Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Kőrösi Tibor: Csongrád tulajdonában marad a termálvíz

A város első embere beszélt a beruházásokról, a fürdőről, és a Körös-toroki napokról is.
Köszönöm a kérdéseket és egyben hadd tegyek egy fogadalmat: 2012. április 13-án, a kislányom, Adél ötödik születésnapján leszokom a dohányzásról, márcsak azért is, mert ez a nap péntek 13. Talán jó nap egy új, cigimentes élethez.

Norbi56: Tisztelt Polgármester Úr! Mit tesz a képviselőtestület a város elnéptelenedésének és elszegényedésének megállítására. Kap-e Ön megfelelő támogatást a képviselőktől a törekvései, célkitűzései eléréséhez, vagy inkább akadályozzák Önt és a városnak jobbat akarókat?

Kőrösi Tibor:
Ezt mindenki döntse el saját habitusa szerint a helyi tévé képviselőtestületi közveítései alapján.

eSzeM: Tisztelt Polgármester Úr! Természetesen mindenki tudja, hogy anyagi problémákkal küzd a város, de talán megoldhatóak lennének:
- örvendetes, hogy van, de a Mozi menza a parkolóból nem közelíthető meg, mert nincs átjáró.


Kőrösi Tibor:
A Mozi menza ügyében már kértem intézkedést (közben telefonál a polgármester, megerősítik neki hamarosan elkészül az átjáró - a szerk.), ezt a problémát megoldjuk. 

hank: Polgármester Úr mennyire viseli szívén a Körös-torok sorsát? Mennyire érzi úgy, hogy ez az egyik turisztikai pillére Csongrádnak? Pár hiányosság: nincsenek padok, nincs illemhely, ami nyitva lenne és nincs együttműködés a vállalkozásokkal.

Kőrösi Tibor:
 A Kőrös-torok élővíz, csak idényszerűen lehet rendezvényekre használni. Az ár miatt nem kezdték el a munkálatokat, de időközben már folyik a terület karbantartása és kikerülnek majd a szükséges felszerelések is.

aszti_78: Lesz-e végre valami fürdőfejlesztés, vagy csak ez is ugyanolyan kamu, mint a korábbi polgármester ígéretei?

Kőrösi Tibor:
Apró lépésekben, de haladunk előre a fürdőfejlesztéssel. Nem csúszdaparkot szeretnénk kialakítani, ami már szinte minden környékbeli településen van, hanem olyan gyógyfürdőt, ami egész évben kiszolgálja a város vendégeit és a helyieket és még bevételt is hoz. Ehhez kapcsolódik a gyógyvíz-minősítési eljárás és a csővezetékek lefektetése. A CSOTERM-ben 88 százalékra növeltük a részesedésünket a korábbi 25 százalékkal szemben, tehát a termálvíz a város tulajdonában maradt.

Atya: Mikor lesz már végre valami rendezvény a városban?

Kőrösi Tibor:
Húsvét vasárnap lesz a fürdőben egy remek kis program, amely a családokat várja. A gyermekeknek mutatja be ezt az ünnepet a hagyományok jegyében. Lesz tojáskeresés, tojásfestés, húsvéti sonkafőzés illetve kalácssütés a kemencében, az elkészült finomságokat meg is lehet kóstolni. Aztán április 30-án és május 1-én sportmajális lesz a sportpályán, amely új kezdeményezés, kicsiket és nagyokat is megmozgat. Idén is lesz gasztrománia rendezvény, ez is a sportpályán. Fő attrakció a Fradi öregfiúk-Csongrádi öregfiúk focimeccs, elsején öt órától. És még lehetőséget kapnak a csongrádi tehetségek is fellépésre.

han: Kecskeméten megnyitották a Merci-gyárat, ebből lesz valami haszna a városnak?

Kőrösi Tibor:
Kiss Attila, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója már felvette a kapcsolatot a gyárral, annak humánerőforrás osztályával. Még folyik az egyeztetés, a gyár válaszára várnak, és annak tükrében indítanak osztályt szeptembertől a Sághyban. Ugyanakkor a jelenlegi képzések is megfelelőek, minden gépész szakot végzett diák jó eséllyel indulhat, ha a Mercedes gyárban szeretne dolgozni.

