Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Kőrösi Tibor: Szigorú, de nem kegyetlen év jön

Csongrád - A jobboldal optimistán, a baloldal borúlátóbban ítéli meg Csongrád helyzetét – derült ki a csütörtöki csongrádi képviselő-testületi ülésen. Kőrösi Tibor polgármester megígérte: nem lesz új helyi adó.
Mintegy két órát vitatkoztak csütörtökön Csongrádon a képviselők a jövő évi költségvetési koncepcióról.

– Már az is dicséretes, hogy a város nem vett fel ebben az évben működési hitelt, sőt könnyíti kissé a helyzetét a 48,5, majd 65 millió forintos önhikis támogatás is. Szigorú, de nem kegyetlen évnek nézünk elébe, új helyi adónemet nem kívánunk bevezetni – mondta Kőrösi Tibor fideszes polgármester. – Pedig a megszorítások rá fogják kényszeríteni Csongrádot is, hogy ezt megtegye – reagált a baloldali Havasi Jánosné. Héjja István (Fidesz) úgy vélte, a szocialista politikusok rosszul interpretálják hazánk és a város helyzetét, mire Havasiné kifejtette: igaz ugyan, hogy más szemszögből nézik a dolgokat, de egy ügyért kell dolgozniuk. Elhangzott: az ivóvíz-szolgáltatást a tervek szerint gazdasági társaság végzi majd. – Több érdeklődő is van, de még nem jött ki a víziközműtörvény, így a további lépések váratnak magukra – mondta Kőrösi Tibor.

Dicséretet és kritikát egyaránt kapott Máté Attila (Fidesz) mezőgazdasági koncepciója. Az Összefogás Csongrádért Egyesület képviselője, Murányi László üdvözölte, hogy végre számba vették a város tulajdonában lévő földeket, míg Kiss Péter (MSZP) megjegyezte: az anyag sok olyan kérdést feszeget, amely nem helyi kompetencia.

Az önkormányzat idén 10,2 millió forintot fizetett a Csongrád TV-nek a közvetítésekért és az egyéb szolgáltatásokért, a Csongrádi Hírek című hírlap pedig 5,7 millióba került – tudtuk meg. Nagypál Sándor (Fidesz) elmondta: a helyi újság kézbesítése nem megfelelő, az olvasók ugyanis gyakran a benne szereplő események után kapják kézhez. Kiss Péter azt is hozzátette: a mai világban a kétheti megjelenés elégtelen, a több médiumra kiterjedő közös gyártóbázis pedig nem volna szerencsés.

A képviselő-testület zárt ülésen Az év családja kitüntető címet Sineger Attila családjának adományozta.

Olvasóink írták

 • 10. Norbi56 2011. november 19. 19:08
  „10.tények ... és másoknak a pontosság kedvéért !
  kivétel , hogy a fejlesztésre szánt kötvénykibocsájtásból származó összegnél ,a 700 milliónál többet fordított a halmozott működési hiány finanszírozására vagyis a működését hitelből finanszírozta/mint ahogy ma is azt teszi.
  Magyarán a folyóbevételei (éven belüli)nem fedezik a folyókiadásait(éven belüli), a hiányt hitelből finanszírozza( és rendkívüli állami támogatásból ) azt persze a mi adónkból, vagy a mi kontónkra felvett újabb hitelből. Így aztán az egész csak számmágia. Irány az IMF !”
 • 9. tények 2011. november 18. 20:07
  „Érdekes megfigyelni,hogy mennyire a szék határozza meg a tudatot.A korábbi költségvetési koncepcióknál az akkor ellenzéki fideszes képviselők követelték,hogy a makrogazdasági részek maradjanak ki az anyagból-magyarul a kormány által beterjsztett költségvetési irányelvek ne szerepeljenek az anyagban.Többségi képviselőként ez már nem merült fel,sőt még védik is a kormány-végül mégis IMF támogatásra szoruló -gazdasági politikáját.Azt a gazdaságpolitikát,amely elérte,hogy fél év alatt a forint még a román lejhez képest is közel 10%-ot gyengült..Valóban nem vett fel hitelt az önkormányzat,hiszen rendelkezésére állt a megemelt folyószámla hitelkeret(egyébként a csongrádi önkormányzat müködési hitelt máskor sem vett fel,likviditása biztositására a már emlitett hitelkeret állt rendelkezésre)”
 • 8. faQtya 2011. november 18. 12:10
  „Minimálbért a politikusoknak???? SEMMIT! A legtöbbnek van ´rendes´ foglalkozása amiből megél. Már az egész nagy ´ajándék´ hogy a képviselősséggel olyan kapcsolatokat építhet ki, amit a saját hasznára fordíthat. Amelyiknek meg nincs annyi sütnivalója, hogy ezeket kihasználja, az menjen el kapálni, vagy megérdemli hogy éhen vesszen.. Így is vesznek el eleget tőlünk sokszor, közvetve. Gondoljunk pl. arra, hogy ´valaki´ ´állítólag´ felvásárolta a telkeket az elkerülő körül és mennyi pénzébe és főleg késedelmébe került ez a lakosoknak. Az ilyeneket és hasonlókat kivizsgálnám, és kivétel nélkül börtönbe csukatnám, szándékos hátrány okozása miatt... jaaa... nem lehet mert egyik kutya nem harapja meg a másikat mert mindkettő véres lesz... Mindenesetre szívesebben áldoznám adóforintjaimat a börtönkosztjukra mint a fizetésükre! (azért nem írok tiszteletdíjat, mert még azt se érdemlik sokan!)”
 • 7. qrumpli 2011. november 18. 11:54
  „Hajrá fityisz éljen a király?
  NE hagyátok magatokat Csakígy tovább!”
 • 6. tromi 2011. november 18. 11:38
  „minimálbért nekik, és majd meg tudják milyen az... bár a minimálbérhez dolgozni is kellene... nem úgy mint most...
  Mert ez amit csinálnak nem munka...
  Hol van a megígért munkahelyek? Hol a jó lét amit ígért? Eltelt már egy év is... elfelejtette?”
 • 5. Együgyű 2011. november 18. 11:18
  „Kőrösi Tibor Fideszes polgármester nem is mondhat mást. Az optimizmust meg sugallja az embereknek.
  Az állam bácsi már adott eleget ebbe az évben a megszorításokból, persze jövőre is adhat. Csongrádon a polgármester úr előre látja a helyzetünket? A jóslás büntetendő dolog, ha jó fizetést kap érte az ember? Na, én a tényeknek hiszek!
  Az Ő körülményeit és a csapatának eddigi dolgait figyelembe véve nekik nem is lesz megszorítás, sőt szigorú év sem.

