Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Kőrösi lesz Bedő kihívója Csongrádon

Csongrád - Kőrösi Tibor a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója lesz a Fidesz csongrádi polgármesterjelöltje az őszi helyhatósági választáson. 2002-vel és 2006-tal ellentétben idén összezárhat a helyi jobboldal.
Tanultak hibáikból Csongrád jobboldali politikai szerveződései: idén egy polgármesterjelölt mögé sorakozhat föl a konzervatív tábor. A két legutóbbi választáson, 2002-ben és 2006-ban is úgy nyert az MSZP jelöltje, Bedő Tamás, hogy a jobboldalról kettő vagy több jelölt versengett a városvezetői posztért. Mindkét szavazáson összességében több voksot kaptak a konzervatív vetélytársak, mint a mostani polgármester. Négy éve például az a fura helyzet állt elő, hogy a képviselő-testületben a második legtöbb mandátumot szerző Fidesz nem állított önálló polgármesterjelöltet, ehelyett az Összefogás Csongrádért Egyesület jelöltjét, Kurucz Ferencet támogatta, de ez sem volt elég a győzelemhez, mert a Jobb Csongrádért Egyesület színeiben induló Hegedűs Péter közel ezer szavazatot szerzett, így Bedő Tamás lett a befutó.

Kőrösi Tibor a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója lesz a Fidesz csongrádi polgármesterjelöltje az őszi helyhatósági választáson. Fotó:DM/DV
Kőrösi Tibor a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója lesz a Fidesz csongrádi polgármesterjelöltje az őszi helyhatósági választáson. Fotó:DM/DV

Ősszel fordulhat a kocka, hiszen az érintett is megerősítette lapunknak: a Fidesz Kőrösi Tibort indítja polgármesterjelöltként. A három helyi középiskolát tömörítő Csongrádi Oktatási Központ nemrég kitüntetett igazgatója elmondta, két hete a csongrádi Fidesz-szervezet tagsága és helyi vezetése is megerősítette jelöltségét, a végső döntés pedig július 6-án születhet meg az országos választmány ülésén. Kőrösi Tibor elárulta, régebben is szó volt róla, hogy nagyobb szerepet vállal a közéletben, de igazán 2 hónapja került a személye előtérbe. Még mielőtt igent mondott volna a felkérésre, megkérdezte a családját is. Ezt azért sem kerülhette meg, mert szeptemberre várják a legifjabb Kőrösi, Tibor születését.

Ami miatt nőttek Kőrösi esélyei Bedő Tamás szocialista jelölttel szemben, az a helyi jobboldal összezárása. Kurucz Ferenc, az Összefogás Csongrádért Egyesület elnöke azt nyilatkozta, ők nem indítanak önálló polgármesterjelöltet, Kőrösit támogatják. Hasonlóan nyilatkozott Hegedűs Péter a Jobb Csongrádért Egyesület terveiről. A kakukktojás a Jobbik lehet, ahol már körvonalazódott a saját polgármesterjelölt személye. Laczkó Zsolt, a helyi Jobbik elnöke azt mondta, kíváncsiak a Fidesz polgármesterjelöltjére, és ha támogatható a programja, illetve további együttműködés elképzelhető, fontolóra veszik, hogy csatlakozzanak az egységes jobboldali táborhoz.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Drakón 2010. július 25. 13:59
  „Körösi Tibiből jó polgármester lesz!”
 • 53. Damokles 2010. július 25. 13:58
  „kimondom miért nem tanultál 14 évesen? A félnőtoktatás mindenűt sokba kerül. Szerintem a 60 000 még nem is sok. Menjél szegedre ott többe kerül, még utazhatsz is egy keveset:)”
 • 52. kimondom 2010. július 25. 12:01
  „Jó arc ez a Kőrösi csak kár, hogy az esti tagozaton érettségizőktől majd 60.000-et szeretne beszedni! Át kell járni más városba tanulni, mert itt még azt sem lehet! Köszönjük”
 • 51. Balotelli 2010. július 16. 12:09
  „LegyenGültem !”
 • 50. Drakón 2010. július 13. 20:16
  „Körösi Tibit régóta ismerem egy talpig becsületes ember. Legyen belőle polgármester.”
 • 49. zoltan1 2010. július 09. 13:50
  „Kedves Norbi56!
  Sajnos most egy iskola legfontosabb feladata az, hogy ki van-e fizetve a gázszámla....
  Az országban nagyon-nagy bajok vannak, jól mondod.