Zoli: Miért hagyta a város csődbe menni a Panolt? Mi lesz az itt dolgozó munkásokkal?

Kőrösi Tibor:
A városnak erre semmiféle ráhatása nincs. Sőt, a december végi tájékoztatásnak megfelelően – ekkor magam is ott voltam a Panol új beruházásának megnyitóján - azt hozták tudomásomra, hogy nincsenek ilyen fajta gondok. Ekkor még létszámfejlesztést ígértek, ugyanis a pályázatuk alapján több tucat embert kellett volna felvenniük. Az ígéretekkel szemben mégis csoportos leépítésre került sor.

Kőrösi Tibor: Jelenleg zajlik a program egyeztetés a Körös-toroki Napokkal.
Kőrösi Tibor: Jelenleg zajlik a program egyeztetés a Körös-toroki Napokkal.

ZSK92: Hallani olyan pletykákat, hogy idén elmarad a Körös-Toroki Napok. Igaz ez, vagy lesz Körös-Toroki Napok idén is?

Kőrösi Tibor:
Jelen állapot szerint lesz. A területet üzemeltető kft. illetve a rendező kft. megegyezésre jutott a Körös-toroki Napok megszervezését illetően. Jelenleg zajlik a program egyeztetés.

csongradilakos: Miért van megint feltúrva a város egy része? Mi szükség volt erre?

Kőrösi Tibor:
A termálvíz vezeték lefektetési munkálatai kezdődtek el. A Közmű Kft. dolgozói igyekeznek a lehető legkisebb fennakadás nélkül elvégezni a munkákat, amiért a lakosság megértését, türelmét kérem. A termálvíz felhasználása a lakosságot szolgálja, a termálvízzel való fűtés az intézményekben, a távfűtéses lakásokban anyagi szempontból is fontos lesz majd, valamint alapja a fürdőfejlesztésnek is.

Ilonka: Az önkormányzati lakások borzasztóan lelakottak. Mikortól fog az bérlakást kapni, aki meg is becsüli?

Kőrösi Tibor:
Legutóbbi testületin arról hoztunk döntést, hogy a bérlakásokat az arra valóban rászorulók kapják meg. Aki pedig nem kellően becsüli meg illetve nem fizeti már hosszú idő óta a bérleti díjat azzal szemben fellépünk: a bérleti viszonyt megszüntetjük, így adva lehetőséget mások számára.

Joe: Azt susmogják, hogy a sporttámogatások nem egyenlő feltételek mellett lettek szétosztva, személyes érdekek alapján döntöttek az illetékesek. Mi a véleménye erről, polgármester úr?

Kőrösi Tibor:
Erről szó sincs, ez a testületi ülésen is kiderült, egy képviselői kirohanás kapcsán elmondtam. Pályázati kiírás alapján az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan szakbizottság döntése alapján történik a felosztás.

jucus: Meddig kell még eltűrnünk, hogy a fejünk felett gyakorlatozzanak a Gripenek? Mit tesz a város vezetése, hogy eltűnjenek felőlünk ezek a hangos gépmadarak?

Kőrösi Tibor:
Az elmúlt egy hónapban jelentősen csökkent a gyakorlatozások száma. Mi ezt többször jeleztük a kecskeméti repülőbázis felé, folyamatosan levelezünk. Ám minden lakosnak meg kell értenie: ez nemzetbiztonsági érdek, nem tudunk mit tenni. Tudom nem vigasz, de a Gripenek sokkal csendesebbek, mint a MiG-ek voltak.

Kőrösi Tibor: Ttudom nem vigasz, de a Gripenek sokkal csendesebbek, mint a MiG-ek voltak.
Kőrösi Tibor: Ttudom nem vigasz, de a Gripenek sokkal csendesebbek, mint a MiG-ek voltak.

