Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Kitáblázzák a dűlőutakat

Csongrád - Névtáblák segítik az eligazodást a csongrádi külterületeken.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A városellátó intézmény helyezi ki a táblákat, amelyek a környékbeliek tájékozódását segítik azokon a dűlőkön és utakon, ahol eddig nem volt semmilyen jelzés, így mindenki rutinja, egy-két jellegzetes tereptárgy segítségével igazodott el. Ezzel kapcsolatban többen megjegyezték, például Kovács János gazdálkodó: ha a mentőnek kellene kijönnie erre a területre, csak segítséggel tudna odatalálni a címre, ha nem lennének a táblák. Azt is megtudtuk, hogy régebben is kint volt pár tábla, de azokat ellopták.

– A fatáblákat a Start-munkaprogramban a rendelkezésre álló faanyagból közmunkások készítették – mondta el Hajdú László, a városellátó vezetője. – Az év végéig huszonhármat akarunk kihelyezni, eddig nyolc került a helyére az ipari park és a szőlők környékén. Jóval többre lesz még szükség, hogy pontosan mennyire, azt akkor tudjuk meghatározni, ha megkapjuk a rendőrségtől a környék digitalizált térképét.

A külterületi utak javítását is megkezdi a városellátó még a tél beállta előtt. Jelentős mennyiségű aszfalt- és betonhulladékot törtek fel a nyáron, ez a több száz köbméter kerül azokba a szakaszokba, ahol ezekre szükség van.

Olvasóink írták

 • 10. Erzsike209 2013. november 20. 07:20
  „Tisztelt Városellátó!
  Nem tudom hogy ezt az írásomat közlik-e még vagy önök olvassák-e.Azért le írom a véleményem hátha elér magukhoz.
  Mi minden télen hó olvadás után veszélyben vagyunk, mert lapos helyen van a tanyánk ezért ha olvadás van nálunk az udvarban van a víz.Ugyan is a föld tulajdonosok be szántották a vízelvezető árkot, csak a tanyánk előtt van meg,amelyik csatornába el tudna folyni az sajnos nincsen takarítva mert a föld tulajdonosok nem foglalkoznak vele és a szemetet a szemetek bele dobálják így olvadáskor az udvarunkban és az utunkon víz áll. Mi a tanyánkat hogy védjük ástunk egy kis árkot amiben el tudjuk azért vezetni.Nagyon sokat köszönhetek Bodor János úrnak.Ő ismeri a problémánkat amiben tud segít is sokszor volt nálunk de a csatornának nincs gazdája pedig helyrajzi száma is van szerintem meglehetne keresni csak akarni kellene.Van egy határozatom is még a Bedő Tamás volt a polgármester arról hogy ezt a csatornát ki tisztítják de csak ígéret maradt.Az utammal kapcsolatban csak annyit szeretnék meg jegyezni hogy mi hozatunk rá törmeléket amit bírtunk talicskával szét is hordtuk de ami megmaradt azt sajnos nem bírjuk. ehhez jó lenne egy gépi segítség. Sajnos az utunkat ami 6 méter volt mikor ide költöztük elszántották most már 2 méter. De ha nekem volna traktorom vagy ismerősöm én biztos vissza szántanám.Amit le írtam azért vállalom a felelőséget mert mind igaz.Tisztelettel Kókainé”
 • 9. városellato77 2013. november 14. 14:05
  „Tisztelt Erzsike209!

  A csongrádi Városellátónak van saját oldala azon belül van egy hibabejelentő is legyenszíves felkeresni ezt az oldalt,és ott jelezni a problémát. Kis türelmét kérve hamarosan orvosolni fogjuk a problémát.
  www.csongradivarosellato.blogspot.com)”
 • 8. Erzsike209 2013. november 13. 07:27
  „3. Városellátó 2013.11.12. 15:30
  A címemet tudják mert nagyon sokat jártak már nálam. talán elég lesz ha azt írom 451-es főút gátér irányában.Ha nem kérek egy email címet és pontosítunk. Köszönöm szépen K....né.”
 • 7. Erzsike209 2013. november 13. 05:46
  „Városellátó: Nem szeretném ide ki írni a címemet de ha kapok én egy e-mail címet oda szívesen megírom az enyémet.”
 • 6. Turul2 2013. november 12. 20:22
  „" Hajdú László, a városellátó vezetője"
  Hajdú Úr a mai napi tartozik a csongrádi embereknek,abból az időből amikor még tejfelvásárló volt!!!Több céget bebuktatott ami szintén a tej értékesítéssel volt kapcsolatban.”
 • 5. Turul2 2013. november 12. 20:14
  „Tisztelt Erzsike209!
  Most tényleg segíteni fognak,mert már elkezdődött a kampány,az nem érdekes,hogy 3 évig nem csináltak semmit!!!!Tessék hívni nyugodtan őket,mert segítenek.”
 • 4. joci10 2013. november 12. 19:57
  „Kedves Erzsike! ilyen lehetőséget nem szabad elhalasztani!!! nem is emlékszem már rá mióta ígérik(jó pár éve) de a végén még járható lesz az utatok...”
 • 3. Városellátó 2013. november 12. 15:30
  „Kedves Erzske209!

  Kérem pontosítson merre lakik, hogy javítani tudjuk, ha valóban megigértük a segítséget, s azt elmulasztottuk.”
 • 2. Erzsike209 2013. november 12. 13:38
  „A külterületi utak javítását is megkezdi a városellátó még a tél beállta előtt. Jelentős mennyiségű aszfalt- és betonhulladékot törtek fel a nyáron, ez a több száz köbméter kerül azokba a szakaszokba, ahol ezekre szükség van.
  NÁLAM IS SZÜKSÉG VOLNA RÁ, DE MI NEM A SZŐLÖK KÖZT LAKUNK ÍGY NEM IS LESZ BELŐLE SEMMI.
  MI CSAK SEGÍTSÉGET KÉRTÜNK VOLNA A TŐRMELÉK EL TERÍTÉSÉRE DE AZT SEM KAPTUK MEG PEDIG MEGÍGÉRTÉK!
  (NA DE MAJD JÖVŐRE!!!!)”
 • 1. Jozsoci 2013. november 12. 13:12
  „Jó lész fütteni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicsit sárga, nagy - és a miénk

Láttam az újságban egy méretes citromot, és a doktornő is arra biztatott, jelentkezzek, mert az enyém nagyobb – mondta a 77 éves, felgyői özv. Máté Józsefné. Tovább olvasom