Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Kocsmarazzia Csongrádon

Négy csongrádi szórakozóhelyen razziázott egyidejűleg a helyi rendőrség szombat éjjel. A minden eddiginél összehangoltabb és szélesebb körű ellenőrzés során 274 embert igazoltattak. A kocsmákra és látogatóikra panaszkodók állításai némiképp megdőltek, hiszen csupán húsz ember ellen indult eljárás.
– Nincs nálam személyi. Bevihetnek? – tanakodott egy meglepett fiatal lány a kocsma közepén, amikor tucatnyi egyenruhás betódult a csongrádi Piros Nudliba. A szombat éjjelre időzített razzia minden eddiginél összehangoltabb volt: a rendőrség és a pénzügyőrség mellett a tisztiorvosi szolgálat, a közterület-felügyelet, valamint a hanglemezkiadók szövetsége is részt vett a négy szórakozóhely ellenőrzésében. Az akciót – és ezt a szórakozni vágyók is tudták – az utóbbi hónapokban befutott panaszáradat indokolta, a Justh Gyula utca környékén élők ugyanis hosszú ideje hangoztatják, nem lehet pihenni az ivók közelében és az utcán randalírozó fiataloktól.

Hatvanan razziáztak

A rendőrség és a többi hatóság részéről mintegy hatvan ember vett részt a négy szórakozóhely, a Piros Nudli, az FM, a Benjo és a Rosso egyidejű ellenőrzésén. Információink szerint az ÁNTSZ csak kisebb szabálytalanságokat talált a kocsmákban, a pénzügyőrség pedig mindent rendben talált a jövedéki termékekkel kapcsolatban.

Amint az utolsó revizor is betuszkolta magát a zsúfolt Nudliba, a rendőrök lezárták a kijáratokat. A pult mögött az italkészletet és a hanghordozókat vizsgálták át, az asztaltársaságok tagjait pedig egytől egyig igazoltatták. A fiatal vendégkör nem tűnt zavarodottnak. Kipoentírozva a helyzetet, arról faggatták az illetékeseket, mikor folytatódhat a buli, és hol, mert ha máshol is tüsténkednek a rendőrök, félő, hogy lemondhatnak a szokásos szombati cirkálásról. Az egyik pultos lapunknak elárulta, számítottak ellenőrzésre, de nem ekkorára. Azt mondta, az utóbbi időben szinte mindennapossá vált, hogy a körmükre néznek, de hasonló razzia utoljára két évvel ezelőtt volt a kocsmában.

Leltár

A rend őrei 274 főt igazoltattak szombat éjjel, és ebből 11-et állítottak elő. Hármójukat a szerzői jogok megsértése, 5 főt mintavétel, egy embert ittas vezetés, kettőt pedig szabálysértés továbbfolytatása miatt vittek be a kapitányság épületébe. A rendőrorvos 123 fiatalt vizsgált meg, az öt előállított személy közül azonban csak egynél mutatott pozitív eredményt a kábítószeres gyorsteszt. A négyből három helyen kaptak rajta pultost, hogy hét esetben 18 éven alulit is kiszolgáltak szeszesitallal, őket feljelentették. Rendzavarás és csendháborítás miatt tíz ember ellen indult szabálysértési eljárás.

Az adatok rögzítése után mindenkit kitereltek az utcára, de kifelé menet újabb rosta következett. A pupillavizsgálattal azokat akarták kiszűrni, akik feltehetően kábítószert fogyasztottak az este folyamán. Akadt olyan fiú, aki az ajtóban visszahőkölt a rögtönzött szemészeti szakrendelés láttán, de végül őt is kikísérték, és pár gyanús tekintetű társával együtt további vizsgálatra a kapitányságra vitték. A kiürített helyiségeket egy rendőrkutya is körbeszimatolta. A kocsmából kiszorult vendégek maguk között arról beszéltek, Csongrádon miért, máshol meg miért nem kap ekkora figyelmet az éjszakai élet, hiszen biztos Szentesen és Kiskunfélegyházán is vannak magukról megfeledkező fiatalok.

– A lakossági fórumon elhangzottak, illetve saját információink miatt éreztük szükségét egy ilyen nagyszabású razziának – mondta lapunknak Rádi Norbert. A csongrádi rendőrkapitány hozzátette: korábban is rendre kutakodtak a kocsmákban, most alapvető céljuk az üzletek működésének és a közterületen közlekedők ellenőrzése volt, de választ akartak kapni arra is, hogy valóban olyan méretek ölt-e a fiatalkorúak alkohol és kábítószer fogyasztása, mint amilyenről a panaszos szomszédok beszámoltak. Rádi Norbert leszögezte: a jövőben is lehet számítani hasonló és kisebb akciókra, és a fokozott rendőri jelenlétet is biztosítani fogják a csongrádi éjszakában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszetosza volt a csongrádi többség

A Démász ügyfélszolgálatának visszaállítását szorgalmazták a csongrádi városatyák a… Tovább olvasom