Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Még szokni kell az új rendet

Csongrád - Egyirányú lett a csongrádi Erkel Ferenc utca. A sofőrök nagy része nem veszi észre, hogy az egyik oldalról tilos behajtani.
– Egy hónapban egyszer jövök Csongrádra, tényleg nem figyeltem, hogy kitettek itt egy táblát – nézett körül az Erkel Ferenc utcában a tömörkényi Jaksa Istvánné. Szerencséje volt: az iskola irányából hajtott be, ezt ugyanúgy szabad, ahogy eddig. Tegnaptól új forgalmi rendet vezettek be a környéken, az utca csak a Szentesi út felől közelíthető meg, a postánál egy behajtást tiltó táblát tettek ki. Az iskolánál és a posta környékén is megtiltották néhány szakaszon a megállást. Jó ötlet, mert néha elképesztő volt a forgalom, az autósok össze-vissza parkoltak, mondta egy középkorú nő.

A változásra, amelyet az önkormányzat és a rendőrség közösen határozott el, azért volt szükség, mert az utcában – főleg reggel és délután, amikor a szülők hozták, illetve vitték a gyerekeket – kaotikus volt a közlekedés. Úgy tudjuk, nem volt ritka, hogy egymás mellett két-három oszlopban is parkoltak.

Ha ilyenkor még egy nagyobb jármű is arra tévedt, a Tisza-parti városra egyáltalán nem jellemző helyzet: forgalmi dugó lett a vége. Az iskola is közreműködött abban, hogy végre mindenkinek könnyebb legyen, tanítási idő elején és a végén kinyitják a hátsó bejáratot, a gyalog, illetve kerékpárral érkező gyerekek ott mehetnek be. Az Erkel Ferenc utca közlekedése még változni fog, mondta Koncz József városi rendőrkapitány.

– Parkolókra lesz szükség, illetve egy szakaszon mindkét oldalon tilos lesz megállni – közölte. Egy másik problémás helyen, a Lidl Áruháznál közlekedési lámpát telepítenek, utána információink szerint a Zsinór utca kereszteződésében szeretnének rendet tenni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldre készülnek a csongrádi gimisek

Teljesen természetes ma már, hogy a középiskolások külföldi továbbtanulást és munkavállalást terveznek - a csongrádi gimnazisták egy része is erről beszélt lapunknak tegnap. Két tudós beszélt nekik arról, hogy miért fontos a tanulás. Tovább olvasom