Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Kitüntetésekről szavaztak Csongrádon

Csongrád – Kitüntetésekről, díjakról, ingatlaneladásról, az idős emberek megsegítéséről is döntöttek a képviselők a csütörtöki ülésen.
A városban a lakosság közel 6 százaléka 80 év feletti, ezért Csongrádot is kiválasztották, hogy részt vegyen a kormány szociálpolitikai célkitűzéseinek megfelelő Segítő kezek az idősek otthoni biztonságáért értékteremtő közfoglalkoztatással, közösségi szolgálattal és önkéntes tevékenységgel nevű mintaprogramban. Erről a csütörtöki bokrosi kihelyezett testületi ülésen tájékoztatták a képviselőket. A programban 18 közfoglalkoztatott személyt alkalmaznak heti 40 órás munkaidőben, a feladataik között az idős emberek látogatása és a felmerült igények folyamatos kielégítése is szerepel majd.

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– A lakók egymás között cserélgetik az önkormányzati bérlakásokat, olykor tudomást sem szerzünk arról, hogy mi folyik a saját tulajdonunkban, miközben 200 olyan ember vár a sorára, akik megérdemelnék a bérleti jogot – ecsetelte a helyzetet Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester. Egy beszámoló kapcsán szó esett a tetemes hátralékokról és a hanyag használatról is. A grémium abban egyetértett: lépni kell.

A Fő u. 64. szám alatti idősek klubja belső udvarrészét 1,5 millió forintért megveheti a szomszédos ingatlanban oktatási tevékenységet folytató betéti társaság, határozott a testület.

Díjakról is szavaztak a városatyák. Az október 23-i ünnepi ülésen a díszpolgári címet Assefa Abebe sebészfőorvos, a Pro Urbe Csongrád kitüntetést Kováts Attila, a városi fúvószenekar vezetője veheti át. Közszolgálati díjban Bottyán István polgárőr, közművelődési díjban Tyukászné Balázs Katalin népdalénekes, testnevelési és sport díjban Kis János, a Csongrádi Tradicionális Kyokushin Karate SE vezetője, egészségügyi és szociális díjban Terdik Gyuláné, valamint posztumusz Hüvelyes István orvos, környezetvédelmi díjban Bodor László borász részesül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszámol a hegyközség

Ugyan lassuló ütemben, de csökken a szőlőterület és a szőlőtermesztéssel foglalkozók létszáma a Csongrádi Hegyközségben. Tovább olvasom