felvennie ahhoz, hogy a fotók igazán jól sikerüljenek.

– Ha Csenge nem akarja, soha nem jutott volna eszembe, hogy szépségversenyre nevezzem be – mondta Andrea. – Addig, amíg jól tanul az iskolában, illetve rendszeresen sportol, továbbra is indulhat. Szerintem egy gyereknek engedni kell, hogy arra a szakkörre járjon, azt a sportot űzze, amelyiket szeretné, mert így maga tudja eldönteni, miben tehetséges, és miben nem. Örülök, hogy a lányomat beneveztük a versenyekre, hiszen máskülönben talán sosem derült volna ki, milyen rátermett kis manöken.

Kifutóra termett a 8 éves Csenge - KÉPGALÉRIA Fotó: Bridget B. Modellügynökség

A most második osztályos Szabó Csenge 5 évesen bejelentette, ha felnő, állatorvos lesz, de szeretne majd elvégezni egy modelliskolát is. Addig is fitneszórára jár, lovagol, és hegedülni tanul. Illetve izgatottan várja az ügynökség hívását, hiszen bármikor felkérhetik egy divatbemutatóra, egy fotózásra vagy éppenséggel egy reklámfilmben való szereplésre.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. KovácsPistike 2009. október 31. 15:35
  „"Több anyuka kisminkelte csemetéjét a megmérettetés előtt, de Csengére csupán egy kis rózsaszín rúzs került, másra nem is volt szüksége."

  Szerencsétlen lány most még rózsaszínben látja a világot, mint Csipkerózsika. Vajon egészséges dolog-e 8 éves gyermeket versenyszellemre nevelni?
  Mi lesz ha csalódás éri ilyen fiatalon és hogyan fogja tudni feldolgozni? Felelőtlen szülők vannak.”
 • 48. Hmmm... 2009. október 19. 18:20
  „Higgyek el, a szulokon mulik a dolog. Vannak anyak, akik mindenaron "sztart" akarnak csinalni gyermekukbol. Vannak szulok, akik mellekes kiegeszitonek tartjak a modellezest, ami megfeleleo odafigyelessel nem okoz gondot. Mint minden, amit ember tesz, ez is nagymertekben a szemelyi adottsagok es a kornyezeti feltetelek fuggvenye.”
 • 47. Hidegen 2009. október 16. 21:53
  „Így van triniti. Azért belinkelhetted volna a cikket. Vagy nyomtattotban olvastad?:)”
 • 46. triniti 2009. október 16. 13:51
  „Erről a Nők Lapjában egy gyermek pszichológussal pont most van egy cikk, érdemes lenne elolvasni mindenkinek...
  A szülői felelőttlenség ellen nincs megoldás..sajnos.”
 • 45. NóraT 2009. október 13. 20:38
  „Kedves Hidegen!
  Akinek nem inge, ne vegye magára!
  Mindenkinek a sajátja a legszebb a szíve mélyén, de a szemével azért meglátja a "szebbet"is!
  Gyermeket miért is szül az emeber?
  Az emberek nagy része szeretne büszke lenni a csemetéjére, s mindenből a legjobbat biztosítani neki!
  Azt meg mindenki önmaga dönti el, hogy a gyermekét benevezi e szépségversenyre vagy sem!
  Ki ebben a korban, ki előbb , ki később!
  Egyébként Csenge tehetséges , talpraesett kislány!Mindehez csodás ,harmonikus megjelenés párosul!”
 • 44. Hidegen 2009. október 12. 22:53
  „Nóra T , mindenkinek a magáé a legszebb (egy). Kettő, nem azért "csinálunk" gyereket" hogy szebb legyen mint a többi és dicsekedhessünk vele. Ugye szerinted sem?:D Különben a lényeg inkább az, hogy ebben a korban nem kellene még semilyen szépségverseny sem. Hol itt az Általad említett irigység???”
 • 43. janekjanek 2009. október 10. 22:04
  „Szorírunk neked Csenge sok sikert sokra viheted az életben.Büszkék vagyunk rád mert tehetséges vagy.Soha ne add fel tied a dicsőség zászlaja hát előre fel hajrá tehetség csillaga.”
 • 42. Pannika_PP 2009. október 09. 13:05
  „Kedves Hozzászólók és Mindenki!
  Számomra ismét bebizonyosodott, hogy él még az a mondás, hogy ha az én tehenem megdöglött, pusztuljon a szomszédé is. Legalábbis mással nem tudom magyrázni ezt a sok rosszindulatú hozzászólást. Milyen jogon mond bárki úgy véleményt, hogy nem is ismeri a családot? Talán két hozzászóló volt, aki ismeri őket, és nekik bizony jó véleményük van. Javasolnám tehát, hogy ne általánosítsunk, és kívánjuk a legrosszabbakat, anélkül, hogy a dolgok mögé látnánk. Mi van azokkal a szülőkkel, akik gyermeküket hajnali 5-kor már edzésre viszik, utána iskola, majd megint edzés. Őket bezzeg elfogadjuk, mert a sport az első. Pedig ha nem a gyerek szeretné csinálni, akkor az is szülői önmegvalósítás, nem? Nekem az jön le a cikkből, hogy Csenge egy boldog és kiegyensúlyozott kislány, aki szerencsés helyzetben van, hogy a szülei megértik és segítik őt. Mindezek mellett én úgy látom, hogy igenis a tanulás az első, utána jöhet a hobbi. Na és kedves hölgytársaim, ki nem próbálta meg az anyukája cipőjében 8 évesen a modllkedést? Na ugye, ugye,....”
 • 41. Hmmm... 2009. október 09. 11:54
  „En nem ismerem a kislany korulmenyeit, de meggyozodesem, Ot nem fenyegeti egyik felsorolt veszely sem.
  Az onbizalom, a hatarozott fellepes, szep testtartas, szep mozgas es arckifejezes nagyon elonyos tulajdonsagok.
  En is a legjobbakat kivanom ennek a kislanynak es szuleinek egyarant. Oszinten szolva, egyaltalan nem biztos, hogy a gyerek hosszu evekig fogja csinalni ezt a dolgot, de az ellenkezoje is elkepzelheto. Az en lanyom is jart egy darabig, eppen azzal a cellal, hogy a fenti tulajdonsagokat valamilyen mertekig elsajatitsa. Eljott a kamaszkor es abbahagyta. Termeszetesen nem eroltettuk, hiszen nem a karrier volt a celkituzesunk.”
 • 40. leri 2009. október 09. 10:11
  „Nagyon sajnálom azt, hogy ennyi rosszindulatú, irigy ember van a világban. Ez a kislány a legjobb nevelést kapja,gyönyörű,kitűnő tanuló barátságos és nyíltszívű. A szülei mindent megtesznek érte és testvéreiért. Teljesen rendben van a magánéletük. Szeretetben és boldogságban élnek. Nagyon sajnálom azokat az embereket akikbe nem szorult annyi intelligencia hogy átlássák a dolgokat és mérlegelni tudjanak, ugyanis nem kell attól tartani, hogy ez a kislány anorexiás,bulémiás, drogos lesz,vagy esetleg leesik az orra, mert ilyen dolgok csak azokkal történnek meg akiknek a szülei nem fordítanak elég figyelmet a gyerekeik érzelmi világára. Ez a kislány csak játszik, ahogy minden 3. kislány szokott modelleset játszani,az a kivétel,hogy ha színpadon van sok ember előtt játszik. Ha lejön a színpadról akkor nincs elszállva magától, hanem megy a többi gyerekkel és játszik. Ennek kellő odafigyelés mellett (amit a szüleitől megkap) csak hasznát veheti ugyanis megtanul mozogni, kommunikálni, szerepelni (ami fontos az iskolában is) megtanulja helyesen kezelni a sikereket és kudarcokat. Ha nem hiszitek el kérdezzetek meg egy pszichológust. Ti meg rosszindulatú emberek kezeltessétek magatok. Érjetek el annyi mindent az életben amennyit ez a család,aztán ítélkezzetek.”
 • 39. NóraT 2009. október 09. 06:54
  „Kedves mindenki!
  Ismerem a családot, akik szeretetben, harmóniában nevelik a gyermekeiket!
  A szülők semmit nem erőltetnek rájuk! Csenge talpraesett, okos kislány, s szép.(genetikai adottság)
  Irigyek:Csináljatok ti is szép gyereket, s törődjetek vele maximálisan!

