Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Lakástűz: a biztosító még nem kereste a károsultakat

Csongrád - Július elején leégett egy Dózsa György téri társasház teljes tetőszerkezete és felső szintje Csongrádon. A biztosító a társasház rekonstrukciós költségeire eddig 15 millió forintot utalt, de a károsultakat még nem kereste.
Mint ahogyan korábban beszámoltunk róla július elején leégett egy Dózsa György téri társasház teljes tetőszerkezete és felső szintje Csongrádon. A helyreállítási munkálatokat Laczkó Zsolt kőművesmester és csapata végzi, július 13 óta dolgoznak. A társasház rekonstrukciós költségeit a szerkezetkész állapotig a biztosító fizeti, ebből 15 millió forint már megérkezett, az egyedi kárigények elbírálására ugyanakkor még várni kell.

Lakástűz: a biztosító még nem kereste a károsultakat - GALÉRIA

- A munkálatokat a törmelék-, és a lakók által ott hagyott kommunális hulladék válogatásával és elszállításával kezdtük. 160-180 köbméter hulladékot vittünk el. A helyreállítási munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak. Új falakat húztunk fel - a tűzfal építése jelenleg is zajlik és megkezdődött a tetőszerkezet kialakítása is. Ha minden a tervek szerint halad szeptember elejére már felkerülhet a páravédő fólia is az addigra már elkészülő faszerkezetre, így megszűnik a beázás veszélye. A felújításra meghatározott összegből 15 millió forint már megérkezett. A pótmunkák árajánlatát már átküldtük a biztosítónak, melyben a külső homlokzati vakolás és festés, nemes vakolás, és a kémények tető szintig történő visszabontása szerepel. Ebben a jövő héten várható döntés -mondta el a kőművesmester.

Becsöngettek a szomszédokhoz mielőtt kimenekültek az égő lakóházból - GALÉRIA

Petrovszki Pál a tűzeset egyik károsultja azt mondja, hogy a biztosító a tűzeset óta a károsultak közül senkit sem keresett meg. - Még csak egy megbeszélést sem hívtak össze úgy, mint az önkormányzat. Korábban ígéret volt arra is, hogy a teljes kárrendezésig átutalnak majd mindenki számlájára egy bizonyos összeget, de sajnos erre sem került sor. A kárfelmérőtől azt a felvilágosítást kaptam, hogy minden lakónak az összes szakipari munkáról, ami a lakásában lesz, egyéni költségvetést kell készíttetnie, és benyújtania a biztosító felé. A benyújtott költségvetéseket majd megvizsgálják a biztosító saját szakértői, ellen jegyzik, és javaslatot tesznek a kifizetés mértékéről.

Petrovszki Pál már benyújtotta az ingósági kárigényét és a felújítási költségvetést is. Az illetékes biztosító egyenlőre még nem nyilatkozik, vélhetően a szakhatósági vizsgálat eredményét várják, és ennek ismeretében foglal majd állást a kárrendezés menetéről, és mértékéről. Ez várhatóan augusztus 15-e utánra várható.

- Az önkormányzat az általa megígért segítséget azonnal meg is adta, átutalták a gyorssegélyt és az elégett iratok pótlását is soron kívül megoldotta - mondta el Pál.

Olvasóink írták

  • 3. hank 2012. augusztus 15. 21:39
    „" A biztosító a társasház rekonstrukciós költségeire eddig 15 millió forintot utalt" -> tehát még fog utalni...”
  • 2. placcs 2012. augusztus 15. 17:47
    „A cikk úgy kezdődik, hogy a biztosító fizetett 15 millió forintot a társasházbiztosításra. Akkor meg? Mi a kérdés? A lakók korábbi cikkekben vallották be, hogy ezen túl nem is rendelkeztek az ingóságukra biztosítással. És majd Csongrád város úgyis fizet nekik.”
  • 1. Egyolvasó 2012. augusztus 15. 16:44
    „A biztosítók, csak beszedni szeretik a pénzt, a kifizetéshez pedig olyan szakértőket kérnek fel, akik megállapítják, hogy a tulajdonos a hibás, hogy biztos ne kelljen nekik fizetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A boszorkány seprűje

A csongrádi könyvtárban szerda 15 órától Mese a boszorkány seprűjéről címmel mesehallgatást és kézműves-foglalkozást tartanak a gyerekeknek. Tovább olvasom