Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Langyos évkezdés a csongrádi fürdőben

Csongrád - Jól jön a csongrádi fürdőt működtető cégnek a pólósok bérletvásárlása, nélkülük januárban alig produkálna bevételt a Dob utcai létesítmény. Edzeni viszont nem tudnak a vízilabdások, mert túl hideg a nagymedence vize. Szabályosan melegíteni sem tudják, mert a főépület fűtésére kell az energia.
Mostanság nem sokan mernek belecsobbanni a csongrádi strandfürdő nagymedencéjének vizébe. A távolmaradásnak két oka is lehet. Az egyik a megemelt jegyár, a felnőtt és kedvezményes éves bérletárak megduplázása, a másik a hőmérséklet. Kívül röpködnek a mínuszok, a szabadtéri medence vize csupán 23 fokos. Mint megtudtuk, nem is lesz melegebb, ha marad a hideg idő. – Sokáig spóroltak vele, de mi már beindítottuk a főépület fűtését. A tanmedence fölé húzott sátor fűtését is napokon belül megoldjuk, de a nagymedence vizét nem tudjuk jobban felmelegíteni – mondta lapunknak Balogh Pál, a víz és kommunális kft. ügyvezetője.

A városi cég január elsején vette át a Dob utcai létesítmény üzemeltetését. A cégvezető elárulta, mivel kénytelenek megosztani a felhasználható energiát, a vízforgató kazánját nem tudják működtetni. Ezért jelenleg is kevert üzemmódban, vagyis – szabálytalanul – termálvízzel melegítik 23 fokra a medence vizét. A nem túl vendégcsalogató körülmények azért sem mellékesek, mert az önkormányzat döntése értelmében e hónap végén újra napirendre kerül a városházán, február–márciusra bezárják-e a nagymedencét. A döntést nagyban befolyásolhatják a januári bevételek. – Bízom benne, hogy elkerülhető lesz ez a kényszerlépés. Ebből a szempontból jókor jön a vízilabdások bérletvásárlása, akikkel már egyeztettünk a részletekről – tette hozzá Balogh Pál.

Odakint röpködnek a mínuszok, a szabadtéri medence vize pedig csupán. 23 fokos. Fotó: Tésik Attila
Odakint röpködnek a mínuszok, a szabadtéri medence vize pedig csupán. 23 fokos.
Fotó: Tésik Attila

– Nem tudunk edzeni ilyen hideg vízben – nyilatkozta lapunknak Versegi Zoltán, a pólósok edzője. – Ez rövidtávon még áthidalható probléma, szárazföldi tréningekkel igyekszünk formában tartani a gyerekeket. Azt viszont már nehezebb kezelni, hogy az új tarifarendszerben nekünk évi 3,5 millió forintba fog kerülni az uszodahasználat. A bérletek, az edzésidők és a mérkőzések után ennyi pénzt kell fizetnünk, miközben tavaly összesen 3,8 millió forintból gazdálkodhattunk, s ebből csupán egymillió volt önkormányzati támogatás – tette hozzá a tréner. Ha nem jutnak pluszforráshoz, júniusig tudják működtetni az egyesületet, amelynek 64 tagja a napokban vásárolja meg sportolói bérletét, darabját 14 ezer 625 forintért.

Reggeli úszók a biztos vendégek

Év eleje óta 3 kedvezményes bérletet adtak el a csongrádi fürdőben, éves felnőttbelépőt még egyet sem. A tapasztalatok szerint utóbbiból nem is fog sok fogyni, a fürdőlátogatók ugyanis jobban kedvelik a reggeli úszóbérletet, amivel 6 és 9 óra között, valamint zárás előtt 2 órával látogathatják a fürdőt. Ebből évente 80-100 darab szokott fogyni, idén 10 talált már gazdára. Ennek a bérlettípusnak az ára 15-ről 18 ezerre emelkedett januártól.

Olvasóink írták

 • 8. csucsu2 2009. január 20. 09:38
  „Kedves hülyesportoló!

