Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Még két hétig marad a Zenner Csongrádon

Csongrád - Augusztus végéig foglalkoztatja közel negyven dolgozóját a csongrádi Zenner Magyarország Mérőműszer Kft., utána – különböző felmondási időkkel – szélnek eresztik a munkatársakat.
Augusztus végéig foglalkoztatja közel negyven dolgozóját a csongrádi Zenner Magyarország Mérőműszer Kft., utána – különböző felmondási időkkel – szélnek eresztik a munkatársakat. Az üzem elbocsátott dolgozóinak leginkább az átképzésben tud segíteni a munkaügyi kirendeltség, jelenleg ugyanis csongrádi állásajánlattal nem tudnak szolgálni.

Szeptember elsejétől új munkahely után nézhet az a közel negyven csongrádi munkavállaló, akit eddig a Zenner Magyarország Mérőműszer Kft. István utcai telephelyén foglalkoztattak. Mint arról korábban beszámoltunk, az egy éve még száz főt foglalkoztató cég német tulajdonosa tavaly döntött a létszámleépítésről: a harminc dolgozónak megélhetést biztosító mérőházgyártást 2006 októberében szüntették meg. Azt is bejelentették, hogy a társaság Kínába telepíti át gyártóbázisát, de akkor még nem dőlt el, hogy pontosan mikor számolja föl teljesen csongrádi tevékenységét a Zenner.

– Augusztus végéig dolgoznak az emberek. Az elbocsátásukról már megkapták az értesítést – nyilatkozta lapunknak Kaiser Károly, a cég ügyvezetője. Hozzátette, a Zenner csak egy kereskedelmi kirendeltséget működtet tovább Magyarországon. Azt, hogy mi lesz a sorsa az István utcai telepnek, egyelőre nem tudni. A tulajdonos eladná, vagy részletekben bérbe adná a területet.

Bedő Tamás polgármester lapunk érdeklődésére elmondta, tavaly sikerült úgy tompítani a Zenner leépítésének hatását, hogy az elküldött emberek 80-90 százaléka el tudott helyezkedi más csongrádi munkaadóknál, így a foglalkoztatottak számát sem befolyásolta annyira a német cég döntése. Hozzátette: ha most is kell segítség, a városvezetés megpróbál mindent, hogy az érintettek újra munkához jussanak. A polgármester ugyanakkor elismerte, nem tud olyan volumenű munkahelyteremtési szándékról, ami rövid távon megoldást jelenthetne.

A munkaügyi kirendeltségen sem jobb a helyzet. Tegnap ugyanis egyetlen állásajánlattal sem tudott szolgálni a csongrádi hivatal. Bodor Lajos, a kirendeltség vezetője elmondta, tudnak a csoportos leépítésről, ezért átképzéssel, jogi tanácsadással és természetesen munkahely-közvetítéssel igyekeznek segíteni az álláskeresőkön. Mivel az utóbbira most nincs lehetőség, az előzetes igényfelmérés alapján a kereskedelmi átképzés tűnik a legnépszerűbb megoldásnak a Zenner-dolgozók körében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több zöld, sétány a főtérre

Betonplaccok helyett több zöld felület, sétány és szökőkút teszi változatosabbá a jövőben Csongrád… Tovább olvasom