Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Kőrösi úszóbérletet ígért Nagypálnak

Csongrád - Már csak 200 millió hiányzik az egymilliárdos csongrádi fürdőprojekthez, ezt a föld alól is előteremtik a polgármester szerint; eladnak egy városi ingatlant – nem volt ebben egyetértés.
A csütörtöki testületi ülés napirendi pontjai között ugyan nem szerepelt a téma, de várható volt, hogy a városatyák nem hagyják szó nélkül Cseri Gábor tankerületi igazgató váratlan leváltását. Megírtuk: a napokban indoklás nélkül felmondott neki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a városban nagy a felháborodás. Murányi László (Összefogás Csongrádért Egyesület) úgy ítélte meg: a város feje fölött hoznak meg fontos döntéseket, amely – legalább is erre gyanakszik – pártkörökből indulhatott. Ha ez valóban igaz, határozottan kéri a helyi Fidesz-frakciót, illetve a vezetőjét, Pap Gabriella alpolgármestert, nézzen utána, mondta.

Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester ismét megerősítette, hogy ami tőle telik, megteszi. – Jó hírrel szolgálhatok, nagyon hosszú folyamat végére kerülhet pont. A város a fürdőfejlesztéshez 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, ezt betehetjük az önerőbe – közölte a polgármester. Arról az egymilliárdos projektről beszélt, amelyről már többször írtunk, a pénznek eddig a fele hiányzott. A támogatást egy kormányhatározattal kapta meg a város a Nemzetgazdasági, valamint a Belügyminisztériumtól. – A maradék 200 milliót akárhonnan, de előteremtjük. Akik az elejétől kezdve temették a projektet, tartoznak egy bocsánatkéréssel – szögezte le. Nagypál Sándor (Fidesz) és a városvezető között ismét fellángolt a vita. A képviselő kijelentette: szerinte továbbra is kérdéses az új fürdő felépülése, de ha esetleg téved, fejet hajt a polgármester előtt. – Remélem, nem ön előtt – jegyezte meg. Kőrösi pedig azt mondta, megígéri, hogy ha kész lesz a fürdő, Nagypál kap tőle egy örökös úszóbérletet.

A város 58 millióért eladja a Közmű Kft. Erzsébet utcai telephelyét az Alföldvíz Kft.-nek, döntött a testület. Azért, mert így biztosíthatják, hogy a vízműcégek átalakulása után megmaradnak a csongrádi munkahelyek, ellenkező esetben az óriáscég Szentesre települne – hangzott el. Havasi Jánosné (MSZP) ezt logikátlan következtetésnek tartotta, szerinte a bérbe adás, és ezzel a saját tulajdon megtartása okosabb lett volna.

A Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft.-t Szabóné Fábián Mária, a Csoterm Kft.-t Ádám Erika vezeti ezentúl, a Tyukász Kft. pedig ingatlant vásárolhat az ipari parkban, döntött a testület.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KLIK új vezetőt akart

Kedden írtuk: a KLIK csongrádi járási tankerületének vezetőjét, Cseri Gábort pénteken váratlanul a fővárosi központba hívatták és leváltották. Tovább olvasom