Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

Koszorúk, mécsesek, virágok Csongrádon

Csongrád - A nyirkos, esős idő ellenére is sokan felkeresték a temetőket Csongrádon. Koszorúk, mécsesek, virágok kerültek a sírokra.
Minden esztendőben november 1-jén, Halottak napján, egy ütemre dobban az ország szíve. Ezen a napon mindenki elhunyt hozzá tartozóira emlékszik, és elindul a temetőkbe, hogy koszorúkat, virágokat és mécseseket helyezzenek elhunyt szeretteik síremlékére. A tiszteletadásnak eme szokása tulajdonképpen nem csak erre az egy napra korlátozódik, hiszen sokan ilyenkor elutaznak más városokba, ottani rokonaik, ismerőseik sírjához. Az idén az időjárási előrejelzés alapján - ami rossz időt jövendölt -, nagyon sokan már az elsejét megelőző napokban megtették ezt a gesztust.

Koszorúk, mécsesek, virágok Csongrádon - GALÉRIA

A csongrádi temetőben is minden felé serénykedő, vagy csendesen merengő embereket lehetett látni. Volt, aki egyedül, mások pedig családostól álltak a sírok mellett. Özvegy Olajos Lászlóné is az elsejét megelőző napon ültetgetett békésen elhunyt férje sírjánál. „ Már 16 éve, hogy elhunyt a párom, azóta gyászolom őt. Nem csak ilyenkor jövök ki hozzá a temetőbe, hanem amikor csak tehetem, és bírok, mivel már idős vagyok, és csak gyalog járok. A tévében mondták este, hogy rossz lesz az idő Halottak napján, ezért is vagyok itt ma. Szépen rendbe teszem a sírt, és a környezetét. Hoztam magammal kis szerszámokat, és virágpalántákat is. Ezek a virágok kibírják tavaszig, és jól díszítik a nyughelyet. Kisnyugdíjas vagyok, ezért otthonról hoztam őket, de vettem egy szép koszorút is. Látom, sokan nagy pénzeket költenek, és hatalmas koszorúkat vesznek, mert megengedhetik maguknak. Én csak ilyen szerényen tudom megoldani ezt, de annál nagyobb szertettel." – mondta.

Koszorúk, mécsesek, virágok Csongrádon - GALÉRIA

Az előrejelzés ezúttal sem tévedett, hiszen a november elseje valóban zord idővel köszöntött ránk. Azoknak volt igaza, akik az előző napokon mentek ki a temetőbe, hiszen szinte egész nap esett az eső, és a hideget az erős, sokszor viharos erejű szélfúvás sem tette elviselhetőbbé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kijött a kocsmából, autóba ült és egy intézkedő rendőrnek hajtott

A körzeti megbízott egy kocsmából kijövő és autójába beülő férfival szemben akart intézkedni. Tovább olvasom