Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Ledolgozták a 20 millió forintos tartozást Felgyőn

Felgyő – Hatalmas sikert aratott a felgyői falunap. A háromnapos rendezvény megmutatta, hogy a felgyőiek között megszűnt a korábbi széttagoltság – villantotta fel a községben megválasztása óta történt változások egyikét Horváth Lajos.
Az április elején időközi választáson nyert polgármester ténykedése másik eredményének azt tartja, hogy sikerült ledolgozni a község 20 millió forintos tartozását.

– Kaptunk önhikis támogatást, és javult az adófizetési fegyelem is. Úgy jött rendbe a pénzügyi helyzetünk, hogy nem kellett egyetlen önkormányzati ingatlant sem eladnunk – mondta a faluvezető.

Felújíttatták az utakat, hogy a szeptemberben vásárolt iskolabusz képes legyen beszállítani a külterületi gyerekeket is. Renoválták az iskola tetejét is, és vegyes tüzelésű kazánt vásároltak, amelyben a községben gyűjtött hulladék fát tüzelik majd el. A gázkazán csak éjszaka segít ki. Megújult a községi konyha is.

– Aki Felgyőn munkába szeretne állni, az el is tud helyezkedni – tette hozzá a polgármester. Horváth Lajos elmondta: több helyi vállalkozót is sikerült meggyőznie, hogy tegye át székhelyét a községbe, és ide fizesse a helyi adókat, így segítve Felgyőt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi munkahelyek

Csongrád - Csekély mértékben ugyan, de csökkent a munkanélküliség Csongrádon – ismertette az… Tovább olvasom