Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Leállt a rehabilitáció a Szeviép csődje miatt

Csongrád - Májusra kellett volna befejeződnie a csongrádi Serházzugi holtág rehabilitációjának, de a Szeviép Zrt. csődje miatt több ezer köbméter kiszivattyúzása még várat magára.
Végleg le kellett volna már vonulniuk a munkagépeknek a csongrádi Serházzugi holtágról, de csak ideiglenesen távoztak – a Holt-Tisza aranyszigeti szakaszának rehabilitációja még nem fejeződött be. Az 525 milliós programot – amihez 492 milliós uniós támogatást nyert az önkormányzat – májusban kellett volna lezárni, de a fővállalkozó Szeviép Zrt. csődje miatt a munkák egy része nem készült el. Gyapjas Mihály, a helyi horgászegyesület elnöke, aki végig figyelemmel követte a holtágnál történteket, lapunk érdeklődésére elmondta, a feladat háromnegyedével végeztek a kivitelezők. A partrendezést elvégezték, a medret megtisztították a hulladéktól, és a keresztgát is elkészült az Aranysziget György-víz felőli végénél, ugyanakkor az iszaptalanításra még várni kell. Több ezer köbméter iszapot kell még átszivattyúzni az ülepítő zagyterekbe. Gyapjas Mihály szerint ez akár 2 hónapig is eltarthat.

Vízben hagyta a Szeviép az önkormányzatot. A szerző felvétele
Vízben hagyta a Szeviép az önkormányzatot.
A szerző felvétele

Ami jó hír, hogy egyáltalán nem érintette a holtág élővilágát a meder tisztítása. Korábban egyébként abban állapodtak meg a horgászok a kivitelezővel, hogy ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, leállítják a munkákat. Erre olyannyira nem volt szükség, hogy jövő hétvégén nemzetközi horgászversenyt szerveznek a Holt-Tiszára. Ami az el nem végzett iszaptalanítást illeti, információink szerint még idén befejeződhet, ha az önkormányzat megfelelő ajánlatot kap. A városházán csak annyit mondtak lapunknak, az augusztus 25-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen is téma lesz a holtág ügye, addig kivizsgálják, hogy a kivitelezők milyen munkákat hagytak hátra.

Olvasóink írták

 • 12. Damokles 2010. augusztus 24. 21:35
  „Csongrádon változás akkor lesz ha Körösi lesz a polgármester!”
 • 11. szilléri 2010. augusztus 24. 06:51
  „Karsai féle Battonyai gázerőmü viszont működik.
  Nehéz dolog lehet Szegeden Pistruj vagy Baranyi néven élni. Esetleg időnként pofán vágják az ,,érintett vállalkozókat" és családtagjaikat.
  Teljes vagyon elkobzás a megoldás !”
 • 10. Tapasztalt 2010. augusztus 24. 01:07
  „munkahelyeket? Miből? Erre nem kap pénzt, ez nem az önk. feladata! Az infrastrukturális és környezeti feltételek megteremtése igen, és jöjjenek a beruházó vállalkozók. De a helyi vállalkozók is többet tehetnének ez ügyben. Ezt magamra is értem.”
 • 9. nandor0001 2010. augusztus 23. 20:17
  „Változás Csongrádon akkor lesz ha Körösi polgármester lesz!”
 • 8. zolee0001 2010. augusztus 23. 20:17
  „Bedő-Gyurcsány-Zuschlag=MSZP”
 • 7. Kiabrandultbaloldaliszavazo 2010. augusztus 23. 20:16
  „Remélem Körösi munkahelyeket teremt majd!”
 • 6. igazságkereső 2010. augusztus 23. 18:12
  „A DM hajlamos elfeledkezni a Délépítő Zrt sztorijáról is.2007óta zajlik a felszámolása. de a felszámoló még egy forintot sem fizetett ki a dolgozóknak a jogosan járó végkielégítésből! Így megy ez szép sorjában, majd ezután következik a Ferroép csődbevitele majd felszámolásának megkezdése, majd ezt fogja követni a KÉSZ Holding megsemmisítése! De most már valóban jó lenne tudni, hogy a Horizont Holding felszámolóbiztosa,Dr. Munz Károly ügyvéd úr mikor szándékozik a Délépítő dolgozóinak járó végkielégítési összegeket kifizetni?! Ugye itt nem történhet meg az, ami a Mary Cipőgyárral, illetve az ott dolgozókkal történt??!!”
 • 5. csakegyalampolgar 2010. augusztus 23. 14:37
  „A DM hajlamos elfeledkezni a SZEVIÉP-sztoriról!!!!!!

  "2010-08-23
  Offshore-gyanús vállalkozás Karsaiéknál

  Miközben többször az MSZP belső ellenzékeként lépett fel, ugyancsak hálás lehet Karsai József az ostorozott Gyurcsány- és Bajnai-kormánynak. Utóbbi a Karsai családtagjaihoz is kapcsolódó battonyai erőműből átvett áram árát emelte meg, Gyurcsányék pedig arról gondoskodtak, hogy az ott kitermelt alacsony fűtőértékű gáz bányajáradékát drasztikusan csökkentsék.
  Ezzel ugyancsak kedvező helyzetbe kerültek a Battonyai Energiapark Kft. befektetői: a júliusban csődvédelmet kérő Szeviép Zrt., a Karsai vezette battonyai önkormányzat, valamint a Torus A Kft.

  Utóbbi társaságban, illetve annak gazdájában, a Gainsbury Hungary Kft.-ben Karsai két családtagja is feltűnik ügyvezetőként, de hogy ki az igazi a tulajdonos, nem tudható, mivel egy Seychelles-szigeteken bejegyzett cégről van szó.

  Jóllehet Karsai József országgyűlési képviselőként harcolt az offshore cégek ellen, az őt is érintő ellentmondásra nem tudott magyarázatot adni a Hír Tv riporterének.

  Az erőműpark építésére márciusban koccintott az újraválasztásra készülő szocialista politikus, a projekt csaknem egymilliárd forint uniós támogatást élvez, ám a munkálatoknak azóta sem látni nyomát.
  Magyar Hírlap "”
 • 4. keletaru 2010. augusztus 23. 14:31
  „Áááááve Cézár ! Cirkusz kell a népnek , amíg tart úgysem látnak mást ! Ringlispil is jóóó !!! A legjobb a nagyszerűűűű bizottságosdi f e l e l ő s s é g g g g g e l ! Üdv Kuci”
 • 3. csakegyalampolgar 2010. augusztus 23. 14:21
  „ja, és mennyi van még....”
 • 2. mamus 2010. augusztus 23. 13:55
  „Lám, lám még egy beruházás, ami nincs befejezve...”
 • 1. favágó 2010. augusztus 23. 10:46
  „Szívesen megnézném ahogyan Pistrui "úr" kubikos talicskát tolva iszapot iszaptalanít!:-))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házi borfesztivál és -verseny Csongrádon

Csongrád - Házi borversennyé nemesedett idén a csongrádi borfesztivál, ahol a hat kiállítóból öt… Tovább olvasom