Norbi56: Tavaly 90 gyermek született a városban. Ez azt jelenti, hogy hat év múlva maximum 4 első osztály indulhat a város hat alapiskolájában, ha a most születő gyermekek szülei addig itt maradnak! Hogyan lehet megtartani vagy növelni Csongrád lakosságát?

Kőrösi Tibor:
Például támogatjuk a gyermeknevelést, nincs bölcsődei gondozási díj, amely szinte egyedülálló a megye városai között. A tanyagondnoki szolgálat biztosítja a gyermekek ingyenes iskolába járását. Ráadásul nem zártunk be iskolát, miközben a környékünkön több iskolabezárás történt. Ugyanakkor az országos demográfiai adatokkal szemben egy település tehetetlen, 10 millió lakos alatt vagyunk Magyarországon, a természetes fogyás nagyobb, mint a születések száma, ez pedig a városunkat is érinti.

Gabor715: Nagyon szeretnék Csongrádon élni az egyetem elvégzése után, de nincs munkahely. Mikor lesznek jól fizető munkahelyek Csongrádon? Miért nem használja ki Csongrád a kiváló turisztikai adottságait?

Kőrösi Tibor:
A szép természeti környezet önmagában nem elég, infrastrukturális elemek is kellenek, ezeket létre kell hozni. Most a Városkép kft. új feladta, hogy a turisztikai feladatokat összefogja, és jó irányba terelje, ugyanakkor azon vagyunk, hogy pályázatok útján az infrastrukturális háttér is megteremtődjön. A munkahely megteremtésében az egyénnek is nagy szerepe van, hiszen egy kis vállalkozás beindításával segíthet önmagán és juthat később előbbre.

timoboll2: A Csongrád külterületén évek óta elhanyagoltan álló jó minőségű termőterületekből miért nem kerül kiosztásra egy szociális földalap keretében a gazdálkodni akaró, egzisztenciát teremteni akaró családok számára kisebb parcella, melyhez még némi indulótőkét is adva beindulhatna az évek óta fejleszteni tervezett zöldség- és gyümölcstermelő ágazat? (Egy ilyesmibe való befektetéshez kellene a helyi pénz, mint fedezet és hosszú távon kinőhetővé lenne az adósság).

Kőrösi Tibor:
Éppen a múlt héten tárgyalta a Képviselő Testület a mezőgazdasági ingatlanok hasznosítását. Sajnos jó minőségű termőterület nincs az önkormányzat tulajdonában, vannak elhanyagolt, kis parcellák. 28 parcella nagyon kedvező áron megvehető illetve bérbe vehető. A bérleti díj nagyon kedvező: 1ft/m2+áfa.

timoboll2: Miért nem gondolkodik a városvezetés a helyi pénz nevű konstrukció-bevezetésében, amelynek működésére már Magyarországon is számos jó példa van, és amely a magyar pénzügyi függőség (azaz nincsen magyar forint) miatt az egyetlen anyagi fedezetül szolgáló eszköz lehetne a nagyméretű foglalkoztatás-bővítésre?

Kőrösi Tibor:
Ez a Balaton környékén valóban bevezetésre került, ám mi egészen más gazdasági terület vagyunk, ahhoz hogy ezt alkalmazni tudjuk. Egyébként mi még magyar forintból is híján vagyunk, nemhogy helyi pénzből.

torok: Az elmúlt években sok bosszúságot okozott a csongrádi lakosoknak, üdülő tulajdonosoknak, és az ide látogatóknak is a nyári szúnyog invázió. Az idén időben kezdődnek-e el az irtási munkák, illetve megfelelő mértékűek lesznek-e azok?

Kőrösi Tibor:
Tavaly nem is nagyon volt szúnyog… Komolyra fordítva a szót az idén emeltük az eredetileg rendelkezésre álló keretet és a békák segítségét sem utasítjuk el. Jelenleg a Városellátó kullancs- és rágcsáló irtást végez az Unió által előírt módon.


Kőrösi Tibor: Mi még magyar forintból is híján vagyunk, nemhogy helyi pénzből.
Kőrösi Tibor: Mi még magyar forintból is híján vagyunk, nemhogy helyi pénzből.

szunyi: A Csongrád TV megvásárlása után hány fővel üzemel tovább? Lesznek-e saját gyártású szórakoztató műsorai? Színesedik-e a TV műsor palettája?

