Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Marad a dagonya a csongrádi tanyák körül

Csongrád - Járhatatlan dűlőutat, széttöredezett aszfaltutat hagytak maguk után a csongrádi elkerülő építői, ezért a városszéli tanyák lakói bepanaszolták a kivitelezőt. A hivatalos válasz szerint a helyreállításokra tavaszig várni kell.
Télvíz idejére nem tették rendbe a Gyánti dűlőt és a Kéttemető utat a 451-es főút Csongrádot elkerülő szakaszának építői. A földmunkákat végző szállítójárművek jórészt ezeken az utakon jártak, fuvaronként akár 45 tonnányi rakománnyal. Így nem meglepő, hogy a sártengerré vált földúton fél méter mély keréknyomok éktelenkednek, az aszfaltozott Kéttemető út egy szakasza megsüllyedt, burkolata mozaikosan összetöredezett, és óriási kátyúk nehezítik a közlekedést. A dűlő és a műút mentén lévő tanyák lakói panasszal fordultak a kivitelezőhöz és a városhoz, mert lakóhelyük megközelíthetetlenné vált, mentő- vagy rendőrautó sem tudna bejutni hozzájuk, akkora a dagonya.

Lucze János terepjárót tart, de a Gyánti dűlőn még azzal is elakad. A szerző felvétele
Lucze János terepjárót tart, de a Gyánti dűlőn még azzal is elakad.
A szerző felvétele

– Kisgyermekes családok és idős emberek egyaránt élnek erre. Csak gyalogosan vagy a kerékpárt tolva lehet innen bejutni a városba, ráadásul óriási kerülővel – mondja Lucze János, aki terepjárót tart, de csak a fagyott szántáson tud vele közlekedni, mert a Gyánti dűlőn azzal is elakad. A férfi levelére azt válaszolta a kivitelező Szeviép Zrt., hogy valóban jogos a földútra vonatkozó panasz, ezért oda fel is vonultak december végén, de – Lucze szerint – csak homokkal töltötték fel a mélyedéseket, ami lényegében semmit sem ért. A Kéttemető útról azt írta a Szeviép, hogy annak állapota nem romlott az igénybevétel időszaka alatt – ezt állapotfelvételekkel tudják igazolni. Épp ezért csak kisebb kátyúzási munkák elvégzésére tett ígéretet a cég, ezeket tavasszal végeznék el.

Mások is terhelték

Megkerestük a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-t is. Tőlük azt a választ kaptuk, hogy amíg az említett dűlőn dolgoztak a gépek, karbantartották a földutat, a most kialakult helyzetről inkább a nagyon csapadékos időjárás tehet. A Kéttemető út dolgában arra emlékeztetett a NIF, hogy azon az úton jártak a csongrádi szeméttelep rekultivációját végző munkagépek is, az útépítők pedig már október 9. óta nem közlekednek arra. Hogy tisztázódjon a helyzet, hamarosan helyszíni bejárásra hívják össze az érintetteket.

Olvasóink írták

 • 7. zsazsanéne 2010. január 14. 12:27
  „Mindenütt az van,hogy szarrá vágjuk az utakat,s utána egymásra mutogatunk,hogy nem is én voltam.Ilyenkor oda kellene költöztettni mindet,hogy élvezzék a munkájuk gyümölcsét,s utána mindjárt máshogyan állnának hozzá.”
 • 6. strangerr 2010. január 11. 10:09
  „5. Hidegen
  Valóban nem kell összemosni a dolgokat. Földutakon ugyanis nincsen kátyú. Amit írtam az a földutakra vonatkozik. A Kéttemető valóban xar, már előtte is az volt persze, de ugye nem januárban kellene rá aszfaltozni?”
 • 5. Hidegen 2010. január 10. 22:44
  „3. strangerr
  Netalán érintett vagy? (mármint a NIF felől) Azért nem kellene összemosni a dolgokat! Ja és nem kellene csupán az időjárásra sem "ráverni" azokat a kátyúkat...”
 • 4. Balotelli 2010. január 10. 13:52
  „A lényeg hogy a mozira van 60 millió forint. Húzzunk bele!”
 • 3. strangerr 2010. január 10. 10:53
  „Talán azok a földutak ahol nem történt szállítás másképp néznek ki?
  Szakad a hó, aztán fagy, aztán olvad, aztán szakad az eső , aztán ujra fagy. Ez a ciklus egymás után jópárszor. Hogyan másképp is nézne akkor ki?

  Idén télen most épp van ott egy beruházás, hát megprobálják ráverni.”
 • 2. maci52 2010. január 10. 08:58
  „Egy ilyen milliárdos,állami pénzlenyúló,rablóbanda ellen az egyszerű parasztember csak golyószóróval tud védekezni.
  a NIF karbantartás annyit jelent hogy karba tett kézzel várták az SMS-t hogy megérkezett a lenyúlt pénz a számlájukra.”
 • 1. Walaky 2010. január 10. 08:49
  „Oda kellene költöztetni az érintetteket!
  Akkor talán hamarabb lenne megoldás:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életet mentettek a polgárőrök

Egy ittas férfit mentett meg a fagyhaláltól két csongrádi polgárőr. Tovább olvasom