Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Körös-toroki buli egymilliós bírsággal

Habár ezrek mulattak a vízparton, simán lement a szombati Körös-toroki buli, csupán néhány vendéglátó bukott meg a fogyasztóvédelmi ellenőrzésen. A forgatag menetrendszerűen érkezett, és úgy is távozott az üdülőterületről, ahol nem egy söntésnél kérdőre vonták a vendéget: betöltötte-e már a 18 évet?
Rendkívüli esemény nélkül, mondhatni simán ment le Csongrádon a szombati Körös-toroki buli. Fél tízkor még semmi jel nem utalt arra, hogy fertályórán belül megpezsdül az egész üdülőterület: a szellős büféudvarban családok tengtek-lengtek, a vízparton – stílusosan – vízipipa füstje szállt, a plázson vett sör pedig reménytelenül meleg volt.

Megnyugtatásul az egyik pultos közölte, nem sokat kell már várni a vendégseregre, tíz után beindul a forgatag. És valóban, kis idő múlva, mintegy varázsütésre, elkezdett hömpölyögni a – jórészt tinédzsereket felvonultató – tömeg, elkezdődött a sorban állás a büféknél, aki pedig nem bírt a lábával, rögvest a parkettre lépett. Miközben kisgyermekes famíliák hazafelé baktattak, szemben velük megérkeztek a szentesi kerékpáros különítmények.

– Otthon csak pangás van, ilyenkor mindenki a Körösre jön – indokolta az éjszakai biciklitúrát a szomszédvárból érkező fiatalok egyike. A Tamásként bemutatkozó gimnazista elmondta, nem szeretné, hogy odáig fajuljon a helyzet a torokban, hogy beszüntessék a bulikat, mert szerinte ilyen miliőjű és felhozatalt garantáló szórakozóhely nincs még egy a környékben.

Egymilliós bírság

Szombat éjjel a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség – a helyi rendőrség kezdeményezésére – nyolc Körös-toroki vendéglátóegységnél tartott ellenőrzést. Hat helyen – összesen egymillió forint értékben – bírságot is kiszabtak, mert tizennyolc éven aluli fiatalokat is kiszolgáltak szeszes itallal. A csongrádi rendőrkapitányságtól kapott információk szerint éjszaka bűncselekmény nem történt, egy-két esetben szabálysértési eljárást indítottak.

A központi duhajjal párhuzamosan több nyaralóban is élénkülni kezdett a hangulat. Néhol bömbölő zene mellett tizenévesek alapoztak az éjfél utáni bevetésre, másutt idősebb kompániák kórusban üvöltötték, milyen borzadály a mai magyar helyzet. Csend csak ott volt, ahol ember se járt. Illetve ott sem igazán. Tudniillik a buli zaja, akár a szívverés, egyfolytában pulzált.

Az est egyetlen meglepetését egy ártatlan rendelés hozta. Védőital gyanánt egy gyöngyöző üvegű sört kívántam, de a söntés mögül visszakérdeztek: betöltöttem már a tizennyolcadik életévemet? Mivel ilyen puhatolózásban soha életemben nem volt részem, csak nyögvenyelős bólintással tudtam jelezni, minden rendben, megfelelek a korhatár szabta feltételeknek. Utóbb a pultos nő hozzátette, nem akadékoskodni akart, csak éppen ez is a feladatai közé tartozik.

A pirkadat előtti mámoros tekinteteket látva, kevesen akadhattak fel a rostán. Akinek még volt erő a lábában, le nem állt a tánccal záróráig, akik viszont nem hittek a csodákban, beletörődve hazaindultak a buliból.

Csalódottságot csak azokon lehetett látni, akiket padokhoz szegezett a szesz. Pontban négykor lehalkult az utolsó dallam is, a lemezlovas pedig arra kérte a vendégeket, vonuljanak el csendesen. Mire a nap kidugta orrát a láthatáron, pár törött sörösüvegen meg a gátsétányon bóklászó lankadt galeriken kívül semmi nem utalt arra, hogy éjjel a Körös-torokban tartották a környék legnagyobb buliját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor Gábor jelenlétében adták át a csongrádi partfalat

Felgyorsítjuk a Vásárhelyi-tervet – ígérte tegnap a felújított csongrádi gát ünnepélyes… Tovább olvasom