  Itt az ideje, hogy az anyagiak biztosítása mellett az iskolaigazgató dolga az erkölcsi megújulás, a színvonal emelése legyen. Remélem talál a fenntartó egy másik jó igazgatót, ha már ő polgármesterként folytatja.”
 • 48. mágnásmiska 2010. július 09. 10:01
  „Murányi or Nagypál for president!”
 • 47. Kiabrandultbaloldaliszavazo 2010. július 09. 07:27
  „Remélem Szegeden és Csongrádon is leváltják a balos polgármestert.”
 • 46. nandor0001 2010. július 09. 07:26
  „Körösi Tibort polgármesternek!”
 • 45. Damokles 2010. július 09. 07:23
  „A mostani polgármester nem tud semmit felmutatni, jöjjön az új friss erő. Körösi Tibor intézményvezetőként már bizonyított.”
 • 44. zolee0001 2010. július 09. 07:22
  „körösi Tibor jó szakember én rá fogok szavazni.”
 • 43. Norbi56 2010. július 08. 14:17
  „zoltan1.
  "Az elmúlt 8 év alatt kialakult helyzetben sajnos nem az iskolák szakmai színvonalát kell elsődleges szempontként kezelni"
  Hát mit? ...ugyan mondja már meg valaki ?... az ilyen vélemények miatt romlottak az idén az érettségi eredmények, és lassan elérik a béka fenekét... a gimnáziumoknak kellene adni a jövő értelmiségét, a jövő tanárait, mérnökeit, orvosait, nos ha az igazgató a gázszámlával fogalakozik és nem az oktatás minőségével akkor már értem is ezt a hírt eredőjét. A gázszámla kifizetésével az összevont intézmények gazdasági igazgatójának kell fogalakozni!
  Sajnos élnek téveszmék az egyes vezetői feladatokat illetően. Ha az igazgatónak az a dolga, hogy biztosítsa, hogy ki legyen fizetve a gázszámla akkor a fenntartónál(ebben az esetben a magyaei önkormányzat) nagyon nagy bajok vannak . Illetve meggyőződésem, ha ilyet írsz neken nincs fogalmad a vezetői feladatokról és egy intézmény működéséről, működtetéséről.
  Persze éppen így nem tudják mi a polgármeser és mi a helyi illetve az országgyülési képviselő feladata. Mindenki kijáronak tekinti őket peddig éppen mekik kellene stratégiai kérdésekkel foglakozniuk, dönteniük ha értenék azt, hogy mi a stratégia és az operatívitás között a különbség, és nem helyi piszlicsárá ügyek, járdalapok, és villanyégők kérdésével foglakoznának
  Tejességgel megértem, hogy érvelni akarsz az Igazgató úr mellett...tedd! de ugyan írd már le a tovvábbtanulni szándfékozók felvételi adatait, vagy az érettségikét, vagy a szakmai képzés eredményeit, vagy a tantestület képzettségét, tudományos fokozatait...stb.stb
  Van rengetek mutató amikkel jellmezni lehet egy iskola teljesítményét, színvonalát ...de az, hogy a gázszámla ki van e fizetve nem az.”
 • 42. Norbi56 2010. július 07. 15:01
  „lapszemle!
  "Vegyük már tudomásul,hogy volt a szavazófülkékben egy forradalmi rendszerváltás és ez az irodalmi műfaj most nem trendi.´
  nézzük ennek az idézetnek az első felét...vajon tudod e kitől származik ennek a gondolatnbak az eredetije?...valószínüleg nem mert olvasni sem trendi....
  aztán a második felét...vajon tudod e ki az II.Orbán kormány kultúrális államtitkára...ha nem akkor talán nézz utána és kérdezd meg az Ő véleményét is az állításodról.
  Aztán a jobboldali többségű képviselő testület éppen most tünteki ki Góg Jánost Pro Urbe díjjal.
  Továbbá : utána lehet nézni ezeknek az embereknek a politikai múltjának ... a nagyobbik felük jobboldali beállítottságú, néhányan nem sorolhatók be politiai hovatartozásuk szerint..inkább csak élni szeretnének...
  s valóban... néhányan baloldali politikai beállítottságuak.
  Gondolkodtálmár azon, hogy te hova tartozól...az olvasatlan demagogók közé esetleg... mert ha olvasnál, na nem verseket..akkor tudnánd, hogy jobb nélkül nincsen bal és fordítva......nem értelmezhető...
  Aztán pl az egyik ilyen "költőcske" irodalmi estjét Leszák Sándor ( jelenleg az Országgyülés alelnöke, az MDF alapítója a FIDESZ Országgyülési képviselője)vezette. Ő bizonyára azért mert elkötelezett baloldali ? ...s egy ilyen estre már hogy szabadna gimnazista diákoknak eljönni...Isten ments!...