  Egyértelmű, hogy ez csak azért van, mert vásárhelyen rohadtul nem értenek hozzá és a gazdasághoz sem értenek no meg a matekhoz sem.
  Egyértelmű, ha naponta van 100 vendég, aki fejenként 500 Ft-t fizet, akkor a napi bevétel 50.000 Ft. Tehát, ha az a 100 vendég ezután 1000 ft-t fog fizetni, akkor a napi bevétel 100.000 Ft. De ha naponta 10.000 ft-t fizet, akkor a napi bevétel természetesen nem 0, hanem 100x10.000 Ft=...
  Merthogy a 100 vendég mindenképpen jön naponta, sőt, lesz aki látja, hogy piacképes és jogos a napi belépő mértéke, így még legalább 50 új vendég fog jönni, a hétvégi csúcsokról nem is beszélve.
  Vagy nem ilyen a gazdasági állapotok változása?
  Azt hiszem mindenképpen ide kell írnom néhány ember miatt, hogy a fent leírtak nem a valóságot tükrözik és erősen cinikusak, nehogy elfogadják a valóságnak.”
 • 7. hülyesportoló 2009. január 20. 07:17
  „tisztelt érintettek!

  A tegnapi Délvilágban olvasom ,hogy Hmv-hely a vendégek megtartása érdekében nemhogy a belépők árát növelte volna,ellenkező esetben, megtartotta, ráadásul volt amelyiket csökkentette!! Ezt kellene összeadni tisztelt okoskák,hogy voltak ilyen galádak és nem csak saját zsebükre gondoltak hanem a máséra is!
  Egy rövid példa ami benne is volt a tegnapi számban, egy fitness belépő 1490-ről 1290-re csökkent és ebben van gőz,szauna és még lubickolni is lehet! Hoppá! És én itt szeretnék ilyet nem akarok átmenni Hmv-helyre még mielőtt bárki is ezt javasolná!”
 • 6. csucsu2 2009. január 19. 08:50
  „Kedves Hülyesportoló!

  Lehet, hogy csak már belefáradtak a gonosz anoním népek ebbe a témába.
  Most már elmondhatják, hogy nincs a tiltakozás a sok semmittevés ellen, tehát jó amit csinálnak.”
 • 5. hülyesportoló 2009. január 19. 07:44
  „Hello mindenki!

  Még egy dolog ,olyan az évkezdetet mint maga az uszinak a szolgáltatásai ,és a vízhőfok amit először a fűtésre használnak és utána mehet a medencébe!
  gratula minden érintettnek!!”
 • 4. keletaru 2009. január 16. 19:59
  „Tisztelt csucsu2 !

