Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Leghamarabb jövőre nyit a csongrádi Tesco

Csongrád - Nem nyitja meg idén csongrádi áruházát a Tesco. A multinacionális céggel szerződött kivitelezők levonultak a munkaterületről. A helyi kiskereskedők örülhetnek, az álláskeresőknek viszont így tovább kell várniuk a Tesco 100 új munkahelyére.
Csak két földmunkagép dolgozott tegnap a csongrádi Tesco Áruháznál – azok is télre készítették elő az eddig megvalósult vasbeton szerkezetet. A munkaterületről levonultak a kivitelezők, holott a Tesco Global Zrt. eredeti tervei szerint már év végén, még karácsony előtt megnyílt volna a 3000 négyzetméteres áruház. Májusban még azt közölte lapunkkal a multinacionális cég, hogy nyár végére elkészül a csarnoképület, de egyelőre csak az áruház váza áll a kiskunfélegyházi út szomszédságában, a bevezető utak és a parkoló sem készült el. Információink szerint a terület magas belvízszintje nehezítette a kivitelezést, ami – úgy tudjuk – februárig nem is folytatódik.

A Tesco már másodszor késlekedik Csongrádon. Az áruház építésére már 2008-ban megszerezte a szükséges engedélyeket a cég, de a gazdasági válság közbeszólt. A munkákat idén tavasszal elkezdték, de a kormányzat válságadója megint kedvét szeghette a társaságnak. Ez a tétel csak 2010-ben több mint 10 milliárdos kiadást jelent a Tesco Global Zrt.-nek.

Levonultak a munkaterületről a kivitelezők. A szerző felvétele
Levonultak a munkaterületről a kivitelezők.
A szerző felvétele

A csúszás jól jön a gyér forgalommal működő helyi kiskereskedelemnek, mert legalább a karácsonyi bevásárlás forintjai náluk köthetnek ki. Az álláskeresőknek viszont nem jó hír a csúszás, ugyanis tovább kell még várniuk a munkalehetőségekre. A Tesco 100 állást kínált volna áruházában – a munkaügyi kirendeltségtől kapott információk szerint idén egyéb, csoportos felvétel nem várható Csongrádon. Talán 4–5 ember tud majd elhelyezkedni egy új pékségben.

Megkérdeztük a Tesco Global Zrt.-t, hogy mikor kívánják folytatni csongrádi beruházásukat. Szabó Anitától, a cég kommunikációs szakértőjétől azt a választ kaptuk, hogy ezt egyelőre nem tudni. Közölte: a válságadó a meglévő munkahelyeket és a Tesco működését nem veszélyezteti, de a vállalatnak felül kell vizsgálnia jövőbeli terveit. Az adó kivetésének következtében valószínűleg csökkenek majd a beruházások, csökken az áruháznyitások száma és a munkahelyteremtés lehetősége is.

Olvasóink írták

 • 10. helyilakos13 2010. november 12. 23:58
  „Én már többet tudok. Úgy ahogy van, eladják az egészet, mert rájöttek, hogy elvenné a Szentesi Tesco 1/3-ad forgalmát!
  Csodálkoztam volna ha valami jó is történne Csongrádon...”
 • 9. izek 2010. november 09. 11:39
  „Szerintem most igazat mond a Tesco. Egy új áruház beindítása után már pénzt is hoz. Tudjátok, a legkisebb is számít. Ez a központilag kivetett adó csak azoknak jött jól, akik nem fizetnek.”
 • 8. keletaru 2010. november 08. 20:25
  „Lehet még vezető pozíciók nincsenek tisztázva , lásd szemét telep ! Erre várnak bizottságok engedelmére !!!”
 • 7. Balotelli 2010. november 07. 14:25
  „Úgy látszik az elkerülőút megnyitásával megvárják a Tescot.”
 • 6. lotusz 2010. november 07. 13:44
  „Keresem Varga Csabát lotusz35@citromail.hu”
 • 5. joci10 2010. november 07. 11:48
  „személy szerint én már nagyon örülnék neki,nem kéne Szentesre vagy Félegyházára járnom...”
 • 4. gbruno 2010. november 06. 21:29
  „Hát nem tom. Szentes szélén van egy Tesco, ami hamar elérhető Csongrádról is. Ennyire közel nem szoktak építeni,”
 • 3. Gépész 2010. november 06. 14:33
  „Nem csak a Csongrádiakra számít az itteni tesco, hanem a Felgyőiekre és Bokrosiakra is. Na de a lényeg hogy 100 munkahely lesz, DE HÁNY MUNKAHELY SZŰNIK meg ez miatt. Sajna van egy olyan rossz érzésem hogy több mint 100. Mert nem csak a boltok hanem azok beszállítói is bajba kerülnek majd.”
 • 2. keletaru 2010. november 06. 12:40
  „" Tesco 100 állást kínált volna áruházában " Mennyi szűnik meg arról már nem szól a fáma , csak fél hír a hír !! Biztos észre vették a vásárló erőt , ami itt lakozik ( Csongrád " Falu " ) ! A nincsből nem lehet termelni " ők " tudják , csak az önkormányzatnál nem tudják a drága bizottságosdik, hitel, hitel hátán jutalommal !! Üdv Kuci”
 • 1. Jan_Szentes 2010. november 06. 11:07
  „Úgye nem lehet áthárítani a különadókat...kizárt dolog hogy meg tudják tenni. Ugye Szijjártó úr”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba borult egy kerti traktor

A Csongrád-Bokros külterületén történt balesetben egy ember súlyosan megsérült. Tovább olvasom