Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Még titok, ki lehet a csongrádi szemetelő

Csongrád - Az elkerülő út mellett rendszeresen állati belsőségeket, birkabőrt rak ki valaki, a mennyiségből ítélve illegális vágóhídról származhat a hulladék – adtuk hírül februárban.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Az ügyet egy testületi ülésen vetette fel az egyik képviselő, Havasi Jánosné. Interpellációnak, figyelemfelkeltésnek szánta, a napokban a helyi rendőrkapitányságtól kapott választ, a levélben mint feljelentő szerepel. – A fotókat, amit az egyik alkalommal készítettem, nem sokkal a testületi ülés után elkérték az egyenruhások. A nemrég kézhez kapott levélben azt írják: az állati belsőségek nem minősülnek veszélyes hulladéknak, nem merült fel bűncselekményre utaló adat – foglalta össze.

A belsőségeket a gyepmesteri telep munkatársai szedik össze, ez a Városellátó Intézményhez tartozik. A cég vezetője, Hajdú László kérdésünkre azt felelte: ilyen hulladékot mostanában nem találtak, valószínűleg azért, mert nem vágott állatot az illegális szemetelő. Másféle, bezsákolt lomot rendszeresen gyűjtenek be, a zsákok tartalmát nem vizsgálják, a feladatot közpénzből kell megoldania a városnak. Arról, hogy ki lehet az elkövető, sem a képviselő asszony, sem a cégvezető nem tud.

A legutóbbi testületi ülésen is szó volt a kezelhetetlen méreteket öltő illegális szemétlerakásról. A fejekben kell rendet tenni, tudatosítani kell, hogy az ilyen lerakók felszámolását a közösség fizeti – hangzott el. Lehet ebben valami. A hozzáállást jól jellemzi a februári cikkünkhöz írt egyik internetes hozzászólás. „Csomag Jani" szerint a takarításra szánt pénz „már eleve ki van fizetve azért, hogy a közterület-fenntartó cég az utcákat rendben tartsa, a szemét összeszedése a velejárója a munkájuknak."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belvízfórum

A Csongrád város belvízelvezető rendszerének fejlesztése nevű projekttel kapcsolatban tartanak lakossági fórumot. Tovább olvasom