Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Különös autófeltörés történt Bokroson

Bokros - Egy furcsa hétvégi bűncselekmény borzolja a kedélyeket Bokroson. A rendhagyó autófeltörést bosszúnak tekinti az önállósodási bizottság egyik tagja. Gutpintér Zsuzsanna szerint azért tettek kárt fia gépkocsijában, mert a falu egy hete a leválás mellett döntött.
Vasárnapra virradóra feltörtek egy Ford típusú gépkocsit a bokrosi Hóvirág utcában. Az autó jobb első kerekét 15 centiméter hosszan kivágták, az anyósülés felőli ablakot betörték. Az elkövető csak a gépkocsiban felejtett pénztárcát vitte el, a mobiltelefont az autóban hagyta. Az eset emellett azért is furcsa, mert hasonló bűncselekményre az utóbbi években nem volt példa Bokroson, ráadásul a károsult az önállósodási bizottság egyik tagjának fia.

– Más autók is álltak ott, mégsem bántották őket. Ez némi gyanút ébreszt bennünk – mondta lapunknak Gutpintér Tamás. A fiatalember – aki egy budapesti környezetgazdálkodási cégnél dolgozik, és az autót munkaadójától kapta használatra – úgy érzi, egy bizonyos kör neheztel családjára, édesanyja közéleti szerepvállalása miatt. Szerinte több mint érdekes egybeesés, hogy épp egy hete volt a népszavazás Bokroson. Amit a legelkeserítőbbnek tart, hogy ezzel az autófeltöréssel elültették a félelmet bennük.

Gutpintér Zsuzsanna az eset helyszínén. Szerinte bosszúból tettek kárt fia autójában. Fotó: Bíró Dániel
Gutpintér Zsuzsanna az eset helyszínén. Szerinte bosszúból tettek kárt fia autójában.
Fotó: Bíró Dániel

– Más nem lehetett, csak bosszú – mondta lapunknak Gutpintér Zsuzsanna, a károsult édesanyja. A kocsmáros asszony megjegyezte, különösnek tartja, hogy a fia pénztárcája nem volt szem előtt, egy sapkával volt letakarva, mégis azt lopták el, ami viszont kinn maradt a műszerfalnál – egy pendrive és a mobil – nem kellett a tolvajnak. Az önállósodási bizottság tagja úgy véli, a kerék kivágása is arra utal, hogy felindult lehetett az elkövető, és nem az értékszerzés, hanem valami egészen más motiválta. Szerinte ebben az ügyben nem lehet figyelmen kívül hagyni a múlt heti népszavazást, amikor a leválás mellett döntött a bokrosiak többsége. Lehet, hogy egyesek nem tudták elfogadni a végeredményt – legalábbis erre gondol ő és jó néhányan falubeliek közül, akik értetlenül állnak az eset előtt.

A szomszédok egyébként nem hallottak semmit az egészből. Gyovai Gáspár alpolgármester például csak néhány házzal lakik arrébb, ráadásul ő szombaton késő este ért haza feleségével, de semmi különöset nem tapasztaltak a Hóvirág utcában. Ahogy az utóbbi időben szokásukká vált, ők sem álltak be kapun belülre autójukkal. – Ha valóban politikai indíttatás volt a háttérben, az elfogadhatatlan. Elhatárolom magam az ilyen cselekedetektől – kommentálta Gutpintér Zsuzsanna felvetését Gyovai Gáspár.

A Ford jobb első ajtaján betörték az üveget. A rendőrség felvétele
A Ford jobb első ajtaján betörték az üveget.
A rendőrség felvétele

A rendőrség szerint is szokatlan ügy

A bokrosi önállósodási bizottság elnöke és rendőrség szerint is van olyan eleme a vasárnapi esetnek, ami magyarázatra szorul. Balogh János például furcsának találja, hogy épp a népszavazást követő első hétvégén történt az autófeltörés, egy olyan bűncselekmény, amire évek óta nem volt példa a városrészben. Szerinte némelyek nem képesek elviselni a referendum végeredményét, ráadásul szítják is a hangulatot.

