Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Körös-toroki Napok: tovább tarthat a buli

Csongrád - Az év rendezvényének idejére nem érvényesek a csongrádi csendrendeletben más napokra meghatározott korlátozások.
A ma kezdődő Körös-toroki Napok idejére nem érvényesek a csongrádi csendrendeletben más napokra meghatározott korlátozások – hívta fel a figyelmünket szerdai cikkünkre reagálva a város önkormányzata.
Így a most kezdődő rendezvény alatt nem érvényes az a szabály, hogy vasárnap 23 óráig, hétköznap éjfélig, szombaton pedig hajnali négyig tarthatna a zenés rendezvény a Körös-torokban.

Korábban írtuk:

Egy 2007-es szabályozást tekintettek át, azt, amely a Körös-toroki üdülőterület rendjéről szól. Ebben szó van többek között a telkek gondozásáról, a kerékpártárolásról, a tűzrakásról. Szabályozza a hangoskodást is, és mivel a Körös-torokban az egyik fő konfliktusforrás, hogy egyesek pihenni, mások bulizni szeretnének ott, a kérdésre most ismét vissza kellett térni.

Az eredeti rendeletben leszögezték: nyáron vasárnap 23 óráig, hétfőtől péntekig éjfélig, szombaton azonban – másnap – hajnal négyig tarthat a diszkó, koncert. Ezt van, ahol kevésnek találták.

– Végre normalizálódna a helyzet a Körös-torokban, de egy-két hiányosság még mindig akad. Van olyan vendéglátóegység, amely valahogy képtelen a szabályokon belül hangoskodni. Eddig nem volt rendeletünk, most már végre van: azonnal kiszabhatjuk a 300 ezer forintos bírságot. Ezentúl, ha 4-kor nincs lehalkítva a zene, és ezt bejelentik, a következő hétfőn-kedden megkapja a csekket a vállalkozó – mondta a polgármester.

Máté Attila képviselő azt kérte: ha már szigorították a szabályt, tartassák is be, a változásról értesítsék a szórakozóhelyek üzemeltetőit. A módosított rendelet már hatályba lépett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszjáratok a Körös-torokba

A XXV. Körös-toroki Napok ideje alatt, július 30-ától augusztus 2-áig a DAKK Zrt. körjáratokat indít. Tovább olvasom