Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Körös-torok: kvázi rend helyett – házirend

Csongrád - A szezonzárás óta csak egy pályázat kiírására futotta a csongrádi városvezetéstől a Körös-torok ügyében: a város három évre keres olyan rendezvényszervezőt az üdülőterületre, aki a legkevesebb önkormányzati támogatás igénylése mellett a legszínvonalasabb programokat kínálja a 2008 és 2010 közötti Körös-toroki napokra.
A szezonzárás óta csak egy pályázat kiírására futotta a csongrádi városvezetéstől a Körös-torok ügyében: a város három évre keres olyan rendezvényszervezőt az üdülőterületre, aki a legkevesebb önkormányzati támogatás igénylése mellett a legszínvonalasabb programokat kínálja a 2008 és 2010 közötti Körös-toroki napokra. A polgármester korábban szeptemberre, most októberre ígéri az új házirendet. Bedő Tamás több csendes hétvégét és betartható szabályozást szeretne jövőre.

Hiába kedvezett minden időjárási körülmény az idei Körös-toroki szezonnak, a rend hiánya és a kiszámíthatatlanság miatt nyáron sokan bosszúsan távoztak a csongrádi üdülőterületről. A sort a szezon eleji rongálások nyitották, majd következett a műsorváltozás lehetőségét szinte a végsőkig kiaknázó Körös-toroki napok, aminek színvonala – a szervezőn kívül minden érintett szerint – alulmúlta az eddigi happeningeket.

A fiatalok panaszkodtak a csendes hétvégékre, melyeken csak éjjel egyig tarthattak nyitva a vendéglátóhelyek. Az elégedetlenkedők táborát növelte az is, hogy – bár rögzítve volt, mikor lesz korai záróra – a Körös-torok vállalkozói időjárási vagy egyéb körülményekre hivatkozva módosították ezeket az időpontokat. Szintén sokak ellenszenvét kiváltotta az a gólyatábor, amit a toroki kempingben rendeztek augusztus utolsó napjaiban. Az üdülőtulajdonosok a nem várt zajhatás, a helybeli ifjúság pedig a nem egyenlő mérce miatt gondolta úgy, hogy az ő véleményüket senki sem veszi figyelembe a városházán. Mindezt tetézte, hogy a Körös-toroki vállalkozók is jelezték, tiszta, minden részletre kiterjedő szabályozást szeretnének, különben képtelenség tervezni az üdülőterületen.

Ehhez képest szezonzárás óta mindössze egy pályázati kiírásra futotta a csongrádi városvezetéstől: az önkormányzat három évre keres olyan rendezvényszervezőt az üdülőterületre, aki a legkevesebb önkormányzati támogatás igénylése mellett a legszínvonalasabb programokat kínálja a 2008 és 2010 közötti Körös-toroki napokra. A kiíró szándékai szerint az eddiginél jóval több szponzori támogatás segíti majd a lebonyolítást. Bedő Tamás ugyanakkor lapunknak elismerte, ha az önkormányzat nem nyújt milliókban mérhető hathatós segítséget a szervezőknek, az meglátszik a rendezvényen és annak látogatottságán is. Hozzátette, ha a Körös-toroki vállalkozók nem éreznek felelősséget az egyébként tízezreket vonzó négynapos mulatság iránt, akkor az önkormányzat sem érez.

A sokak által hiányolt házirend kapcsán a polgármester azt mondta, ő ezt valóban szeptemberre ígérte, de miután a képviselők azt kérték tőle, hogy a Körös-toroki napok rendezvénypályázata élvezzen előnyt, az anyag kidolgozása októberre csúszott át: akkor tárgyalja a testület.

Kérdésünkre, miszerint nem lett volna-e jobb előbb az üdülőterület szabályozását megvitatni, és csak utána rendezvényszervezőt keresni, Bedő Tamás azt felelte, a kezdeményezők több időt szerettek volna hagyni a leendő programalkotónak, akinek munkáját egyébként sem érinti majd az új házirend, hiszen külön kezelik Csongrádon a város legnagyobb rendezvényét. Konkrétumokat nem tudott mondani a polgármester a készülő házirendről, de azt hangsúlyozta, hogy ő maga több és módosíthatatlan időpontú csendes hétvégét szeretne a következő szezonban, és olyan szabályokat, amelyek betarthatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termet avattak a csongrádi Széchenyiben

Csongrád - A legnagyobb magyar születésének 216. évfordulója alkalmából Széchenyi-napokat tartottak… Tovább olvasom