Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Kijött a kocsmából, autóba ült és egy intézkedő rendőrnek hajtott

Tömörkény - A körzeti megbízott egy kocsmából kijövő és autójába beülő férfival szemben akart intézkedni, aki kétszer is megpróbált elindulni, de a rendőr az autó elé állt, ekkor szenvedett sérüléseket.
Intézkedő rendőrre támadt egy férfi csütörtökön Tömörkényen, a helyi körzeti megbízott az elsődleges adatok szerint könnyebben sérült meg - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc elmondta, hogy a körzeti megbízott egy kocsmából kijövő és autójába beülő férfival szemben akart intézkedni. A sofőr nem állt meg, a rendőr megkülönböztető jelzést használva az otthonáig követte, ahol a férfi előbb kiszállt, majd visszaült az autójába.

A sofőr kétszer is megpróbált elindulni, de a körzeti megbízott az autó elé állt, ekkor szenvedett - az elsődleges adatok szerint nyolc napon belül gyógyuló - sérüléseket.

Az ügyben - mivel szolgálatot teljesítő rendőr sérelmére követtek el bűncselekményt - a Szegedi Nyomozó Ügyészség jár el. A helyszíni szemle adatainak értékelése és az autót vezető férfi kihallgatását követően döntenek arról, milyen bűncselekmény miatt indul eljárás - közölte a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 19. macska125 2012. november 04. 23:07
  „Úgy gondolta, ha a másik elüthette a rendőrt ő miért nee!! Majd kimossák , és még a rendőr kér bocsánatot!
  Sajnos egyeseknek mindent szabad, miért nem büntetik már komolyabban az ittas vezetést. Ha a Félegyházi Úrat is előbb büntetik, nem veszik oda egy család!! De valahogy mindig megúszta.”
 • 18. czindi 2012. november 03. 10:35
  „Hát... óriási a különbség a (volt) csendőr és a (jelenlegi) rendőr között...valóban, a törvényi háttérrel is más...
  Szigorú büntetést minden hasonló esetben!!! Ideje lenne végre már rendet tenni! (Lassan lejárt a két hét...)”
 • 17. keletaru 2012. november 03. 07:40
  „Én biztos nem kockáztatnám az életem egy ilyen melóhelyért......Szerintem ebben a szituációban nem is lehet elvárni ! Mert tudjuk mi van a közút mellet táblákon , mindenkit HAZA várnak .Üdv Kuci”
 • 16. fedora 2012. november 02. 19:57
  „Okos polgárőrök vannak,ilyenkor miért is nincsenek szoliba! Ja nincs kaja osztás!!! Na az már más fiuk:))))”
 • 15. csakhogy 2012. november 02. 18:34
  „Uborka! Azért mert ha összetöreti az autóját akkor nem lesz mivel dolgozni neki és még egy fegyelmit is kap ami miatt levonják a fizetéséből a kártérítést. De úgy tudom te dolgoztál ilyen körülmények között csak fikázod a volt kollégáidat!!!”
 • 14. uborka 2012. november 02. 14:44
  „A lényeg, jó, ha követjük a kocsit ez a helyes és jó, de kérdezem, a járőrkocsival miért nem állt az ittas vezető kocsija mögé, hogy az ne tudjon elindulni, vagy úgy állni az autóval,hogy le zárja az elindulási helyzetét..Ezen is lehet rágódni uraim, mi a megoldás????? Ha intézkedést elkezdjük azt befejezni nem lehet, ha látom ,hogy ellene intézkedni nem tudok ott hagyom és alkalmat keresek az igazoltatására olyan helyen ahol nem szenvedek balesetet. Már megint a túl kapás, miért nem nyugodnak a mi rendőreink, azért mert mutatni kell nekik,hogy mennyi a mai kassza, hát ez a baj..Sajna olyan rendőröket tesznek igen magas beosztásba, kinek nincs gyakorlata benne, de kénytelenek, mert nincs létszám. Így sem fog lenni,ha ki nyíratják magukat az elöljárójuk parancsára..”
 • 13. Foma 2012. november 02. 14:38
  „"bezzeg,ha csendőrség lenne"

  Akkor mi lenne? Teljesen mindegy, hogy egy rendfenntartó szervet hogy hívnak, az nem a nevétől erős, hanem a mögötte álló törvényektől, a rendet akaró politikától, a társadalmi környezettől. Ahol van csendőrség és rendőrség is, ott pont ugyanazon szabálysértési és büntetőtörvények alapján jár el mindegyik.”
 • 12. maug 2012. november 02. 10:20
  „A rendőr elé állt? Nem hallott az elhunyt motoros rendőrről? Ráadásul ő tudta, hogy a vezető ivott és nem beszámítható! Ez hatalmas felelőtlenség! Hogy engedhetik az ilyet. Közben hol volt a rendőr társa? Miért nem lőtte le a vezetőt? Ittas és drogos vezetőkkel van tele a híradó! Egyik rendőrt gázol, másik a barátait, most megint rendőrt...

