Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Kőrösi lelkiismeretes munkát ígért Csongrádon

Csongrád - Két helyettese lesz Kőrösi Tibor csongrádi polgármesternek. Gyovai Gáspárt főállású, Pap Gabriellát társadalmi megbízatású alpolgármesterré választották a képviselő-testület alakuló ülésén.
A csongrádi képviselő-testület pénteki ülésén Murányi László, az Összefogás Csongrádért Egyesület színeiben – sorozatban hatodszor - egyéni mandátumot nyert városatya korelnökként köszöntötte az egybegyűlteket. A választás eredményeinek ismertetése és a megbízó levelek átadása után a 11 tagú grémium és Kőrösi Tibor polgármester letette az esküt. A döntéshozók levették napirendről a leköszönő városvezető, Bedő Tamás végkielégítéséről szóló előterjesztést, azt később tárgyalják Csongrádon. A polgármesteri illetmény meghatározásánál Bedő Tamás azt indítványozta, hogy 483 ezer forintot kapjon utóda, mert neki is ennyit szavaztak meg 4 éve, a többség viszont az 521 ezer forintos javadalmazást támogatta. Kőrösi Tibor emellett havi 156 300 forintos költségátalányban részesül.

A szerző felvétele
A 11 tagú csongrádi grémium és Kőrösi Tibor polgármester pénteken tette le az esküt.
A szerző felvétele

Székfoglaló beszédében a polgármester leszögezte, a munkahelyteremtés elősegítését tartja legfontosabb feladatának, ennek tükrében lelkiismeretes munkát ígért, és kért a képviselőktől.

A szerző felvétele
Két alpolgármestere van Csongrádnak: Gyovai Gáspár és Pap Gabriella.
A szerző felvétele

A grémium tagjai titkos szavazással Gyovai Gáspárt főállású, Pap Gabriellát pedig társadalmi megbízatású alpolgármesterré választották. Gyovai Gáspár illetménye 483 ezer forint lesz, emellett 96 600 forint költségátalányban részesül. Pap Gabriellának havi 400 ezer forint tiszteletdíjat és 80 ezer forint költségátalányt szavazott meg a testület. Az egészségügyi bizottságot Bodor Csaba, a pénzügyi-jogi bizottságot Héjja István, az oktatási, vallási és sportbizottság pedig Bartókné Vincze Zsuzsanna vezeti a jövőben.

A szerző felvétele
Kőrösi Tibor a  munkahelyteremtést tartja legfontosabb feladatának.
A szerző felvétele

A testület végül arról is döntött, hogy a vörösiszap károsultjai számára két önkormányzati tulajdonban lévő építési telket ingyen felajánl a város.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. hank 2010. október 23. 02:22
  „1 perces néma felállás helyett 23 mp-ben adóztak a vörösiszap katasztrófa áldozatai emlékére Csongrádon?
  Ha megnézitek a www.csongradtv.hu oldalon az alakulóülés videóját, akkor úgy tűnik, hogy 4:03-tól 4:26-ig tartott az "egy perces" néma felállás...
  Bár lehet vágva lett...”
 • 54. Hidegen 2010. október 21. 22:20
  „Kedves lapszemle! Eszemben sincs a feszültségkeltés, és különbenn is elég baj lenne az ha én itt ennyivel feszültséget bírnék kelteni... Az egy jó hír hogy csak a városvezetés köti le majd az energiái nagyrészét, nem is lenne helyes ha ezeket az energiákat megosztaná.:) Különben ez annyira triviális hogy mindenkinek tudni illene? Hol és mikor tette ezt közzé? Én különben elkötelezett jobboldali kötődésű vagyok, de azért nem elvakult. A tetteik után ítélem meg az embereket. Tehát újfent hajrá tisztelt városvezetés!:)”
 • 53. lapszemle 2010. október 21. 08:15
  „Kedves Hidegen,jobb ha tudja,hogy az Igazgatói beosztása nem funkcionál mivel polgármesteri idejére fizetés nélküli szabadságon van,ha lehet ne csusztassunk és lehetőleg ne keltsünk feleslegesen feszültségeket.”
 • 52. Hidegen 2010. október 21. 01:20
  „35. bambuszka 2010.10.17. 16:04

