Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Ma nyit az új patika Csongrádon

Ma kinyit az új Kabay patika a csongrádi Fő utcán, s így már nem lesz olyan gyógyszertár a városban, ami közegészségügyi szempontból kifogásolható lenne. A több tízmilliós beruházással megvalósult sarki épületben kisebb szolgáltatóházat alakítanak ki: a patika mellett egy telefontársaság és egy pénzintézet irodája is ide költözik.
A régi helyett újat építettek. Fotó: Bíró Dániel
Tavaly tavasszal határozott úgy a Kabay patikát működtető Csernus és Társa Bt., hogy önkormányzati bérleményük felújítása helyett új gyógyszertárat építenek a szomszédos sarki telken. Döntésüket az alapozta meg, hogy a tisztiorvosi szolgálat ellenőrzése során kiderült: az épület állaga nem megfelelő, továbbá kicsi a belső tér, így nem alkalmas a gyógyszertári műveletek szabályszerű szétválasztására. Kiderült, közel azonos összeget igényelne a lelakott ingatlan felújítása és átépítése, mint egy új gyógyszertár felépítése, ezért döntöttek az utóbbi mellett.

Móricz Árpádné, a társaság ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, elsején lejár a várossal kötött bérleti szerződésük, ezért időben szeretnének telephelyet váltani. Az új gyógyszertárban a jelenleginél nagyobb területen, 123 négyzetméteren dolgozhatnak majd munkatársai. Ott már lehetőség nyílik a labor, az öltöző és a gyógyszerátvevő elkülönítésére, a bérleményben ugyanis egy helyiség szolgált ezekre a célokra. Ezen túlmenően örömteli, hogy beteggondozásra is lesz elég hely a sarki épületben. A patika mellett egy telefontársaság és egy pénzintézet irodája is helyet kap az épületben, amelynek emeletén egy lakást és néhány irodahelyiséget alakítottak ki. Móricz Árpádné hozzátette, csak hitelfelvétellel tudták előteremteni a több tízmilliós beruházás fedezetét. A megüresedett önkormányzati ingatlan hasznosításáról várhatóan a nyár folyamán dönt a képviselő-testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapós a Csongrád Tv árvízi filmje

Kortörténeti dokumentum a Csongrád Televízió több mint háromórás összeállítása az árvízi… Tovább olvasom