Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Lesz-e Mercedes előképző osztály Csongrádon?

A Csongrádi Oktatási Központ nyitott arra, hogy további gépész szakok induljanak Csongrádon a Mercedes gyár utánpótlására. Portálunknak Kis Attila igazgató nyilatkozott.
Hetekkel ezelőtt röppent fel a híre annak, elképzelhető, hogy a kecskeméti Mercedes gyárral szoros együttműködésben előképző osztályt indítanak Csongrádon. Ezzel biztosítani lehetne a folyamatos, jól képzett szakember utánpótlást a gépkocsi gyár számára.

Kiss Attila, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója a következőket mondta: "A hír igaz, beszéltem a Mercedes humánerőforrás osztály munkatársával. Egyelőre a válaszukra várunk, és annak tükrében tervezünk esetleg újabb képzéseket indítani a jövőben. Ugyanakkor a jelenlegi képzések is megfelelőek, hiszen minden gépész szakot végzett diák jó eséllyel indulhat, ha a Mercedes gyárban szeretne dolgozni."
A Csongrádi Oktatási Központ  Sághy Mihály tagintézményében. Fotó: Palatinus Csaba.
Mivel a gépészeti képzésekkel kapcsolatosan a régió fejlesztési stratégiáinak, európai uniós projektjeinek megvalósításához jól képzett gépészeti szakemberekre folyamatos igényt tart a munkaerőpiac, így ennek megfelelő képzésekkel várják a pályaválasztókat a szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, hegesztő, szerszámkészítő gépgyártás-technológiai technikus osztályaikban.

"A Sághy Mihály tagintézményben gyakorlatot folytató diákjaink jelenleg is a legmodernebb gépeken tanulhatják a szakmát. Ezen a téren is elmondható, hogy a helyi vállalkozókkal jó kapcsolatot ápolunk, hisz tanulóinknak már most is megfelelő gyakorlati képzőhelyet biztosítanak. Fontos kiemelnem, hogy a hiányszakmában tanuló diákjainknak lehetőségük van állami ösztöndíjra is."- mondta Kiss Attila.

Jövőre új szakmákkal is várják a Sághyban a jelentkezőket. A megújuló energiák felhasználása egyre szélesebb körben terjed az egész világon. Európában várhatóan 1-1,5 millió ilyen jellegű új munkahely jön létre a következő évtizedben, és hazánkban is nagy fellendülés várható e téren. A megújuló energiaforrás energetikus olyan végzettség, melyet érettségi után, két éves képzéssel lehet a Sághyban elsajátítani, és egész Európában elfogadják. Érettségi nélkül hasonló irányú végzettséget ad az energiahasznosító berendezés szerelő képzés is, amely előrehozott szakképzésben általános iskola után 3 év alatt szerezhető meg.

"Más szakmát illetően is örömmel mondhatom, hogy a Leonardo program keretében egy osztálynyi panziós, falusi vendéglátó tanulónk Németországban tudhatja le nyári gyakorlatát több mint 43 ezer eurós támogatással. Végszóként azt még el szeretném mondani, hogy a Sághy tagintézmény a lassan mögöttünk lévő tanévben megsokszorozta pályázati tevékenységét és szakmai kapcsolati tőkéje is folyamatosan bővül."- zárta szavait Kiss Attila igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne vegyen zugpálinkát! Gyomirtót ihat

A szeszesitalt és a gyomírtószert mára virradó éjszaka vitték el egy csongrádi tanyáról. Rendőrségi figyelmeztetések! Tovább olvasom