Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Körös-toroki Napok: Majka, lángosteszt, LeBron James

A csongrádi Körös-toroki Napok szombatján a remek idő a vízpartra csalta az embereket. Majka, lángosteszt, LeBron James.
- Egész jó Majka új száma.
- Tegnap ő is fellépett.
- Micsoda? Itt? Kár volt hamar kidőlni...

Egy párbeszéd a Körös-toroki Napok rendezvénysorozat szombati délelőttjéről. Hiába, volt, aki nem bírta tartani a tempót társaival.

Körös-toroki Napok: szombat - GALÉRIA

Az ébredés után egyébként a legtöbben igyekeztek megoldani a táplálékkérdést, azaz valami reggelinek valót keríteni. A hot dog még mindig 500 Ft/db, de ettől eltekintve nagyon nincsenek elszállva az árak. Sajtos-tejfölös lángost, ráadásul finomat 360-ért, kakaós palacsintát 150 forintért lehet kapni, de a vendéglők terasza is megtelt délre. Érdekes volt, hogy több árus egyébként csak dél körül nyitott ki, megfosztva így saját magukat némi bevételtől. Rögtönzött lángostesztünkben egybehangzó volt a többség véleménye: másnapos gyomornak az összes helyen kapható lángos megfelelt.

A legtöbben természetesen nem hagyták ki, hogy megmártózzanak, folyamatosan tömve van (volt, lesz) a Tisza-part. Csodás, hűs, tiszta a Tisza vize.

Körös-toroki Napok: szombat - GALÉRIA

Bár Londonban javában zajlik a XXX. nyári olimpia (tudják, a kedvenc sport a 200 női mell), Csongrádon nem foglalkoztatja annyira az embereket ezekben a napokban. Mindössze két tévét láttunk, az egyiket senki nem nézte, a másikon hárman izgulták végig az USA-Litvánia férfi kosárlabda-mérkőzést. Izgulni mondjuk nem kellett volna, mert bár szoros volt (végül LeBron Jamesék 99-94-re behúzták), hiába volt kint az m1-en az élő felirat, akkorra már lefújták a találkozót.

Már délután elkezdtek gyülekezni a nagyszínpad előtti téren az esti koncertekre váró fesztiválozók csoportjai. Ezen csoportok közül az egyikben az ország több pontjáról érkezett fiatalok a földön ülve, sörözgetve beszélgetnek. Viktória Jászberényből első ízben van itt a fesztiválon.

„Ma érkeztem és holnap már mennem is kellene, bár meglátjuk, mit hoz az este. Eddig nagyon tetszik! Jó a part, a hangulat, a társaság és a sör is. Lehet, hogy mégis tovább maradok."- mondta Viki.

Körös-toroki Napok: szombat - GALÉRIA

A szolnoki Viktor első alkalommal jött Csongrádra. Egy ismerőse hívta el, ő pedig még két barátját hozta magával. A Road és az Alvin és a Mókusok koncertek érdeklik leginkább, és addig marad, amíg jól érzi magát. Német Ádám Martfűről érkezett a fesztiválra. „Először vagyok itt és nagyon tetszik! Már most tudom, hogy itt leszek 2013.-ban is."

Cibakháza szülötte Bakó Mihály már visszatérő vendége a Körös-toroki Napoknak. „Harmadszor vagyok itt. Nekem csak az nem tetszik, hogy a nagyszínpad most nem a mentett oldalon van. Ott valahogy jobb volt."- mondta Mihály.

A teljesen teltházas kemping egyik faházának lépcsőjén sörözve üldögél Ági, Tünde és Betti Ceglédről. „Mi mindannyian Road rajongók vagyunk. Most is miattuk jöttünk. Többször jártunk már itt. Jól ki tudjuk ereszteni a feszültséget, új ismeretségeket kötünk, és ápoljuk a régieket is. Merőben más világ ez itt, mint amiben mi élünk, de egy-két sör után jól bele tudunk helyezkedni. Az tuti, hogy jövőre is jövünk!"- vágtak egymás szavába nevetve.

Körös-toroki Napok: szombat - GALÉRIA

Minden felől zeneszó és éneklés hangjait hozza az enyhe szellő, és már elkezdődtek a koncertek is mindkét színpadon. A strandolók lassacskán elindulnak haza, illetve a szállásaikra, hogy felkészüljenek az esti bulira. Pont ezt teszi a 10 fős makói társaság is.

