Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Csongrád hírek > Leállt a gátépítés Csongrádnál

Leállt a gátépítés Csongrádnál

Csongrád - Néhány részmunka már elkészült a 1,5 milliárdos csongrádi partfal-rekonstrukcióban, de most várni kell, amíg a folyó vízállása 600 centiméter alá csökken. A szakemberek szerint nem kell aggódni: a töltés védelmi képessége teljes értékű.

Králik Emese - Délvilág napilap - 2013.04.05. 06:37
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
– A munkavégzést március 29-én felfüggesztettük. A vízszint meghaladta az alsó padka szintjét, lehetetlen a rézsűn dolgozni. A magas vízállás miatt egyelőre a kőmunkák is leálltak. Sajnos a hidrológiai előrejelzés további áradást jósol, ezért jelen pillanatban nem tudjuk megmondani, mikor folytathatjuk a munkát. Emelt létszámmal és kapacitással pótoljuk majd a kiesett időt – mondta Böjti Péter, a Kötiviép B Kft. fő-építésvezetője. 1,5 milliárdos a projekt, amelyben a csongrádi partfal egy szakaszát újítja fel a Kötiviép B Kft., a Közgép Zrt. és a Hídépítő Special Kft. alkotta Zsurmó Konzorcium. A munkálatok februárban kezdődtek, a kivitelezés két nagyobb és több kiegészítő fázisból áll. Az időközben jelentkező vízszintemelkedés elől lezárták a régi burkolatától megfosztott töltésrézsűt, 226 méter hosszban azonban már befejeződtek az alapozási és a burkolatszerelő-betonozási munkák. A kőszórásos partvédőmű eddig 35 százalékban készült el, ami azt jelenti, hogy 6300 köbméter követ juttattak a mederbe.

Március végén ideiglenesen leállították a munkát Fotó: Králik Emese
Március végén ideiglenesen leállították a munkát Fotó: Králik Emese


Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Az Alsó-Tiszán a körösi árhullám miatt az áradás üteme felgyorsult, a vízállások Csongrádnál tartósan az árvízvédelmi készültségi szint felett maradnak, erősítette meg a rekonstrukciót megrendelő Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) sajtóosztálya. A kísérőberuházások egy részét – a telefonközpont fejlesztését és az informatikai eszközök beszerzését – nem befolyásolja a vízállás, a parti sáv rendezése során az erdészeti munkálatok pedig nagyrészt elkészültek. A kivitelező számos projektelem – mint például a szivárgó átemelő létesítése – munkáinak szüneteltetésére kényszerül, ezekkel várni kell addig, amíg a folyó vízállása a jelenlegi több mint 650-ről 600 centiméter alá csökken. Az Ativizig szerint a munkálatok eddig jó ütemben haladtak. Mielőtt a folyó a hullámtérre lépett volna, a megkezdett szakaszon befejezték a szerelőbeton és a függönyfal építését, így a töltés védelmi képessége ismét teljes értékű – biztosította a csongrádiakat a sajtóosztály.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 8. tények 2013.04.09. 21:13

Ez a projekt 2009-ben el lett nyerve,ismertető táblája évekig lógott a falon..Hogy mi tartott közel 4 évig a kivitelező kiválasztásában,az jó kérdés,de a választ sokan feszegették országos médiában is.Az külön pech,hogy a határidő betartását a Tisza veszélyezteti,de erre azért lehetett számítani a lényegesen csapadékosabb tél után.Ugyanakkor úgy gondolom,hogy a várható vízállás nem veszélyezteti a gátat és a várost sem,betontól megfosztott állapotában is képes a gát az árvíznek ellenállni.Az viszont érdekes,hogy most senki nem nyilatkozik a város veszélyeztetéséről,mint 2006-ban,amikor csak a korona tetejéről szedtek ki 20 cm tükröt a kerékpárútnak...

Moderálásra küldöm 7. pirosmanci 2013.04.07. 21:05

Tegnap délután néztem meg. Van egy rövid szakasz, ahol az alsó, betonból készült réteget már leszedték, fölötte a tégla még ott van, de a beton helyén csak a csupasz föld. (Ne adja isten, hogy elő kelljen keresni ezt a kommentemet!)

Moderálásra küldöm 6. boros56 2013.04.07. 08:57

4. Beemre

Láttál mostanában olyan projektet, ami szakmailag nincs elcseszve? A gátépítés júniusi határidős, amikorra normális esetben levonul a zöldár, a bicikliút az árokban februári, amikor még tél van és jól lehet földmunkát és aszfaltozást csinálni. Csupa átgondolt projekt. Na, ettől megy ez az ország előre!

Moderálásra küldöm 5. Szercsi 2013.04.06. 12:45

Hát, erről írtam a korábbi cikknél....
Gondolom, nem lesz pótmunka-számla és az eredeti költségkeretbe belefér a terület helyreállítása, takarítása stb...
Ja, és gondolom a határidő is tartható lesz....
Erre mondta a megszólaltatott bácsi a múltkori cikkben, hogy "Hát, biztos tudják, mit csinálnak!"

Moderálásra küldöm 4. Beemre 2013.04.06. 11:47

Nem vagyok nagy vízügyi szakember, de az óvodás kisfiam is tudja, hogy tavasszal bizony áradás van!
Nagy guru lehet aki ilyenkor kezd ilyen munkába!

Moderálásra küldöm 3. Esovaro 2013.04.05. 14:01

Ilyenkor aradnia kell es ez megnyugtato. a folyonak ki kell obliteni az artereket a sok odahordott mocsoktol ,szemettol es feltolteni a holtagakat es kubikokat. Ami nytugtalanito ,hogy mekkora lesz a tetozes.

Moderálásra küldöm 2. Erzsika209 2013.04.05. 12:25

sajnos ez csak áradni fog. Ami nem megnyugtató!!

Moderálásra küldöm 1. booo 2013.04.05. 09:34

Háááát, gyönyörű!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...