  Nem tudom ki hol olvasott itt olyan kritikát ami dicsőiti ezt a bagázst ! Olyan volt ami a helyesírási hibákat számolja , de cáfolat egy véleményre sem jött ! Nem tudom elképzelni mit látnak a teremből mikor ott üllnek ! De időszerű lenne az ablakokat lemosni ,kinyitni friss levegőt be engedni ,hogy valós képet lássanak munkájukról ! Hős tetteikről ! Igaz onnan nem lehet látni ......... csak a templomot . Mint ahogy a kempinget a volt mozi belsejét sem , hogy hogy nézki ! Érdekes mikor bizottságosdit játszanak állítólag felelőségel . Még egysem mondta ez nem jöttbe ,vállalalom a felelőséget ! Pl.: Koór vezetővé választása ,Idegenforgalmi Kft. , vagy mikor olyan jó kondiciókkal kiadták a volt Erzsébet szálot az elöző vezetőnek . Olyan sokat tettek a FALU-ért , csak mi itt lakók nem vagyunk türelmesek toleránsak ! RÖHEJ ! Iskolák Óvodák zárnakbe intézmények nem müködnek , de FALU tv az van . FALU el van adósodva , de tisztességesen , s még hogy jól dolgoznak . Kac kac ezek szerint van még a " husis " vazékban . Nembaj majd csak eladnak minden”
 • 3. csucsu2 2009. január 16. 15:14
  „A napokan láttam a neten azt a testületi ülést ami megelőzte a januári váltást.
  Hát, ott elhangzott, hogy a sok gonosz városlakó anoním módon piszkoskodik itt ellenük és mégis a lényeg, hogy az olvasható a megjegyzésekben, hogy sokan egyetértenek a város döntéseivel. Nem tudom, hogy mit olvastak és hogyan. A szelektív olvasás egy városvezetőnek nem erény. Az meg, hogy el kell viselni az akár anoním kritikát sajnos velejárója a képviselői posztnak. Vagy csak most lepődött meg a nyulam-bulam, azt hitte mindenki majd a lába nyomát csókolgatja ezután.
  Na a lényeg, hogy beszedik a srácoktól a bérletet hónapokra előre, de szolgáltatást nem adnak érte és az is lehet, hogy a hideg víz sem lesz, mert februárban bezárnak. A befizetet bérleti díjat visszakapjuk vagy esetleg leírhatom a vízdíjban? Kétlem.
  De ne ragszkodjunk a gondot okozó vízilabdásokhoz. Nézzük azt, hogy a XXI. században meg kellen tanítani a gyerekeket úszni, a dolgozónak kell egy kis sportolási lehetőség a sok munka után, hol lesz ez így?
  Persze igaz, hogy a város összes lakójától beszedett adókból pótolja az önkormányzat a veszteséget, de ez csak az uszoda esetén olyan nagy dolog, hogy emlegetni kell a testületi ülésen? Van egy halom olyan dolog, amit ezekből pénzelnek és az még annyi hasznot sem hajt, hogy talán egészségesebb lakók lesznek, akik tudnak dolgozni, adózni, míg meg nem halnak? Nem értem én ezt az egészet csak melózok míg birok...”
 • 2. keletaru 2009. január 16. 08:52
  „Ez is érdekes a szolgáltatásért elkérik a pénzt de nem teljesítenek ! Elgondolkodtató ! Szerencséjük van hogy a szakosztályvezetők nem akarnak konfrontálódni . De kérdem én egy ilyen FALU -vezetés , nem ér meg ennyit ! Csak szólni kellene már valakinek , a képviselőink nem szólnak ! A közmondásból kiindulva a kutya nem piszkol oda ahonnan az ennivalót kapja ! S azon sem gondolkodnak el, ha bezárják az uszit újabb munkanélküliek lesznek, s a kezelésre járóknak is máshova kell járni ! Nem baj tényleg úgy tünik csak megélhetésből csinálják s mindig ciklusról ciklusra maradás a tét a husis fazék körül . Ahonnan felelősség nélkül lehet hordani haza az apanázst ( Tisztelet a kivételnek , már ha van !: ) Mind többször írtam katasztrófa turizmust kell hírdetni , abba nem kell befektetni . s megfelel a FALU ennek a névnek . Évek óta mindent eladnak, felélnek s mindig más a hibás " önkontroll " nulla " . Kritika büdös , s akinek más a véleménye az meg rosszul gondolkodik .Ugye pártkatona ekkora böszmeséget.......... mondja kenyéradó gazdája . Üdv Kuci

  Ez csak egy magánvélemény nem kell vele egyetérteni .”
 • 1. hülyesportoló 2009. január 16. 07:50
  „Tisztelt és NEM Tisztelt Mindenki!

  Lassan a döglődő város meg is fog dögleni és ennek az első lépcsője az uszi ,a második az IH és sorolhatnánk tovább! De vannak jó híreim is a televíziós szavazáson nagyon előkelő helyet foglalt el a város megelőzte Szentest is ,csak a valóságban sajnos vizet nem vihetünk a szomszéd várnak! Nem baj az a lényeg ,hogy jőjjön a képviselői apanázs és rendszeres legyen a polgármesteri fizetés + az apró! A lényeg ez a többi meg mehet a sunyiba!!!
  Kiskorsó város kiskorsó vezetése csak gratula nekik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kempinges venné ki Csongrád vendégházait

Csongrád - Csak a Körös-toroki kemping üzemeltetője pályázott a belváros 14 vendégházának működtetésére. A Csongrádi Köröstours Kft. 2 millió forintot fordítana a nádtetős épületek kicsinosítására, és a komforton is javítanának. Tovább olvasom