Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Kivágták a csongrádi képviselő szőlőjét

Ismeretlen tettesek 804 szőlőtőkét fűrészeltek el Nagypál Sándor csongrádi képviselő földjén. Az elkövetők nem vittek el semmit: az egymilliós károkozással csupán a rongálás volt a céljuk. A városatya biztos benne, hogy képviselői munkáját érintő bosszúról van szó.

Ismeretlen tettesek 804 szőlőtőkét fűrészeltek el Nagypál Sándor csongrádi képviselő földjén. Az elkövetők nem vittek el semmit: az egymilliós károkozással csupán a rongálás volt a céljuk. A helyi polgárőröket is irányító városatya biztos benne, hogy képviselői munkáját érintő bosszúról van szó. Nagypál feljelentést tett a rendőrségen.

Habár lett volna mit a kosárba tenni, idén nem lesz szüret a csongrádi elkerülő út mentén húzódó Nagypál-ültetvényen. Hétfőre virradóra ugyanis ismeretlen tettesek az 556 négyszögöles telek mind a 804 szőlőtőkéjét elfűrészelték. A városvezetésben lassan két évtizede tevékenykedő, az Összefogás Csongrádért és a KDNP színeiben képviselővé választott tulajdonosnak a délutáni órákban szóltak a szomszédai, hogy valami nem stimmel a földjén: néhány sorban a karókat is kidöntötte, illetve több helyen a drótot is elvágta valaki, de semmi sem tűnt el. A megművelt terület tőkecsonkjait már biztosítási szakértők is szemügyre vették, szerintük az egymillió forintot is meghaladhatja az okozott kár.

Százezer a nyomravezetőnek

Az ügyben a rendőrség a lakosság segítségét is várja. Aki a rongálással, az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Csongrádi Rendőrkapitányságot a 63/571-510-es vagy a rendőrség 107-es, 112-es számot, illetőleg a Telefontanút a 06-80/555-111-en. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezető számára – személyének titokban tartása mellett – 100 ezer Ft jutalmat ajánlott fel. A főkapitány a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja.

– Több mint harminc éve van meg ez a földem, de soha nem volt ilyesmire, de még hasonlóra sem példa – mondta lapunknak Nagypál. – Csak sejtéseim vannak afelől, hogy ki tette, de abban biztos vagyok, hogy ez a direkt rongálás összefüggésben van képviselői munkámmal. Valaki bosszút forralt ellenem.

A képviselő feljelentést tett a rendőrségen. A hátrahagyott nyomok alapján a városatya arra a következtetésre jutott, hogy két elkövető járt a földjén, akik kocsival, a hátsó dűlőúton közelítették meg az ültetvényt. Nagypál szerint a karók kidöntése is arra utal, hogy nem rejtve, hanem jól érzékelhetően akarták tudtára adni, hogy valami nem tetszett, ami a városházán történt. A tettesek, illetve a felbujtó kilétével kapcsolatban nem kívánt részletekbe bocsátkozni a csongrádi politikus, csak annyit közölt, hogy a rongálásnak köze lehet a városgazdasági bizottságban végzett munkájához. A grémium ugyanis több olyan problémára is megoldást keresett nemrégiben, amelyek kezelése egyes érdekeket sérthetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényes nappal vitték el Kallainé birkáit

A Csongrád körüli tanyákon élő idősek közül sokan egyre gyakrabban szorulnának segítségre, mégsem… Tovább olvasom