Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Kivilágítanák a Szent Rókus-templomot

Kivilágítanák a Szent Rókus-templomot
Öt fényszórót szeretnének telepíteni a csongrádi Szent Rókus-templom köré, hogy este is látható legyen a szépsége.
– Decemberben egyeztettünk a csongrádi értéktár vezetőjével, de már több képviselő is felvetette a lehetőséget. Ha már mindannyian szeretnénk, járjunk a végére, világítsuk ki a Szent Rókus-templomot – fogalmazott a soros ülésen Máté Attila képviselő.

A gát tövében lévő festői kis templom – mint szinte minden, ami a múlttal, a történelmükkel kapcsolatos – nagyon közel áll a csongrádiak szívéhez. Lapunk is beszámolt róla, hogy szinte pontosan egy évvel ezelőtt készült el a múltját bemutató album, amelynek a Belsőváros ékköve címet adták, és Gyöngyössy Orsolya  néprajzkutató szerkesztette.

Az, hogy az épületet éjszaka is megmutassák, a turizmus szempontjából is jó ötlet – mondta az értéktár vezetője, Martini János. 
 

– A templomtól pár méterre, a gáton halad el az EuroVelo nemzetközi kerékpárút. Szezonban hazai és külföldi kerekezők tömegei járnak rajta. Biztos vagyok benne, hogy akár sötétedés után is tennének a templom kedvéért egy kis kitérőt.

Öt fényszóróval szeretnénk megvilágítani, ahhoz hasonlóan, ahogy a Nagyboldogasszony-templomot. Úgy tudom, az önkormányzat tervet készíttet, ha minden rendben lesz, elkezdődhet a kivitelezés. Az éves áramszámla információim szerint 400 ezer forint körül lenne – részletezte Martini János

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A korszerű mezőgazdaság a vidék megtartó ereje

Meg kell őrizni a kisgazda tradíciókat, amely segíti a vidék megerősödését - hangsúlyozta Turi-Kovács Béla, a KPE elnöke csongrádi fórumán. Tovább olvasom