Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Magyar Kultúra Napja: 280 óvodás nézte és hallgatta a mesét

Csongrád - A Magyar Kultúra Napja alkalmából bábelőadáson vendégeskedtek a csongrádi óvodások.
A hagyományokon kicsit változtatva nem a nagycsoportosok szerepeltek, hanem az óvónők és a szülők segítségével egy kulturális ajándékműsort nézhettek meg a gyerekek a Művelődési Központ Dísztermében.

Az ősszel megvalósított jótékonysági bál bevételéből tudta finanszírozni a rendezvényt a Csongrádi Óvodák és Bölcsődék Igazgatósága.

 - Ezúton ismételten szeretnénk megköszönni a szülőknek és minden támogatónknak, hogy segítették a program sikeres megvalósulását - írta Csongrád város honlapja.

A szegedi Kövér Béla Bábszínház művészei az ünnepnaphoz méltón művészeti bábelőadásukkal alkalmat adtak arra, hogy a magyar kultúra hagyományainak, gyökereinek, nemzeti tudatunk erősítésének, múltunk szellemi értékeinek nagyobb figyelmet szenteljünk.

Fotó: DM/DV
Fotó: DM/DV

A „Rest Mese" című bábjáték során a közönség magába szívhatta magyar kultúránk ízes szójátékait, humorát, tanulságait és művészeti örökségünk sok-sok kincsét a bábjátékosok kreatív, vidám magas színvonalú előadásában.

Ezzel az ünnepi műsorral az óvodások is csatlakoztak kulturális életünk emléknapjához, melyet 1989 óta ünnepelünk január 22-én, Himnuszunk születése napján. A legkisebbek sem maradtak ki szellemi értékeink átörökítéséből, a bölcsődések meséskönyveket, zenés CD-ket és játékokat kaptak az ünnep alkalmából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kruzslicz Pál kötetei Csongrádon

Csongrád - Csongrádon mutatja be Kruzslicz Pál a Szentesi szó-képek és A művelődés szentesi otthonai… Tovább olvasom