Kőrösi Tibor:
A Csongrád TV-t valóban felajánlotta megvételre a tulajdonos, ám a tárgyalások jelenleg is folynak. A műsorszerkezetet színesíteni szeretnénk, amennyiben eredményre vezetnek a tárgyalások.

mérgeslakó: A csongrádi Tulipán utca utolsó harmadának az útburkolata igen rossz állapotban van. Már évek óta halasztódik az aszfaltozása. A 2012. évben megtörténik-e végre az útburkolat felújítása? Több száz lakótelepi lakos várja.

Kőrösi Tibor:
Egy kilométer útburkolat ára nagyságrendileg 40 millió forint. Persze, ez az utca rövidebb, ám csak pályázat útján kerülhet rá útburkolat, igyekszünk forrást keresni rá.

timoboll2: Az adósságot, mint tudjuk, ki kell nőni. Jelenleg még mindig azon az úton vagyunk, hogy az évről évre kisebb tortából a pénz egyre nagyobb részét juttatjuk vissza a hitelezőknek. Miért nem lehet ez ügyben világosan beszélni a város polgárai előtt oly fórumokon, hogy az minél több emberhez eljusson?

Kőrösi Tibor:
Épp ezen az úton járunk és ez minden testületi ülésen elhangzik. Az adósságok az előző ciklusban keletkeztek, mi nem tettünk hozzá. Nagy részük hosszú távú hitelszerződés beruházásokra vonatkozóan, amelyek hosszú időre gúzsba kötnek bennünket, gondoljunk itt a 700 milliós kötvénykibocsátásra, amely a svájci frank árfolyamváltozása miatt 200 millióval növekedett. Az önkormányzat éves adóbevétele – amely lehet több és kevesebb is, körülbelül 550 millió forint. Ebből 200 millió az adósságtörlesztés, 200 millió forint a bérek fedezése és a maradék összegből gazdálkodunk egy éven keresztül. A 700 millió forintos svájci frank hitelből eddig úgy 200 milliót törlesztettünk vissza, ennek ellenére ez a tartozás ma már 900 millió forint, tehát 400 millió forint mínusz eredményt okozott. Érdemes volt?

Kőrösi Tibor: A jó fizetőknek kedvezményeket adunk, például részletfizetési lehetőséget.
Kőrösi Tibor: A jó fizetőknek kedvezményeket adunk, például részletfizetési lehetőséget.

csong69: Csongrádon sorra zárnak be az üzletek, kiskereskedelmi egységek, mert nem bírják fizetni a közterheket és bérleti díjakat. Terveznek-e bevezetni könnyítő intézkedéseket? Van-e programjuk a helyi vállalkozói élet, illetve vállalkozói kedv élénkítésére?

Kőrösi Tibor:
A testületünk közel 15 éve nem emelte az ingatlan bérleti árakat, csak az inflációhoz igazítottuk, próbálunk ebben is a vállalkozóknak kedvezni. A jó fizetőknek kedvezményeket adunk, például részletfizetési lehetőséget. Ugyanakkor heti rendszerességgel látogatjuk - jómagam is - a vállalkozókat és próbálunk tőlük információkat szerezni és támogatni őket, amiben tudjuk. Az is tény, hogy nem csökkentettük létszámot a közszférában, igyekszünk a meglévő infrastruktúrát fenntartani. A közterhek nagyságára pedig az önkormányzatnak nincs komoly ráhatása.

