Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Láncfűrészt ragadott a csongrádi polgármester

Csongrád - A polgármester saját maga fűrészelt ki három fát, a képviselő feljelentette. Előbbi azt mondja: csak jót akart. Utóbbi szerint a dolgok akkor sem így működnek.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Hiába kérte többször is a város polgármestere, hogy az önkormányzat erre hivatott cége vágjon ki néhány kiszáradt fát az Ifjúság és a Hunyadi téren, a kérését nem hallgatták meg.

Kőrösi Tibor ezért úgy döntött: nem vár tovább, maga veszi kézbe az ügyet, a saját láncfűrészével kivágta a szóban forgó növényeket. A város első embere – amint azt lapunk is többször megírta – a településsel kapcsolatos gondolatait időről időre egy internetes blogon teszi közzé.

A múlt heti történések is a világhálóról váltak ismertté. A bejegyzésben a polgármester leírja: tettét az motiválta, hogy megunta a várakozást, ezért egyszerűen odament, kivágta, a „tárgyi bizonyítékot" a helyszínen hagyta. Kérdésünkre elmondta: három fiatal növényről volt szó, súlyra összesen talán 10 kilogrammot nyomott. A fák csúfították a környezetet, véleménye szerint ideje volt a cselekvésnek. Kőrösi szerint őt a jó szándék vezérelte, igyekezett orvosolni egy problémát.

Az egyik Ifjúság téri csonk. A rendőrség vizsgálja a polgármester akcióját. Fotó: Králik Emese
Az egyik Ifjúság téri csonk. A rendőrség vizsgálja a polgármester akcióját.
Fotó: Králik Emese

A polgárőrök vezetője, Nagypál Sándor fideszes városatya azonban ezt másképp gondolta. Miután a fülébe jutott a hír, másnap köztulajdon elleni vétség miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a helyi rendőrkapitányságon. Azért, mert ő viszont úgy véli: a város minden állampolgárára egyformán kell vonatkozni a szabályoknak, a fáknak – még ha azok élettelenek is – nem lehet önkényesen nekiesni. Az okozott kárt a rendőrség nulla forintban állapította meg. A polgármester szempontjából ez azért jó hír, mert ha anyagi kár keletkezett volna, a rend csongrádi őrei kénytelenek lettek volna őt előállítani. Az ügy végére egyébként már nem a helyi erők tesznek majd pontot. Elfogultságot jelentettek, így az esetet egy másik település kapitánysága vizsgálja majd.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. agyhalott 2013. augusztus 19. 00:40
  „1. Ha én vágom ki a házam előtt a saját magunk ültette fát, hogy másikat ültessek helyette, azonnal megbüntetnek. Ez nem elmélet, pár éve megtörtént.
  2. Ha Lakatos Rómeó tol haza biciklin egy rakás száraz fát az ártérből, lopásért elkapja a rendőr. Kicsit guglizva olvasható, hogy Csongrádon is történt több ilyen is az elmúlt években.
  3. Itt valamiért nagyon haragszanak a természetre. Nyár eleje óta nem adnak esélyt a fűnek, hogy 3 cm-nél hosszabbra nőjön, éjjel-nappal vágják, természetesen hangos, büdös és drága eszközökkel. (Valamit kell csinálni, hogy kozmetikázzuk a foglalkoztatottsági mutatót.) Úgy is nézett ki az egész város más júniusban, mintha aszály sújtotta volna. Ahol megnőtt 20 centisre a fű, a mai napig zöld, pedig azóta tényleg volt meleg rendesen, eső meg nem.
  A fákat, bokrokat is olyan mértékben visszavágták, hogy a városból eltűntek a sünök és a rigók, pedig volt belőlük bőven. De az élőhelyüket megszüntetve elkergettük őket, aztán majd lehet vegyszerekkel rovarokat irtani. Gratulálok!”
 • 62. tromi 2013. augusztus 16. 14:17
  „61 Igazad van! Egy ismerősöm mondta az imént: Ha egy szakács csinált volna a foglalkozási körében egy ilyen hibát, törvényszegést, most a fél város halott lenne ételmérgezéstől...”
 • 61. pirosmanci 2013. augusztus 15. 20:35
  „No, akkor megismétlem a lényeget: " ... ettől kezdve kis városkánkban mindenki azt tesz, amit akar? (Mert a példa most akarva-akaratlan ezt sugallja.)" (2013.08.10. 20:53) A többi a maszatolás, kedves Csillagszemű és bérírók. "Oszt jó napot!"”
 • 60. Damoklesz 2013. augusztus 15. 19:01
  „A polgármester egyszerüen megunt a tutyi mutyiságot.”
 • 59. Drakón 2013. augusztus 15. 18:58
  „Hajrá Tibi!
  Csak így tovább! Nem vacakolni kell hanem cselekedni!”
 • 58. tromi 2013. augusztus 14. 10:00
  „...hát az a fűrészes ámokfutás ami most megy a városban valami elképesztő. Jaj nektek ágak, fák, parkok. DE kell a figyelem elterelés, mert addig sem foglalkozunk az uszira elköltött 30 milláról, az új adókról, s azzal sem, hogy a tisztelt csongrádi képviselők milyen tanácsadói díjakat vesznek fel rendszeresen a hivataltól...
  Ja és ez sem érdekel senkit:
  http://www.portfolio.hu/gazdasag/nem_robbant_a_magyar_gazdasag_a_masodik_negyedevben.2.187876.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

