Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Kis Jánosé a sportdíj

Csongrád - A Csongrádi Tradicionális Kyokushin Karate Sportegyesület vezetője, edzője, sensei Kis János (3. dan) kapja idén az önkormányzat testnevelési és sportdíját, amelyet az október 23-i ünnepi ülésen vehetett át.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A kyokushin karatéból sportoktatói diplomával rendelkező szakembernek nem ez az első elismerése, 2004-ben Csongrádon az év edzőjének választották. Páldi József (1. dan) és Győri Edit (4. kyu) segíti a közel 30 fő trenírozásában.

– Karatézni 32 évvel ezelőtt, 17 esztendősen kezdtem – mesélte Kis János –, soha nem versenyeztem, hanem edzettem, a tudásomat igyekeztem tökéletesíteni. A klub irányítását 1990-ben vettem át, és 2001-től vagyunk bejegyzett, adószámmal rendelkező sportegyesület. Az eredmények sem maradtak el, fiataljaink, főleg a gyermek- és ifjúsági korúak szállították: 2010-ben a korosztályos világbajnokságon Georgiádesz Zoltán arany-, Percze Lajos pedig ezüstérmet szerzett korcsoportjában, Zolit a Délmagyarország és a Délvilág az év ifjúsági fiú sportolójának választotta abban az évben.

Kis János (balról) tanítványai a világversenyeken is kimagaslóan teljesítenek. Fotó: Palatinus Csaba
Kis János (balról) tanítványai a világversenyeken is kimagaslóan teljesítenek.
Fotó: Palatinus Csaba

A sensei elmondta: az 50. évhez közeledve már nem gyakorol olyan intenzíven, mint fiatalon. Az ifjú tanítványoknak igyekszik példát mutatni, ami a versenyeredményekben és az övvizsgákon kamatozik. A mester civilben asztalos, és már 1982-től a helyi Roba-Tisza Kft.-nél dolgozik, a hobbi, a harcművészetek teszik teljessé az életét. Családjában is sikerült népszerűsítenie a kyokushint, 24 és 25 éves nevelt lányai, Dóra és Judit egy ideig űzték, 16 esztendős, gimnazista Bence fia ma is aktív, eddig háromszor nyert Európa-kupát, és többszörös magyar bajnoknak vallhatja magát.

Olvasóink írták

  • 3. 65Gyöngyszem 2013. október 31. 08:53
    „Gratulálok, igazán megérdemli!!”
  • 2. köröstorok 2013. október 29. 17:00
    „Gratulálok magam és családom nevében. Nagyon-nagyon megérdemli!”
  • 1. Csongi7 2013. október 29. 09:23
    „Gratulálok Jani! Megérdemelted az elismerést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelíd tüntetéssel zárult az érettségi találkozó

A templom nem temető – üzente a csongrádi Nagyboldogasszony-templom plébánosa a Batsányi-gimnázium 1958-ban végzett diákjainak. Tovább olvasom