Gyulabácsi: Az elmúlt időszakban nagy számban történtek elbocsátások Csongrádon. Terveznek-e, illetve tudnak-e városunkban létre hozni nagy számú munkahelyet teremtő projektet-beruházást? Milyen megoldást tudnak erre az égetően fontos problémára?
Kőrösi Tibor:
Nekünk az a feladatunk, hogy idevonzzuk azokat az embereket, vállalkozásokat, akik beruháznak városunkban. Ennek érdekében tartunk fórumokat, most például áprilisban lesz egy ingyenes fórum a vállalkozóknak - munkahelyteremtő pályázatokkal kapcsolatban. Ami az önkormányzat saját hatáskörébe tartozik, azt megteszi, lásd START Munkaprogram. Pályázni kellett, pályáztunk, elnyertük a maximumot, amit lehetett, 162 embernek adva ezzel munkát. Jelenleg is vannak pályázataink elbírálás alatt, amelyekkel szintén munkahelyeket teremthetünk. Ugyanakkor részt veszek minden fontos eseményen, legutóbb a kecskeméti Mercedes gyár megnyitóján is ott voltam, kapcsolatban állok potenciális beruházókkal.

13.30 óra:
kezdődik online interjúnk, Csongrád város polgármesterénél, Kőrösi Tibornál vendégeskedünk. Köszöntöm a delmagyar.hu olvasóit várom a kérdéseket - kezdi Kőrösi Tibor.

Kőrösi Tibor, Csongrád város polgármestere az év elején adott interjújában elmondta, hogy az előző városvezetéstől 2,2 milliárdos hitelállományt örököltek. - Idén 180–200 milliót vesz ki a zsebünkből a törlesztés. A tartozás egy részét sikerült már lefaragni, de a hatását még nagyon sokáig érezni fogjuk mindannyian – mondta akkor. 

"A lakosság eljutott anyagilag a tűrőképessége határára." - fogalmazott. Most olvasóink is kérdezhetnek Kőrösi Tibortól minden Csongrádot érintő kérdéskörben. Április 3-án, kedden 13.30 órakor kezdődik online interjúnk a város polgármesterével.

A kérdéseiket a delvilag@delmagyar.hu e-mail címre vagy ezen cikk kommentjei között várjuk. 

Olvasóink írták

 • 15. hank 2012. április 27. 19:22
  „"Az ár miatt nem kezdték el a munkálatokat, de időközben már folyik a terület karbantartása és kikerülnek majd a szükséges felszerelések is." -> A jelenlegi vízállás 263 cm. Remélem, hogy holnap már látni fogom kint a padokat és a Körös-torok várni fogja a vendégeket.”
 • 14. sisao 2012. április 04. 16:57
  „"Kiss Attila, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója már felvette a kapcsolatot a gyárral, annak humánerőforrás osztályával! " ---akkor a tájékoztatója a Mercédesz gyárnak miért Szentesen a Zsoldos Szakközépben volt?”
 • 13. Norbi56 2012. április 03. 11:01
  „Tisztelt Polgármester Úr!
  Mit tesz a képviselő -testület a város elnéptelenedésének és elszegényedésének megállítására. Kap e Ön megfelelő támogatást a képviselőktől a törekvései, célkitűzései eléréséhez, vagy inkább akadályozzák Önt és a városnak jobbat akarókat ?”
 • 12. nagyabaj 2012. április 03. 10:39
  „Tisztelt Polgármester Úr!

  Ki evett a tányérkámból?
  Ki ivott a pohárkámból?
  Ki aludt az ágyacskámban?”
 • 11. eSzeM 2012. április 03. 09:25
  „Tisztelt Polgármester Úr!

  Természetesen mindenki tudja, hogy anyagi problémákkal küzd a város, de talán megoldhatóak lennének:
  - örvendetes, hogy van, de a Mozi menza a parkolóból nem közelíthető meg, mert nincs átjáró.
  - a játszóterek homokozóit rendbe tenni, a homokozók tele vannak több helyen törött üvegekkel, ezeket ki kellene friss homokra cserélni.
  - a szelektív hulladékgyűjtőkből a műanyagflakonok elszállítását sűrűbben megoldani.
  - a képviselők fogadóóráját, elérhetőségét hirdetni, nem csak egy telefonszám a város honlapján
  - valóban lehetne a Körös- toroki üdülőterületen vendéglátóegységet működtetni, sokan sétálnak délutánonként arra.”
 • 10. ate 2012. március 31. 22:17
  „Tisztelt Polgármester Úr!

