Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Másfél milliós ígéret a toroki napokra

Csongrád - Másfél millió forinttal támogatnák a jövő évi Körös-toroki napok megrendezését az üdülőterület vállalkozói, az önkormányzat viszont csak közvetve segítené a szervezőket, pénzzel nem. A csongrádiak ragaszkodnak a négynapos bulihoz.
Néhány héten belül nyilatkozniuk kell az idei Körös-toroki napok szervezőinek: vállalják-e jövőre is a rendezést. Mint arról beszámoltunk, a szervezőpárosból a Hungesszencia Kft. ügyvezetője jelezte a csongrádi önkormányzatnak, hogy 2009-ben 3 milliós városi és egymilliós vállalkozói támogatással is csak kétnapos dzsemborit tudna rendezni. Sávai Tamás lapunknak akkor azt mondta: ebből az összegből nem engedhetnek, egyrészt a megtérülés, másrészt a színvonal megtartása miatt.

A városvezetés már akkor kijelentette, anyagilag nem, csupán közvetett módon – vásárolt szolgáltatásokkal és rendelkezésre állás formájában – tudják támogatni a rendezvényt. A helyzet azóta annyiban változott, hogy az üdülőterület vállalkozói megmozdultak, és összesen mintegy másfél milliós szponzorációra tettek ígéretet. Ezért cserébe viszont négynapos bulit szeretnének. Az önkormányzat is azt szeretné, hogy csütörtöktől vasárnapig tartson a happening.

– Arra várjuk a választ, hogy ilyen feltételek mellett számíthatunk-e rájuk, vagy új szervezőt kell keresnünk a Körös-toroki napoknak – nyilatkozta lapunknak Bedő Tamás. A polgármester úgy fogalmazott, nem akarnak lyukra futni, ezért is egyeztetnek folyamatosan a szervezőtandemmel. Rákérdeztünk: a jövőre esedékes városi nagyberuházások – mint például a holtág-rehabilitáció – kapcsán nem lehetne-e a majdani kivitelezők segítségét kérni, bevonni őket a mecenatúrába. Bedő erre azt felelte, segítenek, ahol tudnak, de senki ne gondoljon arra, hogy milliókat lehetne így mozgósítani, majd hozzátette, van más rendezvénye is a városnak.

– Keressük a legjobb megoldást – fogta rövidre Jakucs László, amikor arról kérdeztük, folytatják-e csongrádi tevékenységüket. A másik szervező cég, a szegedi Elektro Party 2000 Bt. képviselője ennél többet nem akart nyilatkozni. Sávai Tamás viszont elárulta, hiába számolgatnak, ekkora helyi szerepvállalással nem fogják tudni tartani a színvonalat, ha Csongrádon ragaszkodnak a négynapos rendezvényhez. Így legfeljebb egy nevesebb fellépőre futná naponta. Idén több mint tízmillió forint volt a Körös-toroki napok költségvetése, ebből négymilliót saját tőkéből és pályázati forrásból fedeztek. Előbbit jövőre már nem tudják vállalni, utóbbira pedig nem kínálkozik lehetőség. Sávai megjegyezte, a vállalkozók felajánlását csak akkor tudják komolyan venni, ha egy hónappal a buli előtt megkapják az ígért összeget.

Ha igent mondanak a folytatásra, februárra kell leadniuk a programtervet a városházán. Ha nem, új szervezőt keres az önkormányzat, Bedő Tamás ugyanis azt mondta, mindenképpen lesz Körös-toroki napok 2009-ben.

Olvasóink írták

 • 9. LocalPt 2008. december 31. 10:55
  „Reméljük úgy is lesz! Szép lenne.”
 • 8. benq 2008. december 29. 20:03
  „http://mrahalom.myminicity.com/ind”
 • 7. keletaru 2008. december 26. 21:32
  „Tisztelt Sziti !

  Még más régi ( Siófok pl : Balcsi környéke ) Már parkoló dijjat sem kérnek csak menjen a vendég , itt nyáron visszataszitó látványú parkolóban dijjat szednek , aminek használata , dijj nélkül is elég veszélyes a domborzati viszonyok miatt ( s a drága büffé bérleit dijjak miatt ) drágább itt egy szendvics mint a Balcsin ! A Kempingről ne is írjam le újra , mit rejt meglepetésül az ide látogatóknak ! S nem ebbe a négy napba kellene gondolkozni , s nem ebbe az irányba menni állandóan , ha már évek óta nem megy ! Vannak még más kiaknázatlan lehetőségek ebben a FALU-ban s környékében ! De egy jó kis bizotságosdi , s drága átvilágitósdi ,majd megmutatja az új irányt jó kis gázsiért ! ( Erre ez a divat ) De a vendégházakat is ha jól tudom ki adják , inkább adják el ! Ebben már úgy is profik eladni eladni eladni !!!! Üdv Kuci”
 • 6. Sanka 2008. december 26. 09:04
  „off:

  sajnálattal tapasztaltam, hogy az uszoda 24-étől 26-áig zárva van.

  on:”
 • 5. nemecsek 2008. december 25. 12:24
  „Ebben egyetértünk Sziti.”
 • 4. LocalPt 2008. december 25. 10:56
  „Sajnos ebben az ínséges világban nem szabad túl sokat elvárni semmitől, senkitől. De fő a remény, mert ha már az sem lenne...
  Egyébként hajrá! Legalább olyan színvonalú Torok Napokért mint a múlt évi!”
 • 3. LocalPt 2008. december 25. 10:56
  „Sajnos ebben az ínséges világban nem szabad túl sokat elvárni semmitől, senkitől. De fő a remény, mert ha már az sem lenne...
  Egyébként hajrá! Legalább olyan színvonalú Torok Napokért mint a múlt évi!”
 • 2. Sziti 2008. december 25. 01:04
  „Bulizzunk de legalább önköltségi áron.”
 • 1. Sziti 2008. december 25. 01:01
  „Úgy látom Csongrádon minden ráfizetéses.Egyébként eddig sem értettem, hogy csongrád mit profitált a Köröstoroki napokból, azon kívül, hogy népszerűsítettük a várost. Szerintem csak a vállalkozók profitáltak mert még nyugtát sem adtak ha vettem egy sört a bolti ár kétszereséért.Gondolom a vállalkozók adójából lett volna a bevétel de hát ők semmit nem árultak így nincs adó sem. Nem akarom bántani a vállalkozókat sem mert tudom, hogy nekik is hatalmas költségeik vannak még így is.De legalább valakinek van haszna ebböl is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pápa egyetlen magyar diplomatája

Csongrád - Csongrádra nyúlnak vissza a gyökerei a Vatikán egyetlen magyar diplomatájának. Pintér Gábor 44 éves, pap, három diplomája, két doktorátusa van, 7 nyelven beszél. Tovább olvasom