Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Konfliktus a csongrádi rendelőintézetnél

Csongrád - Zárt ülésen nem fogadta el Sipos Tibor lemondását a csongrádi önkormányzat, de elképzelhető, hogy jövő pénteken már másképp döntenek a rendelőintézet igazgatói posztját 4 éve betöltő főorvos felajánlásáról. A bonyodalom a finanszírozási nehézségekből fakad.
Nem sokáig tartott a pályázati sikert követő örömujjongás a csongrádi rendelőintézetnél: a 469 milliós támogatás elnyerése helyett vezetőváltásról beszélnek a városban. Mint megtudtuk, Sipos Tibor ügyvezető főorvos felajánlotta lemondását, de ezt a képviselő-testület pénteki zárt ülésén nem fogadta el. Inkább úgy döntöttek a városatyák, hogy az ellátó intézményt működtető kft. felügyelőbizottságának kell kivizsgálnia, milyen konfliktusok nehezítik a napi munkát és a tervezést. Tegnap volt az első ilyen megbeszélés a bizottság és a cégvezetés között, de csak annyira jutottak, hogy folytatni kell a vizsgálatot, annak eredményét pedig a jövő pénteki rendkívüli testületi ülésen hozzák nyilvánosságra.

Utánajártunk, és mint kiderült, ennél az esetnél is a pénz, illetve annak hiánya okozza a bonyodalmat. Az áprilisig intézményként működő rendelőintézet üzemeltetésére épp azért hozott létre egy gazdasági társaságot a város, hogy csökkenthesse egészségügyi kiadásait. Az ötlet kiötlői és támogatói sem számítottak arra, hogy rövid időn belül ennyire lecsökken – és még tovább csökkenhet – az országos finanszírozás. Bár pénzügyileg jelenleg stabil a kft., a megszorítások már éreztetik hatásukat.

Sipos Tibor szerint nagy a bizalmatlanság az önkormányzat és rendelőintézetet működtető cég menedzsmentje között. Fotó: Tésik Attila
Sipos Tibor szerint nagy a bizalmatlanság az önkormányzat és rendelőintézetet
működtető cég menedzsmentje között. Fotó: Tésik Attila

– Nagy a bizalmatlanság a menedzsment és a városvezetés között, ezért is döntöttem úgy, hogy felajánlom a lemondásomat, hátha ezzel segítek megoldani a helyzetet – mondta lapunknak Sipos Tibor. A kft.-vé alakulás óta ügyvezetőként is tevékenykedő főorvos szerint nem biztos, hogy mindenki egyetért céljaival, ezért az intézeten belül is, de zömmel azon kívül egyre több konfliktushelyzettel kell szembenéznie. Bedő Tamás polgármestert is megkérdeztük a történtekről, de ő csak annyit mondott, a zárt ülésről nem nyilatkozik, egyébként pedig egyelőre minden marad a régiben.

Murányi újra feb-tag

Év elején, néhány nappal megválasztása után lemondott felügyelő-bizottsági tagságáról Murányi László önkormányzati képviselő. Döntését azzal indokolta, hogy hiába támogatta az átalakulást, a járóbeteg-szakellátás finanszírozása nem megoldott a jelenlegi rendszerben. Hozzátette, a maga részéről nem szívesen adja a nevét olyan átszervezéshez, ami ellátási zavarokat okoz Csongrádon. Pénteken ismét feb-tagnak választotta Murányi Lászlót a testület, vele 3-ról 4 fősre bővült a grémium. Lapunknak azt mondta a képviselő, azért döntött így, hogy saját frakciója is képviselve legyen a bizottságban.