  Éljen a Fidesz-KDNP atyai pártszövetsége valamint a követőik!!!
  A 2/3 is erre hatalmazta fel Őket!”
 • 4. Norbi56 2011. november 18. 08:41
  „" Héjja István: (Fidesz) úgy vélte, a szocialista politikusok rosszul interpretálják hazánk és a város helyzetét."
  Kedves Pista!
  Én azt elhiszem, és valószínű is, hogy a szocik sötétebbre festik a helyzetet mint ahogy Ti látjátok , de nem biztos hogy sötétebbre mint a valóság, (ebben persze csak haladó pártpolitikai hagyományokat ápolnak ) bár a Ti látásmódotok is valamiféle különös szemüveg befolyásolja. Azt is elhiszem, hogy mint "hithű"pártpolitikusnak kincstári optimizmust kell sugároznod, de ha nem teszel mást legalább azt tedd meg, hogy "pártbrosúrák" helyett reggelente néhány mértékadó hazai és angolszász vagy német gazdasági lap véleményét fusd át.
  De talán már tegnap amikor a fenti hozzászólásod született, nyilvánvaló volt, hogy a kormány "nem ortodox" gazdaságpolitikája, tekintettel a gazdasági környezetre és a gazdasági (GDP) növelésre alapozott tehát alapvetően mégis ortodox gazdaság politikája megbukott és visszakényszerül az IMF védőszárnyai alá.
  S ez nem azért van mert a nemzetközi pénzvilág összefogott ellnünk, hanem azért, mert az elmúlt tíz (húsz) évalatt, mind a kormányaink, mind az ellenzékei hibás, csak hatalommegtartó illetve hatalom megszerző politikát folytatott. gazdasági mélyrepülésünknek ez a fő oka, így aztán mutogathatnak/mutogathattok egymásra , de a kialakult helyzetért a felelősség/felelősségetek közös. S ez így igaz az ország és sajnos a városunk tekintetében is.
  Barátsággal
  NOI”
 • 3. pirosmedence 2011. november 17. 18:57
  „Na, és Héjja meg Kőrösi Tibike meg a többi fideszes egészen a nagyvezérig talán jól interpretálja az ország helyzetét? Mert ha nekik jó a 410 forintos benzin meg a 316 forintos euró, meg az adóemelés meg a hitelminősítők remek nyilatkozatai, meg az egész gazdasági helyzet meg az egészségügy fellendítése a több ezer orvos kivándorlásával meg Hoffmann Rózsika elképesztő baromságai az új közoktatási törvénytervezettel....... ha ez az interpretáció a helyes és igaz, akkor esetleg tessen szíves észrevenni, hogy a meztelen valóság a következő: az ország nyakig ül gatya nélkül a csalánosban...... és az nagyon tud fájni meg csípni!”
 • 2. MPe 2011. november 17. 18:31
  „"Hát lehetne eggyel jobb de nem kegyetlenül k***a rossz, hanem aránylag sz*r!"
  Csöőőőő Babinéni...”
 • 1. egy_ismerős 2011. november 17. 18:14
  „A Városi TV működéséhez szükséges költségeket nem ismerem, de a kéthetente megjelenő "újság" gyártási költségeit már annál inkább. Ezt a költséget gond nélkül meg lehetne felezni, ha nem NONPROFIT Kft. végezné a vele járó munkát. Egy normál munkabérrel dolgozó csapat feleslegesen alkalmazott emberek nélkül és egy független nyomda a jelenleginél lényegesen igényesebb munkát adna ki a kezéből a jelenlegi ár töredékéért. Egyszer -és talán ezzel nem vagyok egyedül- szeretném látni a tételes elszámolást, hogy vajon mi kerül ennyibe ezen a néhány oldalas propagandalapon. Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy milyen tiszteletdíjért dolgoznak azok az "ambícióktól duzzadó" emberek, akik szerkesztik, illetve a tartalmáért felelnek. Láttunk már olyat is, amikor egy egyszerű "CTRL+C, CTRL+V" billentyűkombinációval írták meg a cikküket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városi rádiót is alapítana Csongrád

Csongrád - Kétheti helyett hetilapot és helyi rádiót is szeretne Csongrád, lehetőleg nem többért,… Tovább olvasom