  Néha a kocsma helyett elolvashatnál néhány sort ezek közül a "pótcselekvők" által írott sorok közül... nem árt, mégha nem is trendi!
  Okádni a Körös torokba sokkal inkább terndi ennél...ugye... mert szavaidból úgy érzem azt sokkal inkább pártolod...
  Sok-sok félművelt demagogra találsz majd mostanság...kellemes társaság lesztek...”
 • 41. lapszemle 2010. július 06. 07:22
  „Azt meg nem kellene a szemére vetni,hogy sem személyesen,sem a diákokat erőszakkal nem tereli a helyi irodalmi műhely előadásaira. Nézzük már meg a múltjukat ezeknek az embereknek, döntő hányada jelenlegi és régi balos beállitású pótcselekvést végző egyének. Vegyük már tudomásul,hogy volt a szavazófülkékben egy forradalmi rendszerváltás és ez az irodalmi műfaj most nem trendi. Nem hiszem hogy az ifjuság szellemi épülését szolgálná,ha ezeken részt vennének. Ők csak verselgessenek a saját szórakoztatásukra belterjesen,maj elmúlik ez is. Egyébként meg felháboritó,hogy egy jobboldali önkormányzat évente jelentős öszeggel támogatja az adóforintból a balos helyi "költóket"./pénzköltőket.”
 • 40. zoltan1 2010. július 05. 22:08
  „Egy biztos: Kőrösi Tibor tud küzdeni. Három éve teszi ezt az iskoláért, vállvetve azokkal, akik támogatják őt és hadakozva azokkal, akik névtelen feljelentésekkel zaklatják. Az elmúlt 8 év alatt kialakult helyzetben sajnos nem az iskolák szakmai színvonalát kell elsődleges szempontként kezelni, hanem a megmaradást: nincs pénz semmire, mert elvették, ellopták. Nem arról szól a verseny, hogy ki szervez színvonalasabb versenyt, hanem ki tudja kifizetni a gázszámlát. Higgyétek el, hogy ez sok embert felőrölne. Na nem titeket, kedves pálya széléről bekiabáló, mindenhez sokkal jobban értőket, hanem az olyan embereket, mint Kőrösi Tibor. A képet nézve Ő is kissé meggyötört arccal néz a jövőbe, de remélem ez csak az otthoni anyagi gondoknak és a nemsokára megérkező kiskőrösi egészsége feletti aggodalmának szól. Ezek elmúlnak rendeződnek. De a város érdekében végzett munkában Ő legalább olyan kitartó és szívós lesz, mint az iskolában végzett munkában. Akkor pedig néhány év múlva minden egy kicsit szebb és jobb lesz a szívemnek oly kedves városban.”
 • 39. azénéletem 2010. július 01. 10:05
  „Véleményem szerint is új képviselő testület kellene, de a választókat nem lehet lecserélni. Engem az előző választási eredmény is nagyon meglepett!! Tartok tőle most sem lesz ez másképp.Fogalmam sincs, hogy hogyan kerülhettek be - ciklusokon át - oda nem való emberek! Kőrösi Tibort én is szívesen megnéztem volna pár évig, mint képviselőt - így elég zsákbamacskásnak tűnik a dolog.”
 • 38. Norbi56 2010. június 29. 10:12
  „Kedves timoboll2!
  Alapjában véve igazad van, ami az új kormány feladatait illeti...bár a magyar gazdaság annyira nyitott és annyira kiszolgáltatott, hogy azt kell mondanaon, nincs annak komoly realitása amire vágyunk...valamiféle függetlenedés és a kiszolgáltatottságunk csökkentése(exportfüggőség és eladósodottság).
  Az elhibázott rendszerváltás és azt követő privatizáció, a rossz kárpótlási és az leszűkített eredeti tőkefelhalmozási stratégia nem visszacsinálható. Utat tévesztettünk amikor az országot kiszolgáltatuk és az olcsó bérmunkára rendezkedtünk be, korlátozás nélkül beengedtük a multinacionális cégeket...eladtuk az energia szektort és az élelmiszeriparunk(feldolgozás ) jelentős részét, ami piacszerzés érdekében megvásároltak
  Olyan makrogazdasági spirálba kerültünk amelyből nagyon nehéz kitörni és akár több évtizedet is igénybe vehet.