Olvasóink írták

 • 19. keletaru 2009. szeptember 10. 21:22
  „Sajnos a konfliktusban érintett vezető nem reagál az itt leírtakra a csekély érdeklődés miatt mint látszik . Vagy csak egyszerű embereknek tart minket , mint képviselőink ! Akiknek a véleményünk nem számít csak választások előtt , egy picivel . .......aztán nyugi .....Üdv Kuci”
 • 18. keletaru 2009. szeptember 10. 21:17
  „szemlelodo=itt nem számít semmi bagázsnak az apanázs mindig időben érkezik , ez a lényeg ! Innen úgy látszik !
  " Városházán " ez túlzás városban van kórház , "élet" , itt ? Ne ringassuk már magunkat álomvilágban mint a focival ! SZ.T.K.-t nem tudjuk fent tartani okos gombnyomkodó képviselőink miatt sem , meg a fejlődésünk miatt sem .A negatív fejlődést sehol sem szponzorálják ...főleg a homokba dugott fejeket . " felelős átgondolt " rendszer váltás óta mennyi volt .........matematikában még ez a mérték egység nem ismert .Üdv Kuci”
 • 17. szemlelodo 2009. szeptember 10. 09:01
  „A Gazdasági társaság anyagi helyzetét tovább fogja rontani,hogy feltételezhetően párhuzamosan 2 ügyvezető fizetése merül fel./ a régi és az új/
  Nagy szükség lenne a Városházán egy felelős átgondolt gazdálkodási munkára,persze ez személycserék nélkül elképzelhetetlen.”
 • 16. keletaru 2009. szeptember 10. 08:01
  „csongrádi = Ezt írhatná a bagázsnak is . Mindenesetre a normatívákról innen 140km nyomkodták a gombot , értünk a drága választottak . NAGY REFORM néven .....Emlékezzünk mennyi egészségügyi intézményt zártak be , mennyi pénzt vontak el ? A semmiből meg nehéz gazdálkodni ... Üdv Kuci”
 • 15. csongrádi 2009. szeptember 09. 20:30
  „A lényeg,betegellátás nincs.A régi igazgatók alatt volt.Egyébként jó a hasonlat tiszta BKV,az igazgató horibili végkielégitést követel,ezen megy a vita,amikor megkapja már megy is...De valójában miért is kérhet végielégitést?4 éve van itt,ebböl 3 év volt közalkalmazott,ennyi munkaviszonyra nem járna semmi!Az uj kormány alatt ugy is mennie kellene.
  Keletárunak:van egy mondás:"cipész,maradj a kaptafánál"”
 • 14. Hoppá 2009. szeptember 09. 20:05
  „Szemlelodo! Mit vársz? Az azért most is egyértelmű, hogy a polgármester keze igen gúzsba van kötve, hiszen a jobb oldal /értsd alatta Fidesz, Összefogás/ lényegesen túlsúlyban van, de úgy néz ki, hogy nekik sincs megváltó ötletük, tehát a város vezeetése jobb oldali. Ezek után "mit remélsz, mit remélsz, mit remééélsz, mond az életedtől mégis mit remééélsz..."”
 • 13. keletaru 2009. szeptember 09. 19:53
  „" z új FIDESZES polgármester " aki szintén a hátsóajtót fogja használni mint kenyéradó gazdája , s okosan csak kordont bont . Mert az elmúlt évben fletóval sem tudott mit kezdeni még bukása után sem . Az lenne a legjobb ha minél több párt lenne a nagy házban . Mert ha fityesz nyer akkor egy ember is elég lesz , ott is ismerik a frakció fegyelmet ( ezzel is rengeteg pénzt spórolnának a költségvetésnek ) Mi fityeszes képviselőnk se produkálta agyon magát értünk ! Értünk ? Jönnek a választások most már kellünk ,értünk ! De a mi SZTK-k ettől már nem áll talpra , ez itt a bagázs s a kiskirályok harca .... Üdv Kuci

