Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

Még nem tudni, kinek szépülnek

Csongrád - Csongrád közösen indult a romániai Temesvárral egy uniós, határon átnyúló pályázaton, amelyen a Tisza-parti város 50 millió forintot nyert. Ebből az összegből a belvárosi halászházakat fogják felújítani.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Régóta szeretnék felfuttatni, turisztikai szempontból hangsúlyosabbá tenni az öreg városrészt, a halászházak ebben a tervben központi szerepet töltenek be. Nemrég a közmeghallgatáson azt mondta Kőrösi Tibor polgármester, a felújítás támogatási szerződését nemrég aláírták, a munka az év elején kezdődik, és még 2014-ben véget is ér.

Az ingatlanok furcsa helyzetéről többször írtunk. A rendszerváltás előtt kerültek ingyen a megyei tanács tulajdonába, később, amikor a megyei önkormányzat eladta volna a városnak, Csongrád nem kérte, 2010 után viszont már megvette volna, de sokallta az árat. Tavaly aztán a megyei önkormányzatok tulajdona, így a halászházak is az államé lettek, Csongrád azóta tehát az új gazdával próbál megegyezni. Egyelőre nem sikerült. Az, hogy ilyen feltételek mellett egyáltalán érdemes-e indulni a pályázaton, egyszer, a beadás körüli időben vita tárgya is volt egy testületi ülésen.

A vagyonkezelő mindenesetre megadta a tulajdonosi hozzájárulást, a pályázat nyert, a város hét épületet szeretne rendbe hozni, bemutatóházzá alakítani. Az önkormányzatnak most az ingatlanok hovatartozásán túl az okoz fejtörést: a környéken hogyan vegyenek rá bizonyos tulajdonosokat, hogy a környezetbe illő módon rendbe hozzák a saját házukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segíteni akart, eltörték az orrát

Vádemelést javasol a bántalmazó ellen a Csongrádi Rendőrkapitányság. Tovább olvasom