Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Medveparkban is jártak az óvodások

Csanytelek – 2002 óta működik a környezeti munkaközösség azzal a céllal, hogy a 3–7 éveseket, azaz a legfogékonyabb korban lévő gyerekeket megismertessük a környezetük, a természet szépségével. Hatással vagyunk a felnőttekre is, hiszen mi a gyermekeket neveljük, ők pedig otthon a szüleiket – mondta lapunknak Lajos Jánosné csnyteleki óvodapedagógus, a környezeti munkaközösség vezetője.
A vegyes csoportokkal működő, 115 gyermeket nevelő ovi környezeti programját az évszakok változására fűzték fel. A csoportok egy-egy fát, az azon elhelyezett madáretetőt, illetve a tövébe ültetett gyógynövényeket figyelik meg egy esztendőn keresztül. Feladatuk is akad: öntözgetik a nemrégiben elültetett facsemetéket.

A gyerekek locsolják az óvodaudvar facsemetéit. Fotó: Korom András
A gyerekek locsolják az óvodaudvar facsemetéit.
Fotó: Korom András

Az óvodában, amely a környezeti nevelés referenciaintézménye címre is pályázott, havonta rendeznek bemutató foglalkozásokat a környezeti munkaközösség tagjai. A gyerekeket azokkal a dolgokkal is megismertetik, amelyekkel odahaza nem találkoznak, így jártak már a szülőkkel a kecskeméti planetáriumban és az állatkertben, a veresegyházi medveparkban, s most készülnek a zákányszéki madárkertbe, valamint a mórahalmi rozsmalomba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emőke, Bokros bálalánya

Bokros - Emőkének nincs párja, de jövőre szeretne valakit maga mellé. Bokroson már hagyománnyá vált… Tovább olvasom