  Ezek közben meg Csongrádon a békés megemlékezőket kell őriztetni lovas és kutyás rendőrökkel. Mintha egy utcai tüntetést kezelnének. Inkább az ittas vezetőket fognák meg (anélkül, hogy elgázolnák a rendőrt!).”
 • 11. spéci71 2012. november 02. 09:35
  „erre a történetre megint lehet írni,a törvényeket leszarják egynémely vagány köcsögök,nem tárgyalni kell itt,hanem azonnal kivégezni!!!!!! bezzeg,ha csendőrség lenne,behúznák fülüket-farkukat!!! jól elverni az ilyen szemét autósokat,hogy ne legyen többet ilyen gondolatuk se,vagy kinyírni azonnal!!!!!!!”
 • 10. info 2012. november 02. 07:33
  „csak nem erőre kapott az apátfalvi esettől!?-A lehető legszigorúbban kell büntetni!, nem fölfüggesztett!”
 • 9. Emberségetavilágnak 2012. november 02. 06:58
  „3.
  Igen. Valami ilyesmi.
  5.
  Én meg helyeslem.
  Legyen ez trend.
  Elé kell állni, fegyvert fogni a baromra, ha elindul, lelőni, mint egy terroristát.
  Ezek a két lábon járó taposóaknák bármit megengednek maguknak.
  Attól belevalók, hogy isznak és vezetnek!
  Attól vagányak, hogy lekezelik a rend őrét, "mivanöcsi, kérszegykakaót? akkó, eridj haza, gyereknek ágyban a helye!", "hazsanettlennékelengadné b.meg?"
  Attól menők, hogy nem gyorsan hajtanak, hanem alacsonyan szállnak!
  Attól f@szagyerekek, hogy jogosítvány nélkül vezetnek.
  Attól nagyágyúk, hogy röhögve adomáznak a rendőrök szívatásáról és hecceléséről.
  Pedig csak gőgös, ostoba, primitív tahó döbrögik, csúcsökrök, viselkedészavaros, anyuci kedvenc majmai.
  Ezt sikerült megállítani.
  Most.
  Véglegesen?
  Nem hiszem.
  Erre is csak azt tudom mondani, hogy következetesen, kibúvók nélküli, példás büntetést kellene rájuk róni, nagy csinnadrattával, mert gátat kell vetni ennek az elszabadult pokolnak.”
 • 8. YoDa 2012. november 02. 05:55
  „Ez így nem ér... nem motoros rendőr volt... Az elkövető "tanulhatna" nyugati kollégájától... motoros rendőrt direktbe kaszálni az az új divat... ááá maradi...

  Kíváncsian várom, mikor kezdik el rendesen lelövöldözni a rendőrök az ilyen patkányokat... így kezdődött USA-ban is. Most meg egyes államokban ha nem a kormányon van a kezed igazoltatáskor, akkor már nyúlkálnak a közegek a mordály után... hozzáteszem helyesen!”
 • 7. qrumpli 2012. november 02. 05:27
  „Ki az a normális barom aki autóval jár kocsmába?
  Ennyi ésszel és egy vödör vízzel ürgét lehet önteni.
  Ráadásul még a környéket is zaklatja.
  Ne elébe álljon hanem szó nélkül puffancsa le,utána meg bírságoljon.”
 • 6. nagypappa 2012. november 02. 03:37
  „5. Grabowsky 2012.11.01. 22:24

  Egyetértek...
  De ha nem áll elé, az autós besétál a lakásába és soha nem bizonyítható az (valószínű) ittas vezetés.
  De inkább az legyen, mint hagyni, hogy veszélyeztesse magát egy ember.

  Inkább legyél gyáva élő, mint hős halott!”
 • 5. Grabowsky 2012. november 01. 22:24
  „Nem értem ezt az új szokást, miért kell elébe állni, nemrégen történt hasonló okból,a Hummeres baleset, vagy már elfelejtették???”
 • 4. kumisz 2012. november 01. 20:33
  „<moderálva>”
 • 3. tol 2012. november 01. 20:08
  „Sietett a pasi haza, mert még az asszonyt ma nem verte meg rendesen...”
 • 2. keletaru 2012. november 01. 19:55
  „Drága jogalkotók el érték amit akartak ! Üdv Kuci”
 • 1. Zolkabácsi 2012. november 01. 19:43
  „Csoda hogy ilyen türelmesek a rend őrei! Respekt.
  Én már lehet szitává juggattam volna. :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovasrendőrök is vigyáznak a rendre a temetők környékén

Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a szokásosnál többen utaznak el hozzátartozóik sírjához, hogy leróják kegyeletüket szeretteik előtt. Csongrádon lovas- és kutyás járőrök is vigyáznak a biztonságra. Tovább olvasom