Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kiss István: a csongrádi sporttelep

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem közismert emberektől is. Városrészt, utcát, épületet, ingatlant, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de a választást meg kell indokolni.
Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.

– Természetesen a Holt-Tiszaparton lévő csongrádi sporttelep a kedvenc helyem – mondja Kiss István, a Csongrádi Tiszapart Sport Egyesület elnöke. A focicsapatot működtető klub nemrégiben jutott fel az NB III-ba.

– Ott nőttem fel, ott gyakoroltam nap mint nap a cseleket, a passzokat, a lövéseket. Gyermekkoromban több időt töltöttem itt, mint bárhol máshol – meséli Kiss István.

A mai napig él bennem annak a százhúsz percnek az élménye – folytatta –, amikor pályára léphettem a nagy hírű Vasas ellen. 1994-et írtunk. Október 28-án 13 órakor kezdődött a találkozó, és 2400-an szurkoltak értünk. A rendes játékidőben nem bírtunk egymással, a hosszabbításban pedig a fővárosi csapatnak jött ki jobban a lépés. Bár kikaptunk a
mérkőzésen, számomra felejthetetlen marad az a délután.

Egyébként vallom, hogy a Dél-Alföld legszebb focipályája a miénk. Ilyen adottságú, ilyen környezetű pályája egyik ellenfelünknek sincs. A Kis-Tisza partja, a teniszpályák, az egész létesítmény fekvése mindig ámulatba ejt. Örömteli, hogy mostanában látványos felújítási munkák indultak be a sporttelepen. Szerintem a létesítmény jövőjének jót tett az a perpatvar, ami az üzemeltetés kapcsán robban ki nemrégiben. Ebből a komplexumból ugyanis még többet lehetne kihozni, és én azon vagyok, hogy a jövőben még szebb legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi MSZP-s jelöltek

A Magyar Szocialista Párt csongrádi szervezete tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, kiket indít a… Tovább olvasom