Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Leváltották Cseri Gábort, a csongrádi tankerület igazgatóját

Csongrád - A tankerület vezetőjével évtizedeken át elégedettek voltak, jó szakembernek tartja a környezete. Most egyik napról a másikra váltották le. Hogy miért – mindenki csak találgat.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Ízléstelen karácsonyi ajándék péntek 13-án – összegezték a helybeliek a múlt hétvégén történteket. Az egyik csongrádi hírportálon felröppent információ szerint Cseri Gábort, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ helyi tankerületi igazgatóját az említett napon a budapesti központba hívatták, és visszavonták a vezetői megbízását.

A döntés meglepte a várost, hiszen úgy tudjuk: Cseri munkájával szemben eddig nem merült fel semmilyen kifogás.

A most 46 éves pedagógus pályája elején a helyi gimnáziumban tanított, az ezredfordulótól az önkormányzatnál kapott sporttal és oktatással kapcsolatos feladatokat, pár évvel később kinevezték az összevont térségi iskolák igazgatójává. Az újonnan alakult állami intézményfenntartó központ járási tankerületének élére egy évvel ezelőtt nevezték ki. Közvetlen környezete csak találgatja a leváltás okát, a megkérdezettekben szakmai indok fel sem merült, inkább valamilyen politikai szálra gondolnak. Van, aki úgy fogalmazott: az ügyről igazán sokat majd az ezt követő döntések árulnak el.
A második meglepetés

A csongrádi tankerületben rövid időn belül ez a második meglepő történet. Nyáron választott a minisztérium igazgatót az összevont alapfokú iskolák élére. Az egyik jelöltet támogatta egyöntetűen a szakma, a másikat a város vezetése – a harmadik lett a befutó.

Az érintett feltehetőleg nem beszélhet a fővárosban történtekről, telefonhívásunkra – a kérdést meg sem várva – udvariasan elköszönt. A további munkájáról annyit sikerült kideríteni: referensként tevékenykedik majd a tankerületben. A város polgármestere, Kőrösi Tibor is hallott az esetről, de őt eddig hivatalosan senki nem értesítette. Az eljárást megdöbbentőnek nevezte. – Egy ilyen kiváló szakembert így, egyik napról a másikra leváltani, ez példátlan – adott hangot felháborodásának.

A változásról a Klik egyelőre nem adott ki közleményt, a honlapján sem tüntette fel a személycserét. Arról, hogy ki váltja a vezetői székben Cseri Gábort, csak találgatások vannak. Kérdeztük az ügyről a Klik sajtóosztályát, még nem válaszoltak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pesten világítanak Losonczi Áron padjai

Losonczi Áron fényáteresztő betonjából készült padok kerülnek a budapesti Bosnyák és az Erzsébet térre. Tovább olvasom