  Ui.. Nem az intézményvezetőre gondoltam .!!!”
 • 12. szemlelodo 2009. szeptember 09. 16:11
  „Itt már csak a jövő évi helyhatósági választások segitenek,amikor az új FIDESZES polgármester új jegyzővel és pénzügyi vezetővel átveszi a HIVATALÁT.”
 • 11. szemlelodo 2009. szeptember 09. 15:58
  „Az a körülmény is nonszensz,hogy az önkormányzati KFT-nek 500 ezer forint a törzstőke!!
  Mire nyujt ez fedezetet hol vannak a hivatal jogászai közgazdászai???”
 • 10. keletaru 2009. szeptember 09. 15:11
  „" Akkor döntött rosszul a testület, amikor nem engedte meg, hogy magántőke is rész vegyen a működtetésben. " Lehet rosszul emlékszem de azért lett kft. majd így könnyeben be lehet vonni a magán tőkét , s eladni eladni eladni eladni eladni ......" Köszönöm " le írta rossz döntést hozott a bagázs ( felelősség nélkül ) , mert abban egyet értünk remélem , egyik sem jelezte a bizottságból vállalja döntését felelősséggel !!!De persze az intézmény vezető tehet csak róla ....kac kac kac . Ellenben minden fórumom azt hangoztatják felelősséggel végzik a rájuk bízott feladatott bagázs tagjai ! Üdv Kuci”
 • 9. Hoppá 2009. szeptember 09. 14:06
  „Miről írtok?
  Éppen, hogy 100 %-os önkormánzyzati kft-vé alakult, ugynan olyan, mint a Kommunális kft. Az önkormányzat finanszíroz minden hiányát minden csongrádi kft-nek. Nincsen szó semmilyen privatizációról. Hülyeséget legalább ne írjatok ide. Nézzétek meg a testületi anyagokat a város honlapján. 40-60-80 stb. milliókat kérnek az önkormánzattól a finanszírozáshoz a cégek. Privatizáció esetén ilyen elképzelhetetlen. Akkor döntött rosszul a testület, amikor nem engedte meg, hogy magántőke is rész vegyen a működtetésben. Lehet, jobb lenne az ellátás és az odafigyelés is, hogy minden szakrendelésen legyen szakorvosi ellátás.”
 • 8. keletaru 2009. szeptember 09. 09:21
  „Ha benne van a szerződésében akkor jár ! Csak azok fizessék ki akik megfogalmazták a szerződést , lássuk milyen felelősséggel dolgoznak ! Mert mindig ezt hangoztatják ..... Üdv Kuci”
 • 7. szemlelodo 2009. szeptember 08. 17:29
  „Állitólag az Igazgató Úr egy évi fizetés felvételével kiván megválni tisztségétől!
  Ha ez igaz olyan mint a BKV, csak kicsiben!”
 • 6. keletaru 2009. szeptember 08. 11:07
  „Tudtommal a bagázs határozott úgy privatizálni kell , nem az intézmény vezető ! A bagázs szerepét azért ne feledjük! A feladatát , hogy látja el azt nem tudom hál istennek ritkán látogatom ezen intézményeket....De gondolom el tud vele számolni , vagy ön szerint nem ? Üdv Kuci”
 • 5. csongrádi 2009. szeptember 07. 17:21
  „Mivel unokatestvére és egyéb rokona is ül a testületben,nehéz lett volna nem megválasztani...!"Nem hajlik össze-vissza" ez igaz mert csak egyfelé hajlik ,a jelenlegi kormány tökéletés hiszen államivagyon megy a szemünk láttára magánkézbe.A másik kérdés orvos az aki nem lát el beteget,nincs velük kapcsolata csak az irodában szeret ülni??”
 • 4. keletaru 2009. szeptember 07. 08:35
  „csongrádi = " hogy felajánlom a lemondásomat, hátha ezzel segítek megoldani a helyzetet - mondta lapunknak Sipos Tibor " Nézzük időbeni sorrendben ," bizottság" kiválaszt egy vezetőt . Majd vezető/-kel nem egyeznek . Kérdem én mikor megválasztották tudták a programját,ismerték !? Ha igen akkor nem csak e vezetőnek kell távoznia , hanem az őt megválasztóknak is , hisz hibás döntést hoztak ők . Így lenne a korrekt . Csak az ember akkor is orvos marad , a képviselők nem biztos újra képviselők lennének ! Itt a bibis , ugye bizottságosdi ......értünk ?! Tehát szerintem nem a vezetővel vannak gondok , mert a botnak két vége van! Más kérdés "ő" legalább vállalja amit tesz , nem hajlik össze vissza . Üdv Kuci”
 • 3. csongrádi 2009. szeptember 03. 19:20
  „Döbbenet hogy ez az ember még itt van!(Dr.S.T.)Mielött idejött egy jól müködö betegellátás volt itt,amit sikeresen tönkretett.A legjobb orvosokat,aszisztenseket üldözte el.PL:Sebészek,Rheumatologus...stb.
  Kora ellenére néhány éves munkaviszonya és annál kevesebb tapasztalata van.A Mentöállomásról a dolgozok legnagyobb örömére távozott,mint ahogyan Félegyházásrol is.A megmaradt néhány rendeléssel és a szakképzetlen aszisztensekkel akik képzetlenségük miatt nem segitik az orvosi munkát,nem müködhet jol a rendszer,ezeknek a problémáknak személyi oka van.Másik vezetövel még talpra állhatnak!”
 • 2. Balotelli 2009. szeptember 03. 18:00
  „Murányi már elzavarta a fiatal tisztelendőatyát,most készül a fiatal szakorvos(a város egyetlen normális orvosa mellesleg) elhajtására. Nesze neked fejlődés.Aki fiatal,tenniakaró,ambiciózus szakember a maga szakmájában kifelé a városból !Nem pártemberek kellenének ide a városvezetésbe hanem épeszü polgárok aki a város érdekét,nem pedig a saját zsebét nézi.Talán 2-3 generáció felnövése után ezt is megéri ez a jobb sorsra érdemes város.Sajna ez van.”
 • 1. keletaru 2009. szeptember 03. 13:27
  „" vele 3-ról 4 fősre bővült " na ez igen, bárcsak mindenben így fejlődnénk ( tudom csak értünk, csak miattunk ???..) . Mint az önkormányzati bizottságokban , hol lenne már akkor ez a település ???????!!!!!!!!! Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japánba készül a kitüntetett

Ujszászi Ildikó kapta idén a Talentum Díjat, és vele 100 ezer forintot: a végzős csongrádi gimnazista előbb gazdasági pályára, majd Japánba készül. Tovább olvasom