  A Nagyboldogasszony templom környékét nagyon szépen kikövezték dísztéglával.
  Miért nem ellenőrzi az erre illetékes,hogy mennyire vigyáz rá a lakosság.Reggel 8 órakörül,ott minden járművel közlekednek,kerékpárral(felülve)motorral még autót is lehet látni.
  Az iskola előtt 4 óra előtt várják a szülők a gyerekeiket,letapossák a füves részt,bokrokat.A parkolóból nem az úton mennek,hanem ahol kiszállt mindenen keresztül.
  Az iskola főbejáratánál autóval beáll,vagy ahogy sikerül,többnyire mellé, a tízórait szállító.Borzalmasan néz ki,és ez napról napra csak romlik.Ide nem" látó" ember kellene,hanem aki tesz is valamit annak érdekében,hogy a meglévő dolgaink meg is maradjanak.”
 • 9. hank 2012. március 31. 13:33
  „Tisztelt Polgármester Úr!

  Elnézve a Tőserdőt, kora tavasztól késő őszig tömegek vannak hétvégente a területen. Pedig ha belegondolunk a Körös-torok is kaphatna hasonló érdeklődést, igaz, itt a víz erőteljesen beleszólhat az egészbe.

  Polgármester Úr mennyire viseli szivén a Körös-torok sorsát? Mennyire érzi úgy, hogy ez az egyik (turisztikai) pillér, melyen Csongárd áll?

  Pár hiányosság:
  - nincsennek kint padok (1 hetes adat)
  - Nincs illemhely ami nyitva lenne (bár ki van írva, hogy mettől meddig kellene nyitva lennie)
  - Nincs együttműködés a vállalkozásokkal. A város még nem ismerte fel, hogy amit ők most szolgáltatnak, az alapján is ítélik meg a Körös-torok vendégei a területet és döntenek arról, hogy visszajönnek-e
  - a terület kezd elhanyagolt lenni (sétányon faágak és levelek, autók tapossák le a füvet a körforgalomból a partélre hajtva, nincsennek kukák kirakva)
  - ösztönözni kellene a városnak a vállalkozásokat, hogy mielőbb kinyissanak a területen és a lehető legtovább várhassák a vendégeket

  Természetesen vannak további ötleteim is, melyet megkeresés esetén szivesen elmondok.

