Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Közvetítőket keres az új kábeltévés cég

A tervezésnél tartanak az új csongrádi kábeltelevíziós hálózat kiépítésével. A második szolgáltató megjelenését a kedvezőbb díjcsomagok biztosítása érdekében támogatta a helyi képviselő-testület. Az önkormányzattal kötött megállapodás szerint a Rubicom Kft. 2006 végéig készítené el saját rendszerét.
A Fibernet Rt. díjemeléseit követő lakossági felháborodás után döntött úgy májusban a csongrádi önkormányzat, hogy lehetőséget ad egy új kábeltévés társaságnak. Bár a városvezetés több szolgáltatónál is érdeklődött, csupán a nemrégiben alapított RubiCom Kft. vette fel a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal. A megállapodás szerint a Csongrádon megtelepülni készülő társaság 2006 végére ígérte saját hálózatának kiépítését, aminek költségeihez az önkormányzatnak és a lakosságnak sem kell hozzájárulnia.

Október elején arról tájékoztatta a RubiCom az önkormányzatot, hogy betegségek és a nyári szabadságok miatt csak szeptemberben kezdődhettek meg a tervezési munkálatok, amelyek most már teljes energiával folynak. Ezzel egyidejűleg a leendő szolgáltató a polgármesteri hivatal közreműködését kérte abban, hogy a Hírközlési Felügyelethez benyújtandó engedélykérelem mellé a szükséges társasházi hozzájárulások mihamarabb elkészüljenek. A kérés értelmében a városvezetésnek ajánlani kellene néhány rátermett helybélit, nekik még fizetnének is a közvetítői munkáért.

A képviselőket bízták meg azzal, hogy helyismerettel rendelkező csongrádiakat keressenek, azonban tudomásunk szerint eddig nem sikerült felkutatni a feladat ellátására alkalmas személyeket.
A RubiComról, annak terveiről és kéréséről lapunktól értesült először Ádori Károlyné, a 322 csongrádi háztartást tömörítő Tisza Lakásszövetkezet képviselője. A társulás ügyvezetője egyelőre nem kíván véleményt mondani az alternatív szolgáltató elképzeléseiről. – Mivel a korábbi, fibernetes rendszerfejlesztések járulékos költségei a szövetkezetet terhelték, a lakókat előbb tájékoztatni kell, mielőtt megadjuk a hozzájárulást – szögezte le Ádoriné.

A rendszerfejlesztés előkészületeinek jelenlegi állásáról Kaslik Bélát, a RubiCom ügyvezetőjét is meg kívántuk kérdezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisza bácsi egy kézzel is nagyon sok halat fog

Egyik oldalára lebénult, mégsem mond le a horgászatról Tisza Elek, aki kerekes székkel jár pecázni a… Tovább olvasom