Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Kis pénz, kis foci Csongrádon

Csongrád - Hiába végzett az élen a 2009–2010-es szezonban, marad a megyei bajnokságban a csongrádi labdarúgócsapat, miután az önkormányzat szerdai ülésén csupán félmillió forint plusztámogatást szavazott meg a Csongrádi Tiszapart SE-nek.
A fociklub erre az évre 2,5, hosszabb távon évi 10 milliós támogatást kért a várostól, hogy a felnőtt és a két utánpótláscsapat – feljutó bajnokként – NB III-as pontvadászatban szerepelhessen. Ternai László megjegyezte, ha az egyesület akkora szponzort tudna találni, mint a város, amely évek óta a legnagyobb támogatója a klubnak, oldódna a helyzet. A megszavazott támogatást új felszerelés vásárlására adta az önkormányzat.

A kistérségi társulás eredményei megosztották a testületet. Szocialista képviselők méltatták a települések példaértékű együttműködését, kiemelve a három – két csongrádi és a csanyteleki – iskolafelújítást. A jobboldalon viszont azt emlegették, hogy kormányzati kényszer, a pénz szűke szülte a társulást. – Évről évre kopott a méz a madzagról – fogalmazott Forgó Henrik csanyteleki polgármester, aki arra emlékeztetett, hogy a települések kénytelenek voltak saját forrásaikkal támogatni intézményeiket, mert a kistérségi normatíva nem volt elég a működtetéshez. A beszámolót végül elfogadták a városatyák.

A testület elfogadta a Tisza Volán nyári járatszűkítési tervét, így július 12-étől az 1-es vonalon 5 reggeli, a 3-as vonalon pedig 22 járatot szüntetnek meg, illetve a Kéttemető úton sem közlekedik tovább menetrend szerinti járat. Arról is döntöttek, hogy a Hosszú, a Petneházi, a Kinizsi, a Karinthy, a Kölcsey, az Uzsoki, a Damjanich és a Klapka utcában még idén megkezdődik a csapadékvíz-elvezetők részbeni vagy teljes felújítása, összesen 47 milliós értékben.

Olvasóink írták

 • 4. keletaru 2010. július 04. 10:28
  „Van a focin kivűl is világ ! De igy választások előtt számit a szavazatat mindenkinek , most főleg ! Üdv Kuci”
 • 3. spagetti 2010. július 01. 06:11
  „Jó lenne ha nálam is megkezdenék a csapadék elvezetö árok vissza álíttatását a földtulajdonosokkal. Mert be szántotta a piszkos paraszt. Ezért belvízveszélynek volt és van kitéve a tanyám. Igaz megigérték ( igérni én is tudok)!”
 • 2. lapszemle 2010. június 30. 21:17
  „Amennyiben nincs pénz focira, hokizzanak, na persze hazai pályán.”
 • 1. Balotelli 2010. június 30. 20:51
  „Ternainak nem semmi meglátásai vannak!
  Az előző cikkre is vártuk volna a választ a tisztelt újságírótól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedményre várnak a büfések

Csongrád - Az elhúzódó tiszai áradás miatt 2 milliós engedményt kérnek a csongrádi önkormányzattól a… Tovább olvasom