  Hank”
 • 8. keletaru 2012. március 29. 19:08
  „Mit szól a polgár mester M...úr Izraeli beszámolójáról a templomba ami gyerek részére kötelezővé van írva ?! Nem tartja szégyenletesnek a beszámolót attól aki évekenn kersztűl más rendszerben gondolkodott ??? Üdv Kuci”
 • 7. timoboll2 2012. március 29. 09:05
  „1. Miért nem gondolkodik a városvezetés a helyi pénz nevű konstrukció-bevezetésében, amelynek működésére már Magyarországon is számos jó példa van, és amely a magyar pénzügyi függőség (azaz nincsen magyar forint) miatt az egyetlen anyagi fedezetül szolgáló eszköz lehetne a nagy méretű foglalkoztatás-bővítésre?
  2. A Csongrád külterületén évek óta elhanyagoltan álló jó minőségű termőterületekből miért nem kerül kiosztásra egy szociális földalap keretében a gazdálkodni akaró, egzisztenciát teremteni akaró családok számára kisebb parcella, melyhez még némi indulótőkét is adva beindulhatna az évek óta fejleszteni tervezett zöldség- és gyümölcstermelő ágazat? (Egy ilyesmibe való befektetéshez kellene a helyi pénz, mint fedezet és hosszú távon kinőhetővé lenne az adósság)
  3. Mikor fogja a Polgármester Úr ezen titulusánál fogva felülvizsgálni egy több mint másfél éve iszonyatosan pazarló és egy jól körülhatárolható érdekcsoport káros ténykedését, melyet a városban mindenki csak "klán"-ként emleget?
  4. Mikor történik meg a valódi filozófia-váltás a városvezetésben? Azaz a normatíva várása helyett a helyi erőforrások koncentrálása, kistérségi együttműködés keretében a környező településekkel? Ami ezen a téren ma folyik, az csak nevében az. Nincsenek előremutató, nagy ívű ötletek, sőt, talán kellő szakértelem sincsen erre a felső döntéshozatalban?
  5. Az adósságot mint tudjuk, ki kell nőni. Jelenleg még mindig azon az úton vagyunk, hogy az évről évre kisebb tortából a pénz egyre nagyobb részét juttatjuk vissza a hitelezőknek. Miért nem lehet ez ügyben világosan beszélni a város polgárai előtt oly fórumokon, hogy az minél több emberhez eljusson?
  6. Miért nincsenek helyi problémákra koncentráló alternatív programok, melyek az országos szabályozással összhangban állnak? Az ökormányzatiság magasztos és szép európai eszménye éppen arról szól, hogy a felső utasítások szolgai végrehajtása és csodavárás helyett magunk ötlünk ki valamit. Éppen emiatt van az, hogy a Hazai Turizmus nevű tv-promócióban az összes csodás kistelepülés "csodája" ilyen hozzáállás mellett jön létre.
  Köszönöm!”
 • 6. Gabor715 2012. március 28. 20:22
  „Nagyon szeretnék Csongrádon élni az egyetem elvégzése után, de nincs munkahely.
  Mikor lesznek jól fizető munkahelyek Csongrádon?
  Miért nem használja ki Csongrád a kiváló turisztikai adottságait?
  Miért tart előrébb például Cserkeszőlő ("falu") Csongrádnál ("város")?
  A válaszokat előre is köszönöm!”
 • 5. keletaru 2012. március 28. 19:01
  „Tényleg mikor vesszük észre a polgár "mester", mitől mester ? Mikor csak alárja a BIZOTTSÁGOSDI döntéseket ! Még egy KÖMŰVES MESTERNEK vizsgázni kell ezért a titulusért ? Üdv Kuci”
 • 4. Norbi56 2012. március 28. 08:02
  „3. Robinho 2012.03.27. 19:32
  Meddig kell még a fiataloknak elvándorolni Csongrádról?
  Bár a kérdés a polgármester úrnak szól, de ...
  a KSH 2011 évi előzetes népszámlálási adatait és a gazdasági trendeket nézve néhány évtizedig ez nem kérdés, azután pedig azért nem. Tavaly 90 gyermek született a városban ez azt jelenti hogy hat év múlva maximum 4 első osztály indulhat a város hat alapiskolájában, ha a most születő gyermekek szülei addig itt maradnak!”
 • 3. Robinho 2012. március 27. 19:32
  „Meddig kell még a fiataloknak elvándorolni Csongrádról?”
 • 2. keletaru 2012. március 26. 18:28
  „Pl. Mikor vonják felelősségre a ROSSZ bizottsági döntéshozókat ? Mert azt látjuk minden ciklus végén MINDENKI kap JUTALMAT . DE miért is ? NINCS 1 TÖKÖS legény a "gáton" aki ezt végig vigye ? Netán sok az össze fonódás ! Áfa nélküli számlák ? Még nincs kész de fizetünk ? Ezek a felelősők hol vannak ? IGEN ! Még mindig döntéshozó pozicióban , bent ? Ezt tényleg mind miattunk értünk ?? Ja vagy nekik semmi sem drága ? Hisz mi adó fizetünk fizetünk , meg vállasztunk ,Ők meg....... ? Elszámoltatás = ujjab pazarlás miiiiiiii ? Üdv Kuci”
 • 1. Balotelli 2012. március 26. 18:07
  „4. deszka 2012.03.25. 14:54

  Érezhető a cikkből,hogy polgármesterünk mennyire nincs képbe a gazdasági folyamatokkal.Nyilatkozatai,megállapításai egy történelem tanártól még éppen elfogathatóak,de a város első emberétől,már nem.

  Aki gondolja nyugodtan kérdezzen..........”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pónilovas fogattal vitték a házimozit

Loptak, de a rendőrök néhány óra alatt elfogták az elkövetőket. Tovább olvasom