Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Mars lett a csongrádi Masterfoodsból

Csongrád - Mars néven működik tovább a Masterfoods csongrád-bokrosi gyára. A cég tovább bővíti termelési kapacitását és új munkahelyeket teremt – ígéri a nemzetközi óriásvállalat magyarországi vezetője.
Hazánk legnagyobb feldolgozott mezőgazdaságitermék-exportőre, egyben a Dél-Alföld legnagyobb létszámú munkahelye 800 embernek ad biztos állást, kiszámítható megélhetést. Ha a beszállítókat is ide számítjuk, akkor mintegy négyezren érdekeltek a cég további fejlesztésében. 1990 óta meghatározó szerepet játszik a cég a magyar élelmiszer-, édességiparban, illetve a házi kedvencek számára készített állateledelek gyártásában és exportjában. Magyarországi eredményük legutóbb 47 milliárd forint volt.

Két Mars

A rendszerváltáskor érkezett hozzánk a Mars cég. A Mars Magyarország Értékesítő Bt. édesség- és élelmiszer-ipari kereskedelemmel foglalkozik, olyan márkákat forgalmaz, mint a Snickers, a Twix, vagy az Uncle Ben’s. A csongrád-bokrosi üzem idén ősztől viseli a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. nevet. Az üzemből mára Európa meghatározó szárazeledel- és jutalomfalatgyára lett.

Ősztől kezdve a régi cég új névvel – Mars Hungary – szerepel a hazai és a nemzetközi piacokon egyaránt, s ennek az arculatváltásnak a célja az, hogy egységes képet alakítsanak ki – tudtuk meg Ács Tamástól, a cég igazgatójától. Tavaly elnyerték Magyarország Legjobb Munkahelye díját, Mayer Zsolt, a külkapcsolatokért felelős igazgató erről azt nyilatkozta: az elismerésre – mint eredményre – máig a legbüszkébb a vállalat.

A Mars cég arra számít, hogy a magyar gazdaság az átmeneti nehézségeket, megszorító intézkedéseket követően tovább folytatja fejlődését. A növekvő exportpiaci igények kielégítése érdekében két jelentős fejlesztésbe kezdtek. Idén több mint egymilliárd forintos beruházással növelik a gyártókapacitást, s az exporttal együtt új munkahelyek is lesznek a bokrosi gyárban – tudtuk meg Ács Tamástól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze kukoricája a felszámolónál

Csongrád - Már a Csongrádi Gabona Zrt. felszámolója rendelkezik azzal a kukoricával, amit Vincze… Tovább olvasom