Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kilátó épül a Körös-torokban

Csongrád - A második jelentős pályázatát nyeri az Összefogás Csongrádért Egyesület, most egy turistákat vonzó létesítményt építenek a Körös-torokban. A szezon a hétvégén kezdődik, a város várja a strandolókat.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Vasárnap hivatalosan is elkezdődik a szezon a csongrádi Körös-torokban, a város és a vállalkozók is szépítik a környezetet. A nyár talán legnagyobb attrakciója lesz az az – ideális körülmények között – augusztusra elkészülő, 30 méter magas kilátó, amelyet az Összefogás Csongrádért Egyesület pályázati pénzből készíttet. Az egyesület sikeres szériában van, sorra nyeri a lehetőségeket. Nemrég írtunk az Ellés-parti templomról, amelyet ugyancsak ők hoznak látogatható állapotba, a kilátóra 25 millió forintot ítéltek meg nekik egy százszázalékos támogatottságú, turisztikai célú Leader-pályázaton.

– Azt szerettük volna, ha ebből az összegből olyan látványosság jön létre, amely sok látogatót vonz Csongrádra – mondta az egyesület elnöke, Murányi László önkormányzati képviselő. Az alap egy tíz méter átmérőjű kör, a betonozás a napokban elkészül, erre föld és fű kerül. A 200 mázsás acél felépítmény egy mindszenti mester, Patak Pál műhelyében készül, tizenhat darabban komppal szállítják majd fel a Tiszán. A tetejére később webkamerát szeretnének feltenni, hogy az internet segítségével a világ bármely táján élők szétnézhessenek a Körös-torokban.

Nyár végére elkészül a kilátó. Fotó: Králik Emese
Nyár végére elkészül a kilátó. Fotó: Králik Emese

A kilátó a Happy Day Hotel udvarán épül, a tulajdonos, Szigeti Szabolcs örömmel bocsátotta rendelkezésre a helyet. – Egy hajóban evezünk a várossal, nekem is célom, hogy fellendüljön Csongrádon a turizmus. A Körös-torok lehet a kitörési pont – mondta.

Várják a strandolókat

A vízállás egyelőre magas, a helybeliek szerint hamarosan megmutatja magát a legendás homokpad. Az önkormányzat is készül a szezonra. A városellátó vezetőjétől, Hajdú Lászlótól megtudtuk: csinosítják a kempinget és a kiskempinget, a körforgalomban egy esztétikus kis domb épül, ahová majd virágokat ültetnek. Információink szerint a vállalkozói udvar is átalakul, kiépítenek egy parkolót, és üzembe helyezik a közösségi vécéket és tusolókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kiadványban mutatják be Csongrádot

Korábban volt már a várost és a környék értékeit bemutató prospektus, de most egy egészen újszerű imázskiadvánnyal jelentkezett. Tovább olvasom