  De 2011-ben már nettó 346563, 2013-ban pedig 369070 forint. Ja és ez még csak a polgármesteri, hozzácsapod még az igazgatói fizuját és nem áll meg az 500000-ben biztos, és még a költségtérítést hozzá sem csaptam.;) Na de a felelősség ugye...:D:D:D Majdcsak telik egy új cipőre a letaposott kérgű helyett.:) Ha rendesen megdolgozik érte, bánja kánya. Ha nem, hát akkor majd négy év múlva hajrá embörökk!:D”
 • 51. Hidegen 2010. október 20. 22:47
  „50. mágnásmiska

  Hát ez bizony vitathatatlanul igaz...”
 • 50. mágnásmiska 2010. október 20. 08:03
  „Mostanában ismét kezembe került a Rokonok c. opus... Nahááát, hogy ez a Móricz milyen friss és minálunk sajnos örök érvényű!”
 • 49. hank 2010. október 19. 22:28
  „Kompromisszumos megoldási javaslat:
  Mostanában az állam (=Orbán Viktor) úgyis divatosan visszatart pénzeket.
  Mi megadtuk a bizalmat a testületnek, a polgármesternek, ők meg az alpolgármestereknek.

  Tűzzenek ki célokat maguk elé (esetleg hallgassák meg a közvéleményt is...)
  Dr. Körösi Tibor menedzserszemléletről beszélt. Az alábbi szerintem olyasmi.

  Kapják meg pl. 80%-át a szomszéd vár fizetésének/tiszteletdíjának. Költségátalány legyen annyi amit már megszvaztak.
  Ha a célok teljesülnek: megkapják a maradékot. (Ez esetben nem fogom sajnálni, mert a városnak is jobb lett minden bizonnyal.)
  Így mérhető, specifikus és teljesítményorientált lesz a működésük. Ha bíznak magukban, akkor ezzel nincs probléma.
  Persze ez nem fekete-fehér. Ez csak egy ötletindító. Az egész narancsvidék hatalmas önbizalommal rendelkezik.
  Hát hajrá! Valamit tegyenek le előre az asztalra.
  Legyen minden év januárjában értékelés.
  Ha nem teljesítették a feladatokat, vagy csak részben, akkor valami csongrádi közdologra vagy alapítványba fizessék be a pénzt vagy egy részét.

  Hank”
 • 48. hank 2010. október 19. 22:15
  „22: Kovács Pistike:
  "A munkatörvénykönyv szerint a munkavállalót illeti meg a végkielégítés.
  A munkavállalóról pedig általában azt feltételezzük, hogy hasznos és eredményes munkát végzett."
  Szerintem ha nagyon rosszul végezte volna a dolgát van arra mód, hogy menet közben is kitegyék. (Igaz képviselő is volt, tehát mentelmi joga is volt.)
  Ugyanakkor - szerintem - bár nem polgármester, de önkormányzati képviselő lett. Tehát "felajánlottak" neki egy másik pozíciót. Persze biztosan erre más szabályok vonatkoznak, mert gondolom,h ogy a Polgármester munkáltatója a városháza és fizetést kap, míg a testület tiszteletdíjat kap. Bár biztosan van, aki ezt jobban keni-vágja. :-)”
 • 47. hank 2010. október 19. 22:08
  „"alpolgármesteri fizetés,bocsánat:juttatások,vagy tiszetletdíj? Szentesen: " ---> Nézzétek a pozitív oldalát! Végre valamiben megelőztük Szentest! :-D

  Lapszemle: A gondot a hozzászólóknak ez a "társadalmi megbízatású" polgármesteri fizetés jelenti.
  Kiszámolva a fizetését szorozva 12-vel, szorozva járulékokkal (1.33-mal) és hozzáadva a költségátalányt (melyet gondolom minden esetben megkap) kb. 6.7 millió Ft amiről beszélünk. Nem tudom mit mondjak. Akikkel beszéltem (mindegy melyik oldal) mindenkinek furcsa és nem kommentálják. Tény, hogy a testület kisebb és így olcsóbb is. De gondolom ezt fentről is tudják, tehát tiszteletdíjra is kisebb összeg lesz.

