Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Liftet kap a szakrendelő

Az újonnan megnyert pályázatok révén folytatódhat Csongrád fejlődése: nemcsak az ifjúsági ház újulhat meg, de liftet kap a Dr. Szarka, vagyis a bökényi szakrendelő is, illetve vízelvezető és út készül a Körös-torokban.
Bedő Tamás polgármester a könyvtár pinceklubjának avatásán adta hírül, hogy a megyei területfejlesztési tanács mintegy 50 millió forint támogatást adott a városnak. Az ifjúsági ház teljes felújítása több mint 70 millióba kerül, vagyis a városnak is zsebbe kell nyúlnia, de megéri, mert régi gond oldódik meg. Felgyő könyvtárosának látni kellett arcán a öröm jeleit, amikor a pinceklubban megtudta: minden pályázatuk nyert, fölépülhet a község könyvtára, mely a közösségi élet színtere is lesz.

A mozgáskorlátozottak örülhetnek talán legjobban annak, hogy a Dr. Szarka szakrendelőben pályázati pénzből végre liftet szerelhetnének be közvetlenül a lépcsők mellett.

A Körös-torokban – miután a víz elhagyja az üdülőt, valószínűleg május végén – folytatódhatnak az infrastrukturális fejlesztések. Utak és vízelvezető árkok épülnek, hogy a mélyebben fekvő részekről lefolyhasson a víz, amely eddig a nyár közepéig szúnyogoktól hemzsegett. A parti sétányon pedig végre közvilágítás lesz, ami a közbiztonságot is javítja; erre 23 milliót kapott Csongrád. A népszerű kempingben a lábon álló faházakat is megjavítják.

Megépül a buszpályaudvar körüli új út, amit a Tisza Volán nagyon vár, a Jókai, a Szőlőhegyi, a Kert utcát újraaszfaltozzák, a Rév István utca kiszélesedik, ezt az ipari park forgalmának növekedése teszi szükségessé. Parkoló épül a piroskavárosi piacnál, és folytatódik az árusítóhely korszerűsítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályos engedéllyel nyakazták le a fákat

Szabályos engedéllyel vágták ki, illetve nyesték meg a Körös-toroki fákat. A természetvédők szerint… Tovább olvasom