Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Ma este ad koncertet a fúvószenekar Csongrádon

Ma este a fennállása negyvenegyedik évébe lépő csongrádi fúvószenekar a Magyar Király díszteremben zenés műsorral búcsúztatja az óévet, amely a tagok számára igen mozgalmas, eseménydús volt. A koncert vidám, százhúsz perces előszilvesztert ígér, meglepetéssel fűszerezve.
A fúvósok rengeteget próbáltak a ma esti koncertre. Fotó: Bálint Gyula György
Az ötventagú csongrádi fúvószenekar karácsony előtt és tegnap is kimerítő próbát tartott. Az együttes ma este 6 órától búcsúztatja az óévet a Magyar Király teremben. Kováts Attila karnagytól megtudtuk, a próbákra most nagy szükség van, mert új számokkal színesítik pergő műsorukat és elővesznek öt-hat éve nem játszott zeneműveket is. A karmester praktikus okokból nem vállalkozik a január elsejei koncertre, mint mondta, szerinte karácsony és újév között jobb formában vannak a zenészek. Tavaly zsúfolásig megtelt a díszterem, s nemcsak azért, mert belépődíjat nem szedtek – ahogy az idén sem kell fizetni –, hanem kialakult a városban egy törzsközönség, amely szereti és igényli a dallamos, pergő műsort.

Kováts Attila szerint a negyvenes éveibe lépő zenekar megengedheti magának, hogy büszke legyen a múltjára. Az együttes igen gazdag jubileumi évet zár. Zenei versenyen jártak Belgiumban, a nyáron Olaszországban muzsikáltak egy népszerű fesztiválon, s néhány hete pedig egy sikeres minősítő hangversenyen arany fokozatot szereztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A többség is támogatta Vincze László indítványát

Meg kell teremteni a tiszai teherhajózás feltételeit – fogalmazza meg az a passzus, amely… Tovább olvasom