  Hank”
 • 46. földbirtokos 2010. október 19. 20:41
  „Valaki nyissa már ki a szemét "balog01"!!!!!!!!!!!!! vagy fedőneve: KT, PG? NS ML????”
 • 45. balog01 2010. október 19. 19:13
  „Szívből gratulálok az új polgármesternek és az összes képviselőnek. Remélem valóban változások lesznek a városban pozitív irányban, és akik eddig nem kaptak munkát most talán őket helyezik előnyben.”
 • 44. keletaru 2010. október 19. 12:33
  „azénéletem :-( Majd meglátjuk mennyit ajánlanak fel iskolák óvodák részérére mennyire érzik a felelősséget !! Vagy csak kamu duma az egész , s ölre mentek a pozíciókért a gázsira !! Üdv Kuci”
 • 43. azénéletem 2010. október 18. 17:15
  „Nem olyan rossz állami alamizsna az -sokan engednénk magunkat sértegetni vele - főleg ügyvédi javadalmazás mellé. Azt meg nem hiszem el, hogy semmi szüksége erre a pénzre - akkor lehet társadalmi munkában csinálni.
  Ezzel sem kell egyet érteni ez is egy magánvélemény.”
 • 42. keletaru 2010. október 18. 12:05
  „triniti :-) Szerintem egy ügyvédnek nem nagy dicsőség ez a pozíció, már ha tényleg "jó" ügyvéd !! Állami alamizsnán élni , de vannak akiknek csak ez jut .........nem kell vele egyet érteni , csak magán vélemény .Üdv Kuci”
 • 41. triniti 2010. október 18. 08:25
  „sztem Pap Gabinak az égvilágon semmi szüksége erre a pénzre, és pozícióra, így teljesen érthetetlen számomra a dolog miértje..
  A közösség megbecsült tagja, saját erejéből. Ha a város érdekeit nézzük, akkor erre semmi szükség nem volt...”
 • 40. keletaru 2010. október 18. 07:37
  „Remélem itt sem a " portáson " fogják elverni a port , megtalálják a kiskirályokat is ..... Üdv Kuci”
 • 39. Juccus 2010. október 17. 20:32
  „Ühüm, elszámoltatás, a jelenlegi képviselőtestület legtöbb tagja eddig is ott ült...ennyit az elszámoltatásról...
  Max. 1-2 ember lejáratása lesz nem elszámoltatás...”
 • 38. bambuszka 2010. október 17. 19:39
  „Nem tudom miért van ekkora különbség két város vezetőinek fizetése között. Gondolom itt jobban kihasználták a törvény adta lehetőségeket. De én még mindig azt mondom,hogy ha jó változásokat hoz,akkor megérdemli. Ha nem,hát így jártunk,mint eddig mindig! Nagyon várom az elszámoltatásokat és a MUNKAHELYEMET!!!!!!! Persze nem tudom milyen munkahelyeket lehet ebben az elöregedett és szegény városban létesíteni?!”
 • 37. keletaru 2010. október 17. 18:33
  „bambuszka:-) Szentesen a kevesebb több?????? Üdv Kuci”
 • 36. bambuszka 2010. október 17. 16:07
  „Csak tájékoztató jellegű adatok,nem én vagyok a bérszámfejtő. De a nettó 283.000ft mégse félmillió. természetesen még ennyinek is örülnék.”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robert De Niro mellett villantott a csongrádi nő

Csongrádi az a fiatal nő, aki immár három éve Andy Vajna barátnője. A 26 éves Tóth Éva a hétvégén mellvillantásával került be a hazai és a világsajtóba. Tovább olvasom