  Jó hír viszont, most már nem tudunk lefelé menni sokáig...”
 • 57. CsillagszeműJuhász 2013. augusztus 14. 09:52
  „Mi az, hogy maszatolás pirosmanci ? Ez csak az szerény véleményem!”
 • 56. magor63 2013. augusztus 13. 09:16
  „Uborkaszezon van kedves hozzászólók. Ha már nagy dolgot nem tudnak, nem engedik, nem képesek rá, hát csinálnak a bolhából elefántot. Vannak jelek rá , hogy a következő önkormányzati ciklusban már csak ilyen horderejű döntéseket
  hozhatnak a képviselők és a polgármesterek.”
 • 55. pirosmanci 2013. augusztus 12. 14:25
  „Ejnye-ejnye, Csillagszemű! Az ilyen maszatolást Lakatos Ernő (MSZMP KB Agit. Prop.) sameszei is sokkal ügyesebben csinálták annak idején, és azt sem vettük be! "Oszt jó napot!"”
 • 54. CsillagszeműJuhász 2013. augusztus 12. 09:40
  „Egy szónak is száz a vége, de akkor is úgy gondolom, hogy nem volt ez akkora ügy, mint amekkorára felfújták. Egyesek úgy tesznek, mintha legalábbis egy gyilkosságról lenne szó! Egy a lényeg, hogy megtorlás legyen.”
 • 53. pirosmanci 2013. augusztus 11. 21:23
  „Ma például a papírbolt előtt eltekerve a tojástörő kerékpárúton majd kibökte a szememet egy ág. (Ez csupán egy veszélyforrás a kerékpárosok számára a sok-sok közül ezen a megkülönböztetett kerékpárúton.) Mit gondoltok, mi történne, ha holnap egy metszőollóval meg egy kis kézifűrésszel végigmennék ezen az úton, és minden lehetséges növényi veszélyforrást tőből megszüntetnék? Mert szerintem az erre hivatott cég, illetve annak felelős vezetői nem tesznek semmit, hogy ezen az úton biztonságosan tudjon közlekedni a kerékpáros zember. Végig tudnám csinálni egyáltalán? Ki lenne az első, aki visítozna, hogy önbíráskodás?!
  No!
  "Oszt jó napot!"”
 • 52. pirosmanci 2013. augusztus 10. 20:53
  „Hogy az önkormányzat cégei hogyan működnek, az megér egyenként is egy-egy misét.
  A törvények viszont mindenkire egyaránt vonatkoznak. Igaz, amit szabad Jupiternek, nem szabad azt az ökörnek, de hát a polgármester mégsem ökrök polgármestere, ugye? Vagy ettől kezdve kis városkánkban mindenki azt tesz, amit akar? (Mert a példa most akarva-akaratlan´ ezt sugallja.)”
 • 51. tisza2 2013. augusztus 10. 17:38
  „Tisztelt hozzászólók, az nyilván nem egy szokványos eset, hogy egy polgármester ragadja magához a kezdeményezést és vigyen véghez olyan dolgot, amit nem neki kellene. Azonban mégiscsak valamire felhívta a figyelmet. Érdemes lenne a lap részéról a másik résztvevőt is megszólaltatni, aki még eddig csak emlegetve volt. Azt pedig úgy hallani, Csongrád anyagi dolgai nagyon is rendben vannak, és ez nem is annyira mellékes. Ennyit az alkalmatlanságról. Persze könnyű mindenfélével vagdalkózni, ugye?”
