Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Ma kezdődnek a Körös-toroki napok

A csongrádi napok rendezvénysorozata tegnap elkezdődött, mától négy napig a Körös-toroké a főszerep. A vasárnap éjszakáig tartó vigasság néhány programjának kezdési időpontja megváltozott.
A hatvanas években az „önmegismerés és vonzerő" jegyében szerveződött a csongrádi napok nyári rendezvénysorozata, melyből hagyomány lett. Bedő Tamás polgármester a tegnapi megnyitón a város legnagyobb ünnepének nevezte, amely egyaránt szól az itt élőknek, az elszármazottaknak és a vendégeknek, az évről évre gyarapodó turistáknak.

A programok központja mától négy napon át a Tisza-part: a Körös-toroki napok minden évben több tízezer látogatót vonz. A tizenötödik alkalommal megrendezett vigasság előtt jó hír, hogy a Tisza gyors apadása miatt szárazra került a több hektáros homokpad. A partfürdő üzemeltetője a föveny finomítása érdekében éjszakánként feltárcsáztatta a területet. A part menti lejárók is elkészültek, de az összes szerkezet felszerelésére nem maradt idő.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is egyirányúsítani fogják az üdülőterülethez vezető utcákat. Ma délután 3 órától hétfő reggel 7-ig csak a Bökényalji úton lehet majd megközelíteni a helyszínt, a Baross rakpart és az Öregvár utca buszfordulóig tartó szakasza pedig a városközpont felé lesz egyirányú – tudtuk meg Bodor Jánostól, a városgondnokság vezetőjétől.

Több időpontváltozás is lesz az eredetileg tervezett programban. Ma este a 7 órakor kezdődő megnyitó után, 8-kor lép színpadra az Edda, 10 órától játszik a Murphy Band, éjjel 1 órától pedig DJ Gergelyfi szolgáltatja majd a talpalávalót. Holnap este 7-kor lép fel a Groovehouse, őket az Ossián követi 8 órától, a Beatrice élő koncertje pedig fél 10-kor kezdődik.

A Tour de Hongrie kerékpárverseny résztvevőinek kísérő autói ma a mozi előtti parkolóban kapnak helyet, ezért a területet le fogják zárni. A versenyzők a Körös-toroki színpadnál fognak nevezni, majd körülbelül fél 4-kor rajtol a mezőny az Erzsébet Szálló elől. A biciklisek két kört tesznek az Erzsébet Szálló–Ifjúság tér–Kerek árok útvonalon, és csak ezután indulnak el Békéscsaba felé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a segítőkész ember

Kiss Sándor tíz éve vigyázza a rendet a Tiszán. A csongrádi vízi rendészet zászlósa a Körös-toroki… Tovább olvasom