  Olyan gazdaságpolitikára lenne szükség amely ezeket a tendenciákat alapjaiban megváltoztatja, és megpróbáljka visszafordítani, vagy helyes irányba terelni(Szlovénia)
  Azt gondolom nekünk most már inkább az a feladatunk, hogy helyben következzenek be olyan változások amelyek érezhetően javítják a város pozícóit, hiszen itt az elmúlt évtizedekben megállt az élet és sokkal inkább konzerválódott egy elavult struktúra mint az ország és a viág fejlettebb helyein, lázas látszattevékenység folyt. A lakosság szám drasztikusan csökken és elöregszik,21500-ról 17900 valójában életvitel szerűen 15000. a gazdasági potenciál csökken. Az eladó ingatlanok(lakás, ház) száma olyan magas amely eladhatatlanná teszi és leértékeli azokat. A város vezetésének évtizede nincs olyan víziója amely arra utalna, hogy valónam vezetni akrják valamerre a várost, Inkább csak sodródnak....sajnos.”
 • 37. triniti 2010. június 29. 10:06
  „egyébként kötelezném a képviselőket a köztisztviselői alapvizsga elvégzésére, hogy legalább a demokratikus magyarország felépítésével, rendszerével, és azoknak feladataival tisztában legyenek. Mert sztem nem kellene egy fűnyíró vállalatot fenntartani, mikor nem is az a feladata például.
  A feladatukról pedig feleljenek le, vizsgabizottság előtt!!! Mert ami megy a tvben az vicc...”
 • 36. triniti 2010. június 29. 10:02
  „köszönöm válaszodat. És egyben el is keseredek, mert látványos a hozzászólásokból hogy csak ketten vagyunk ezen a véleményen... A remény valahol nagyon mélyen talán még bennem van...”
 • 35. Norbi56 2010. június 29. 09:48
  „Kedves triniti! nekem is éppen ez a bajom...én is hordom az óvodába mindazokat amiket maga.Három gyermekkel élek ebben a városban. Én is látom, hogy a gyerekek szenvednek a nem óvodának épült épületekben(vagy a rosszul megtervezett "modern" épületekben) Én is fölháborodtam és elleneztem a látszatfelújítást a középületeken és a főtéren értelmetlenül elvégzendő átalakítást. Engem is bosszant, hogy a város milliárdos nagyságrenben pazarolta el forrásait amikor rosszul alakította át az iskola szerkezetet. Engem is bosszant, hogy olyan tömegközlekedési rendszert tartunk fenn amelynek a kihasználtsága 16-17 % Engem is bosszant, hogy nem munkahelyek keltkeznek hanem sokkal inkább munkahelyek szünnek meg , mert az önkormányzat nem teremtett olyan gadasági környezetet amii vonzaná a gazdaságot. Engem is bosszant , hogy demagógia miatt összekverik a díjmegállapítást a szociálpolitikával és így éppen a tehetősebbek élvezik az olcsó közszolgáltatásokat, mig a terheket közösen viseljük, hiszen a veszteségeket a közös források terhére kell pótolni. Sorolhatnám még...Ha visszakeresi a korábbi kommentjeimet akkor ezekkel mind-mind találkozil Én is azt szeretném, ha ez a város egy élhető, prosperáló hely lenne ahol egyre jobban élünk, ahol a házaink értéke növekszik évről ésvre és nem csökken, ahol a gazdaság működik, ahol a város vezetőinek van valmilyen határozott céljuk és azt megvalósítják azt , nem pedig úsznak az árral, a szó képletes és valóságos értelmében( lásd Körös-torok) arra pályáznak amire éppen lehet, ha az méh olya értelmetlen is, és pazarolnak el tiz és száz milliókat önerőként( persze a nyert támogatás is a mi pénzünk csak azt vagy az államnak vagy az EU-nak fizetjük be ). Engem is bosszant, hogy perspektíva nálküli emberek ülnek a képviselő testületben akik nem értik azt sem, hogy mi a feladatuk. Higgye el borzasztó látni, hogy jelentéktelen kérdéseken vitatkoznak órákig miközben jelentős stratégiai kérdéseken pillanat alatt sikalanak át. Látszik, hogy nem is értik miért vannak ott. Nem értik és nem érziuk a feadat súlyát. Mi sem jellemzőbb hogy a nagyobbik részük rokkant és öregségi nyugdíjas( bevallottan megélhetési politikus). Ezért reménykedem abban, hogy változás következik, bár a korábban mások által írtak és a pletykák alapján ennek semmi valószínűsége( lásd: bambuska)”
54 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi bicikliút

Csongrád - A kerékpárút-hálózat további fejlesztése érdekében 400 millió forint támogatás… Tovább olvasom