Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Lesznek padok a Körös-torokban

Éppen egy éve lángolt fel a csongrádi Körös-torokban a padvita. A büfések közül néhányan ellenezték, hogy padokat tegyenek ki a föveny és a sétány közé, mondván: az ülőhelyek csak egyetlen étterem érdekeit szolgálják. A tulajdonos padjai tavaly nyáron különös módon eltűntek. A városgondnokságon már készítik az önkormányzati ülőalkalmatosságokat.
A csongrádi vállalkozói udvar büfései szerint üzleti szempontból igazságtalan, ha csak a part menti hotel tulajdonosának portája előtt vannak padok. Szigeti Szabolcs az elmúlt nyáron több padot is kitett a föveny és a sétány közé a partélre, melyek közül néhány rejtélyes módon eltűnt.

Padok nélkül a homokban, a virágtartókon ülnek a Körös-toroki vendégek. Szigeti úgy látja, hogy a vállalkozói udvar büfései számára a padkérdés örök téma és probléma a torokban. Szigeti azt mondja, idén nyáron is annyi padot fog kirakni, amennyire igény van.

Még nem tudják, hová kerülnek a padok

Csongrád polgármestere szerint a városnak a turisták érdekeit kell szem előtt tartani. Bedő Tamás kijelentette, ezért a Körös-torokban kényelmes ülőalkalmatosságokról kell gondoskodni azok számára is, akik a torkolatra kíváncsiak és nem feltétlenül akarnak étteremben étkezni. A városgondokságon már készülnek az új padok, asztalokkal együtt. Ötszázezer forintból összesen tizenöt padot gyártanak le. Hogy azok pontosan hová kerülnek, még nem tudta megmondani Komlósi Mihály, a városgondnokság vezetőhelyettese.

Lapunkban egy éve adtunk hírt arról, az önkormányzat úgy döntött, maga vásárol padokat és helyezi ki a sétányra, a Körös-toroki vállalkozóknak pedig megtiltja, hogy padokat helyezzenek ki. Elfogadhatónak ítélték ezt a vállalkozói udvar büfései. Egyikük, Csőke László lapunknak azt mondta, üzleti szempontból igazságtalan, ha csak egyetlen vállalkozó portája előtt vannak ülőhelyek. Ezért ők korábban is azt kérték, hogy a körforgalomtól a torokig, végig a part mentén legyenek elhelyezve a padok. Ebből voltak korábban a viták, ezért most ő is nagyon kíváncsi arra, hogy a készülő padok hová kerülnek majd. Fekete Zoltán vállalkozó hasonlóképpen látja a dolgot, szerinte is igazságosan kell elosztani a padokat. – Egy szállodatulajdonos étterme van frekventált helyen, elfogadhatatlan, hogy csak nála legyenek padok.

A vállalkozói udvar üzemeltetője nem akar belemenni a vitába. Pusztai Zsolt szerint a Körös-toroki vállalkozók készséges kiszolgálással csalogathatják a vendégeket és nem elvi harcokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárva lesznek a csongrádi pincék pünkösdkor

A csongrádi és bokrosi borpincék nem csatlakoztak a pünkösdi Nyitott Pince Napok nevű országos… Tovább olvasom