Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Körös-toroki napok: cigányzenész húzza, ha megfizeted

Csongrád - Napról napra hízik a tömeg a csongrádi Körös-torokban, és a kavalkád is egyre nagyobb. A pulzuszene mellett a cigánymuzsika is megfér.
Még férnek a Körös-toroki napok vendégei, de mától bedugulhat az üdülőterület, annyi szórakozni vágyót várnak Csongrádra. Tegnap délután Szilvi és Vanda éppen sátorállítással bajlódott, amikor nekik szegeztük a kérdést: Rúzsa Magdi miatt jöttek? A két gádorosi lány gyorsan leszögezte, a vajdasági sztárra egyáltalán nem kíváncsiak, de az electro-torokba már megvették a jegyeket.

Pénteken csak ketten jöttek mint előörs, tucatnyi barátjuk szombaton érkezik.

Maroknyi rajongótábor élvezkedett az Atomtorta zenekar koncertjén. A fellépők annyira megbecsülték közönségüket, hogy a búcsúszám eljátszása előtt bevárták legizgágább rajongójukat, nehogy lemaradjon a húrreszelésről. Néhány méterrel odébb dobhártyát szaggató pulzuszene okozott némi szívbillentyűzavart a felkészületlen Torok-lakók körében, de ez is belefért a kavalkádba.

A forgatagban egyszer csak két cigánymuzsikus tűnt fel: Lakatos Zoltán és Nédó János kenyérrevalóért jött. Felkészülten, de szűkszavúan érkeztek. Amíg egyikük felmutatta 1987-ben kiállított, bordó kötésű előadóművészi igazolványát, addig a másik alkuba fogott, hogy mennyiért idézhetném szavait az újságban. Nem volt egyszerű rábírni őket, de végül 600 forintért elárulták, hogy 8 éve járnak a Körös-toroki napokra, de egyre kevesebb pénzzel térnek haza, mert ma már senkinek sem kell a cigányzene. Kegyesek voltak, mert grátiszként megengedték, hogy lefotózzam őket.

Egyre több a vendég a Körös-toroki napokon. Fotók: Bíró Dániel

Nem drágultak az italok az üdülőterület büféiben, de ettől még korántsem biztos, hogy a vendégsereget a söntésekhez lehet majd csalogatni a hétvégén. Általános kép, hogy az érkezők sátor és hálózsák mellett valamilyen lőrét is hoznak magukkal műanyag palackban, és azzal melegítenek be az esti bulira. Egyébként van minden. Bútort még éppen nem árulnak, de az mosolyt csal az ember arcára, hogy a főtt kukorica, a kürtőskalács és a hotdog mellett éppen játék fegyvereket kínálnak. Az élethű arzenál felfedezése után már cseppet sem meglepő, hogy 2200 forintért gyalogsági ásót is vehetünk. Az viszont váratlan fejlemény, hogy a 350 forintos hotdog mellé egy kézzel írt számlát is a kezünkbe nyomnak. Később kiderül: nem grafománok a kiszolgálók, hanem revizorból is egyre több van, ahogy sötétedik. Tegnap már este hétkor besötétedett – egy zápor hozott enyhülést a tikkadt Torokra.

Olvasóink írták

 • 8. Balotelli 2009. augusztus 02. 22:29
  „Miről beszélsz te flexsnake? Itt a körös -torok a téma a völgy!”
 • 7. flexsnake 2009. augusztus 02. 11:38
  „moderálva”
 • 6. Szecskamester 2009. augusztus 01. 22:50
  „SZevasz Árpi!!
  :)”
 • 5. laknori 2009. augusztus 01. 19:39
  „Érdemes éjfélre leérni? Mert számomra Körös-torok 3napi folyamatos buli, de most sajnos ezt nem engedhetem meg magamnak. Szombat éjfélre nekem már teljesen mindegy volt, hogy hányan vannak, no persze nem a drog miatt, hanem az önfeledt szórakozás és némi alkohol miatt. Tényleg fizetős a "kör"? Akkor már az sem a régi!”
 • 4. emigrans 2009. augusztus 01. 17:23
  „tul soka drogos fiatal :(”
 • 3. pmjelolt 2009. augusztus 01. 14:25
  „kolum-pár,huzd rá...”
 • 2. woodu 2009. augusztus 01. 14:21
  „moderálva kérésre”
 • 1. noisia20 2009. augusztus 01. 13:53
  „Köszönjük mind a 7 képet :=)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Headbang és bikini: megkezdődött a Körös-toroki napok

Csongrád - A kempinget ellepték a dübörgő hangfalakra vágyó, szomjas fiatalok. Tovább olvasom