Olvasóink írták

 • 18. Sziti 2008. december 20. 20:48
  „Kedves kola21
  Ne becsüld le a Bokrosiakat. Csak politika ne lenne. Minden könnyebben menne.”
 • 17. kola21 2008. december 20. 19:56
  „a bokrosiak feltünösködni akarnak?
  lesz még böjtje mindennek.
  a kis naivak.”
 • 16. Luckatosh 2008. december 20. 18:34
  „Volt ott egy tyuklopas is politikai megfontolasbol!”
 • 15. Sziti 2008. december 20. 17:58
  „Biztos nem tudom ki ki de ezzel nem vagyok egyedül. aki azt hiszi tudja, nagyot téved.”
 • 14. keletaru 2008. december 19. 19:21
  „Tisztelt Piskóta !

  Ha meg engeded " Drága barátom" itt nincs nemzeti összefogás mint újvidéken ! S mint ami elvárt lenne itthon ! ( Üdv szexinek ) A Sziti meg azt sem tudja ki ki ! Mint a Lovas hamis képben él ! S nem moindjuk ki kicsoda ! Mert így a remyény ! Eddigi vezetőink Fasza gyerekek azért állunk itt ! Ez csak egy magán vélemény nem kell vele egyet érteni .Üdv Kuci Bukjon Bedő !”
 • 13. Power 2008. december 18. 11:29
  „Az ügy nagyon hasonlít a rendőrpalota elleni támadásra. Még most is keresik a tetteseket.”
 • 12. Sziti 2008. december 17. 18:22
  „Hiányolom a Bokrosiak hozzászólását. Lehet, hogy baromságnak tartják ezt a fórumosdit de itt elmondhatnák a véleményüket. Javaslom mondják el ne csak a csongrádiak véleményét olvassák.”
 • 11. tüsök 2008. december 17. 18:02
  „Ez pont olyan mint amikor megverik a szódás lovát.”
 • 10. Piskóta 2008. december 17. 16:58
  „Kedves Sziti !
  Nem, az már hab a tortán.”
 • 9. Sziti 2008. december 17. 15:12
  „Kedves Piskóta .
  Az már nem piskóta, hogy még van olyan aki nem csongrádi és Csongrádon él.”
 • 8. Piskóta 2008. december 17. 09:17
  „Sziti !
  Csongrádon élek,de nem vagyok csongrádi.”
 • 7. Sziti 2008. december 16. 23:42
  „Kedves Piskóta. Elárulnád hova valósi vagy, hogy ennyire érdekel a sorsunk?”
 • 6. Piskóta 2008. december 16. 23:22
  „Kedves "Sziti" !
  Miért lennék,hiszem csongrádi sem vagyok.”
 • 5. Manyi61 2008. december 16. 20:33
  „Meggyőződésem, hogy az autófeltörésnek nincs köze a múlt heti vélemény nyilvánító szavazásnak. Nekem ebből az jött le, bármilyen eddig meg nem történt eset fordul elő a településen bosszúnak vélik. Helytelen ez a feltételezés! Hiszem, hogy ki fog derülni az igazság!”
 • 4. Sziti 2008. december 16. 20:05
  „Piskóta, elnézést a tegeződésért, de nem vagy egy kicsit kárörvendő?”
 • 3. Sziti 2008. december 16. 19:43
  „Manapság a munkát jobban büntetik mint a bűnözést, így nem kell csodálkozni ha Bokroson is megjelenik.
  A többi csak feltételezés,de bízzunk benne, hogy kiderül az igazság.”
 • 2. keletaru 2008. december 16. 17:24
  „Olyan sokat olvastak az újságban Bokrosról . Ja , biztos eljöttek szétnézni akkor mi is van itt/ott :(”
 • 1. Piskóta 2008. december 16. 16:55
  „Mert mire számítottak, a "naggyáválás" tudniillik kellemetlenségekkel is jár.Nem csak az iparűzési adóból jut, hanem egy kis alvilágból is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstmentesítenék Csongrád parkjait

Csongrád - A teljes városközpont helyett csak öt parkban tiltanák be a dohányzást Csongrádon, ahol pénteken tárgyal a képviselő-testület a füstrendeletről. Tovább olvasom