Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Kinyittatnák a földutat a csongrádi gát aljában

Kinyittatnák a földutat a csongrádi gát aljábanA traktorosnak sem biztos, hogy öröm, ha a Fő utcán keresztül kell közlekednie. Fotók: Králik Emese
Csongrád - Ha a fahídon át a Nagyrétbe tartunk, most mindenképpen aszfaltozott úton kell haladnunk, pedig mi nagyon szívesen mennénk földúton is - hallottuk egy csongrádi gazdától.
Csótya Ferenc több mezőgazdász nevében azt az ötletet vetette föl: az Attila út végén, a betonoszlopokkal lezárt utat ismét meg kellene nyitni.

– Nagyon örülünk, hogy megépült az elkerülő út az ipari parknál. A nagy gépeinkkel nem látnak minket szívesen a közlekedők a városban, tulajdonképpen ezt meg is értjük. Egyelőre azonban nincs más választásunk, az elkerülő után az Attila út felé kell kanyarodni. Ha a földjeinkre igyekszünk, át kell kelni a Tisza túloldalára. A fahidat pedig a személyautókat, kerékpárosokat kerülgetve érjük csak el, például a Szőlőhegyi útról. A Rétben van a gát aljában egy nyári út, szerintem ugyanígy meg lehetne oldani a közlekedést a városban is. Nekünk is sokkal egyszerűbb lenne, a többi közlekedőt sem zavarnánk.
 
 A gát aljában pár száz méter után már ott a fahíd.
A gát aljában pár száz méter után már ott a fahíd.

Tíz-tizenöt nagyobb gazdálkodó és számos kisebb jár rendszeresen Csongrád és a Nagyrét között. Úgy hallottuk, a földút a gát aljában legalább 20-25 éve már biztosan használaton kívül van. A gazdálkodók kérését Murányi László önkormányzati képviselő karolta fel. Interpellációt nyújtott be, azt kérte, nézzék meg a városházán, megoldható-e a dolog.

– Mindenképpen jó jel, hogy nem utasították el. Azt ígérték, készítenek egy tervet az út újranyitásával kapcsolatban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretnék a jelzőlámpát a csongrádiak

Az interneten szavazók háromnegyede úgy gondolja, hogy kell a jelzőlámpa a csongrádi Lidl áruház kereszteződésénél. Tovább olvasom