 • 50. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 10. 11:34
  „a képviselők inkább minden hónapba tegyenek valami jot a körzetükért és ne gyerekeskedjenek már, érdembe semmit nem tesznek csak a nagy pofájuk van sok kullancs :)))”
 • 49. Mesterember 2013. augusztus 10. 09:54
  „Egyetértek veled hank!!”
 • 48. Secem 2013. augusztus 09. 21:48
  „Tessenek má ide a házam elé leborítani egy - két kocsival abból a hírös csongorádi 0Ft-os fából!
  Megjegyzem Vásárhelyiként jót bazsajgok ezeken a csongorádi komoly dolgokon, megjegyzem áttételesen a Polgármesternek adok igazat. Hogy miért? Kifejteni hosszú lenne...”
 • 47. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 09. 15:12
  „aki az önkormányzatnál van jegyzőt polgármestert képviselőket át kellene világitani csak a makulátlan erkölcsi maradhat)))) továbbra is azt mondom iskola függövé tenném ezeket a poziciókat, Vicces hogy egy <moderálva>))))”
 • 46. CsillagszeműJuhász 2013. augusztus 09. 09:45
  „Minden éremnek két oldala van! Jó, hogy egyes emberek mind a két oldalban hibát találnak. Pártoktól független véleményem!!! Nem tartozok semmilyen párthoz!!! Ha kivágta, miért tette, megtorlás érte, ha nem vágta ki , miért nem tette és szintén megtorlás érte! Döntsétek már el végre, hogy mit is akartok igazából!”
 • 45. hank 2013. augusztus 09. 01:07
  „Hogy milyen sok idejük van egyes képviselőknek....

  Ha száraz volt a fa, akkor ki kellett vágni. Nem újdonság az, hogy egy területet megkap egy csongrádi önkormányzati cég és mégsem végzi a dolgát ilyen-olyan okok miatt.

  A feljelentgetés helyett javasolnám, hogy a T. képviselő úr tegyen valamit a városért abban az időben, melyet a feljelentéssel töltene és hagyja, hogy a rend őrei a nagyobb ügyekkel foglalkozzanak.

  Talán itt az ideje, hogy visszavonja a feljelentést...

  Juccus: ki/beszavazó show-t lehet majd tartani 2014 őszén...”
 • 44. gubanc 2013. augusztus 09. 00:53
  „Most viszont a polgármesternek adok igazat, akármilyen párthoz is tartozik. A kiszáradt fa veszélyes is lehet, ki kell vágni. Másszon csak fel erre a kiszáradt, bármikor eltörhető fára annak a gyereke, aki itt veri a palávert a nagy zöld béka nevében.”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rend volt Csongrádon

Kábítószer-kereskedőkkel, ittas járművezetőkkel és garázdákkal szemben intézkedtek a csongrádi… Tovább olvasom