  "A szépségversenyeken azonban nem volt elegendő csak a bájos arc és az angyali mosoly, különböző produkciókkal kellett bizonyítaniuk a résztvevőknek...A csongrádi kislány néptánccal és énekkel vette le a zsűrit a lábáról. "
  A gyerekek többsége megszólalni sem mer közönség előtt!

  Csenge!SOK SIKERT ÉS KITARTÁST KÍVÁNOK A TEVEIDHEZ!A szülőknek pedig támogatást a nehéz percekre, mert SAJNOS irigyek,rosszindulatú emberek mindig vannak, voltak és lesznek...”
 • 38. Hidegen 2009. október 09. 00:54
  „Semmi "rendkívűli", de ha kell a felhajtás? Viszont ma ez az újságcikk még teljesen felesleges volt...”
 • 37. flexsnake 2009. október 08. 20:48
  „34. ők a magyarok :D Szerencsére én már eszkimónak születtem :D”
 • 36. SP 2009. október 08. 20:40
  „Szia Hmmm!
  e-mail címem a kapott telefon számra pár perce megküldtem.”
 • 35. SP 2009. október 08. 20:13
  „32. hozzászólás Hmmm... 2009.10.08. 19:02
  Rendben, szívesen segítettem.”
 • 34. Hmmm... 2009. október 08. 20:12
  „Olyan jo tudni, hogy az emberek nagyresze tele van rosszindulattal es gonoszsaggal. Ez a buszke magyarember tipus. Vagy tevedek?”
 • 33. sima 2009. október 08. 19:35
  „Én szívből drukkolok a kis Csengének , legyen olyan szép élete mint Michael Jacksonnak , csak az orra le ne essen !”
 • 32. Hmmm... 2009. október 08. 19:02
  „Szia kedves "SP".
  Eppen most valaszoltam a masik oldalon. Koszi es akkor varom a masik szamot. Azert jo, ha van valakihez fordulni a Nagyvilagban!”
 • 31. bgrozalia 2009. október 08. 18:37
  „ezt a szép kis arcoskát miért kell festeni???!!!”
 • 30. TELSTAR 2009. október 08. 18:29
  „Jól van! Csináljanak csak majmot belőle minél előbb! Hogy normális gyermekkora legyen? Minek az, áááááá......”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

760 millió a csongrádi rendelőintézetre

A város legjelentősebb fejlesztése lesz a bökényi rendelőintézet felújítása – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Bedő Tamás polgármester. Tovább olvasom