„Mi is először vagyunk Csongrádon. Eddig nagyon jó, és még el sem kezdődött az este. Rendesek a szomszédok, jó a társaság, és a buli is. Sajnos csak ma érkeztünk, bár szívesen jöttünk volna hamarabb is. Minket a diszkó érdekel első sorban. Biztosan itt leszünk legközelebb is!" Kérdésemre elmondták, hogy a pénteki haláleset miatt a szüleik jobban féltik őket, de majd odafigyelnek egymásra és másokra is.

Egy 15 fős baráti társaság Tótkomlósról a Kemping végében táborozik.
„Már -10 alkalommal vettünk részt a rendezvényen, és mindig itt leghátul verünk sátrat. Ide hűtőtől kezdve mindent hozhatunk, kötetlen az egész és mégis biztonságban érezhetjük magunkat. Tök jó a strand, és ingyenes. Évről évre fejlődik, és igazi fesztivál hangulat van. Más, mint a VOLT, vagy a SZIGET, de azért nagyon tetszik nekünk!" „Péntek hajnalban itt ment el a mentő mellettünk.. mi mindig csordával megyünk mindenhová, és figyelünk egymásra. Mostantól még jobban…"- mesélték a fiatalok.

Körös-toroki Napok: szombat - GALÉRIA

Pár méterre tőlük egy Kiskunfélegyházáról és Kecskemétről érkezett fiú társaság éppen tüzet rak az esti vacsorához. „Mi végig itt leszünk. Nagyon tetszik, ez a legjobb buli a környéken. Kikapcsolódni, bulizni és csajozni érkeztünk. A sajnálatos eset óta mi is jobban figyelünk egymásra, mint szinte mindenki."- mondta el a szószólójuk.

A Szegedről érkezett 8 fős tini csapat 5 lány tagja egy sátorban szépítkezik az estére készülve. „Első alkalommal vagyunk itt, a netről és barátoktól hallottunk a Körös-toroki Napokról. A nagyszínpados koncertek vonzottak ide minket. Nagyon tetszik minden, kivéve a közös zuhanyzó. Az lehetne jobb is, bár nem várunk csodát. Nagyon kedves itt mindenki, még a sátor állításában is segítettek nekünk. Pozitív érzéseink vannak. Igazi fesztivál hangulat van, biztosan jövünk még!"

A koncertek folynak, a zene dübörög, a sör pedig folyik… a buli ma este is folytatódik.

Olvasóink írták

 • 5. czindi 2012. augusztus 08. 11:52
  „4. kacagtató , azt hiszem, Te más Tiszában jársz?! Valahol már írtam, de megismétlem: az ötvenes évek óta fürdök a Tiszában, még soha semmi bajom nem volt, de a SZUE-ban olyan kötőhártya-gyulladást kaptam, hogy egy hétig nyomtam a szemklinika ágyát. ( kb. 55 éve.)
  Term. előfordul, hogy a Körösökből belekerül a nyárfa pölyhe, vagy megengedik a Tisza-tavi zsilipeket, de a folyó öntisztuló képessége átlag fölötti ( l. cián- szennyezés..)”
 • 4. kacagtató 2012. augusztus 05. 22:42
  „Ebben a nagy hőségben jól esett volna egy kis fürdés a Tiszában, de letettem róla mert habos, szennyezett volt a víz. Akinek csak a hideg víz volt a lényeg, annak biztosan megérte. :)”
 • 3. Queenmargareth 2012. augusztus 05. 18:49
  „Nos a Tisza igenis tiszta! most egy folyóvízhez mérten! és hűs a vize, nagyon kellemes.
  Majka gyorsan gyógyul:)”
 • 2. csillogás 2012. augusztus 05. 14:27
  „Ennél már csak a Duna vize a rosszabb.”
 • 1. mackópajtás 2012. augusztus 05. 12:48
  „"Csodás, hűs, tiszta a Tisza vize" Itt talán a hűs az ami igaz, de ahogy látom a kedves újságíró még vagy nem járt tengerparton, vagy fogalomzavarban van. Mert az csodás meg tiszta is, de a Tisza? :S”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítőket keres a Diákönkormányzat

Óbecsei fiatalokkal közös ifjúsági cserére nyert pályázatot a Csongrádi Oktatási Központ… Tovább olvasom